Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Има некој информации за договорот и клаузулата на Гоцета?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.803
Поени од реакции
44.103
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
тешко дека 30 пошто пред малце го продолжи договорот за долг период..а и не ми се верува да си оди некој освен Левандовски летоска а зимово никој од првотимците нема сигурно..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Досега су читал 10 варианти за клаузулата. За оваа сега објавена во Спорт Билд за 37м мислам дека е лага и намерно пред утакмицата со Баерн се лансираат вакви вести од медиуми блиску до Баерн. Геце лани го продолжи договорот до 2016. Поред мене, реално е да има клаузула од 40м ЕУР нагоре која важи од 2014та.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.803
Поени од реакции
44.103
тешко дека 30 пошто пред малце го продолжи договорот за долг период..а и не ми се верува да си оди некој освен Левандовски летоска а зимово никој од првотимците нема сигурно..
До Јули важи клаузулата, договорот е до 2016. :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
До Јули важи клаузулата, договорот е до 2016. :)
Спорт Билд која ја лансираа ова вест пишува дека од Јули 2013 важела, тешко за верувајне поред мене. Ќе видиме.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Геце практично може да си го одбере клубот, Баерн е голем клуб ама има голема конкуренција во Европа. Не ми се верува дека, ако замине, ќе оди во Баерн. Сепак мислам минимум до 2014та ќе игра за Дортмунд. Тука му е фамилијата, девојката, тука е раснат и сега со Ројс се ептем блиски. Дечкото има 20 години, кариерата штотуку му почна. Не би било лошо да остане уште некоја година во Дортмунд. Тука игра во квалитетен тим и има селектор кој му помага да напредува, плус редовно ќе игра ЛШ.
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:14 ---
Ќути сега, остај да се надеваме. :D
Ако, не сум ја против тоа :) Манчестер е голем клуб, но во Германија шпанските гиганти Реал и посебно Барса имаат малце подобар имиџ од Манчестер. Секаде тие два клубови се спомнуваат како идна дестинација на Геце ама кој знае што ќе се деси, треба да видиме.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Незнам зошто Геце не би го одбрал Баерн ко прво Геце е од Баварската област и уште ко мал навивал за Баерн исто како и неговите браќа. Едино мислам ако го бараат Реал и Барса тогаш може да не отиде во Баерн и нарамно ако Баерн несака да го земе па тогаш да отиде во друг клуб. Али мислам ако продолжи да игра вака кога ќе дојде денот Баерн сигурно ќе се умеша посебно со тоа што има клаузула и Дортмунд нема да може да ги одбие ко Леверкузен што направи за Видал.

Али како и да е се согласувам уште едно 2 години мин треба да остане во Дортмунд има 20 години

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.803
Поени од реакции
44.103
Ако, не сум ја против тоа :) Манчестер е голем клуб, но во Германија шпанските гиганти Реал и посебно Барса имаат малце подобар имиџ од Манчестер. Секаде тие два клубови се спомнуваат како идна дестинација на Геце ама кој знае што ќе се деси, треба да видиме.
Искрено да ти кажам, ако Геце не дојде во Јунајтед, сакам да остане во Дортмунд. Имам пишано и порано дека Дортмунд ми е ептен симпатична екипа, со одлични млади фудбалери и не сакам да си заминат тие. Сакам да се јадат секоја година со Баерн во Германија, а и во ЛШ да постигнат што е можно поголем успех. :)

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Незнам зошто Геце не би го одбрал Баерн ко прво Геце е од Баварската област и уште ко мал навивал за Баерн исто како и неговите браќа. Едино мислам ако го бараат Реал и Барса тогаш може да не отиде во Баерн и нарамно ако Баерн несака да го земе па тогаш да отиде во друг клуб. Али мислам ако продолжи да игра вака кога ќе дојде денот Баерн сигурно ќе се умеша посебно со тоа што има клаузула и Дортмунд нема да може да ги одбие ко Леверкузен што направи за Видал.

Али како и да е се согласувам уште едно 2 години мин треба да остане во Дортмунд има 20 години

Goetze e strasen igrac i sekako retardiranite Real , City , PSG ke se umesaat prvi :) ama deckovo ja mislam deka keodbere na patriotska baza i ke zaigra za nas ... btw sto nie mozeme pomalku da mu ponudime od Barca , Real i tn i tn imame sredstva za goetze .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381

Читав дека за Баерн имал клаузула со поголема сума близу 50м ЕУР ;) Не дека е проблем, ам искрено тоа што некој играч бил фан на некој клуб апсолутно ништо не значи. Ќе го спомнам Хумелс. Цел живот играл за Баерн па после, ко ја имаше клаузулата за 8м ЕУР да си замине, го одби Баерн и продолжи до 2016 во Дортмунд. Исто така Гроскројц кој е страстен фан на Дортмунд изјавил дека можеби некојпат ќе замине во Англија да игра. За разлика Геце е роден во Меминген, град 100км оддалечен од Минхен, нема врска со градот и клубот освен што како дете навивал за нив. Но рано се преселил во Дортмунд и цела младина ја помина во клубот. Би рекол, со Дортмунд е повеќе поврзан него со некој друг клуб ама крајно тоа не значи ништо.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Искрено да ти кажам, ако Геце не дојде во Јунајтед, сакам да остане во Дортмунд. Имам пишано и порано дека Дортмунд ми е ептен симпатична екипа, со одлични млади фудбалери и не сакам да си заминат тие. Сакам да се јадат секоја година со Баерн во Германија, а и во ЛШ да постигнат што е можно поголем успех. :)
абе порано или подоцна Геце ќе си замине од Дортмунд тоа е факт. Геце зима сега 4.5 мил годишно на 20 години така да ако продужи вака да игра следниот договор сигурно ќе му биде накај 7,8,9 мил годишно нешо што Дортмунд нема да може да му по понуди. Али како и да е и да си замине Геце Дортмунд ќе си продужат да си бидат јака добра екипа ќе најдат замена сепак 40 мил ќе ќарат од него. Бариос и Сахин изглеаа ко незаменливи во Дортмунд па не се ни осетија откако заминаа исто и Кагава.Клоп е битниот човек а пошто он има договор до 2016 немаат гајле

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ovaa godina evropski prvak ke bide od Germanija , ako ne e Bayern togas so sigurnost ke bide Dortmund , momentalno Bayern i Dortmund igraat najubav fudbal , edinstveno se plasev od Barca , ama i Barca ne e toa sto bese prima golovi na sekoj natprevar , Dortmund - Barca i Bayern -Juve ke bidat polufinalinjata i vo finale Bayern - Dortmund i sekako Bayern sampion na treta majka :)

Kajgana Shop

На врв Bottom