Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

CHUDO SAMO ALBANSKI ZNAMINJA SE VEAT :)

чудо, само албански знамиња се веат ама чудо, не видовме Норвешки запалени знамиња , калашникови или истепани неалбанци.

Компаративна анализа, без зборови.

Убава Компарација да се види кој е по цивилизиран ,побразован, покултурен народ и народ со поглемо достоинство. На првото Видео да го гледаш да не знаеш дека дејството се случува во Албанија ќе помислиш дека во Авганистан или Палестина се случува дејството(а се работи за прославата на знамето во Тирана пред некој ден). А во второто видео ќе мислиш сека се случува во некоја западна европска метропола. 2 Видеа 1 000 000 зборови. А нејвеќе ме нервира такви како од првото видео што живеат во Македонија ќе ми зборат за европски вредности, стандарди, владеење на правото и правна држава и евроатлански интеграции, а во суштина они се се спротивно од тоа што зборат. Македонците немаат проблем ни со Турците , ни со Власите ни со Ромите што живеат во Македонија. Македонците имаат проблем само со Албанцие од ова очиглено не е проблемот кај Македонците. А од друга страна Албанците кај и да имаат малцинство во таа држава имало проблеми(Косово), има проблеми(Македонија) ќе има проблеми(Црна Гора).

А ако 6 муслимани дале крв за да се спаси некој живот во болница тогаш би биле 6 албанци? Добра нација сте, доброто си го припишувате вие, лошо залепете им го на други. Да не забораваме дека ги тера(в)те ромите да се пишат за албанци и да гласаат за соодветни албански партии.
ЕДНО ТРЕБА ДА ЗНАЕМЕ ИЛИ ЌЕ ЖИВЕЕМЕ ЗАЕДНО ИЛИ СЕКОЈ НЕКА ГЛЕДА СВОЈА РАБОТА (ПОДЕЛБА)

Bye Bye
Ако некој дојде под кирија кај мене, и после да се курчи демек негова е куќата? Да свидања
Не можевме да ја градиме Македонија како што треба од почетокот беа направени грешки кои со тек на време стануваат се поголеми ТАКА ДА ВЕЌЕ СМЕ НА ПАТ ОД КОЈ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌАМЕ.
Па вашите политички претставници бојкотираа, како заедно да ја градиме?

СО ЖОЛТИ ЛЕНТИ И СО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ЗАБРАНЕТ ПРИСТАПОТ ЗА ПАЦИЕНТИ
47F0947F616E6B4EA56FF2476AB8FEDF.jpg

Журка за албанското знаме го блокираше Клинички

Клиничкиот центар вчера неколку часа беше блокиран поради прослава на 100-годишнината од албанското знаме, која се одржа во ресторанот кој се наоѓа во некогашната клиничка менза.
Со жолти ленти беше забранет пристапот за возила од Ургентен центар кон клиниките за трансфузиологија и за хематологија, а клиничкото обезбедување ги пропушташе само возилата на гостите на прославата, која почна во 13 часот. Гостите доаѓаа со возила на кои се вееја албански знамиња, а меѓу нив имаше и лекари и медицински персонал од скопските клиники, кои се појавија во бели мантили.
Дел од лекарите што присуствуваа на прославата, рекоа дека на коктелот биле поканети од директорката на Службата за општи и заеднички работи на скопските клиники Шкодране Дарлишта.
"На коктелот по повод 100-годишнината од албанското знаме останав 15-ина минути. Појдов во бел мантил, бидејќи бев на работа, а се одвиваше во кругот на Клиничкиот центар, и бев поканет како доктор, а не како член на ДУИ. Мене лично ме покани директорката на Службата за општи и заеднички работи. Беа поканети сите доктори и сестри од клиниките. Коктелот не го организираше ДУИ, мислам дека го организираше директорката Дарлишта", рече д-р Бујар Османи, лекар на Абдоменална клиника и портпарол на ДУИ.
Директорката Дарлишта вчера не одговараше на мобилниот телефон, за да објасни зошто дел од Клиничкиот центар вчера беше затворен и зошто болничкото обезбедување беше ангажирано да ја обезбедува прославата.
Од Министерството за здравство рекоа дека ќе ја разгледаат ситуацијата и оти ако се покаже дека имало незаконско постапување, ќе преземат соодветни мерки.
http://www.vest.com.mk/?ItemID=E2ED1F9EB91CAE47A8E875D1A375F21A
Дивјаштво без граници, сега изгледа Мвр ќе се изјасни пак за ненадлежно:love:

Се испотепаа за торта, со легени отишле, тураат со раце ко да немаат видено бе :pos: :facepalm:

Фациве бе види ги :pos:
Една кампања на кајгана да собереме сите по еден денар торта да им купиме, гледам немаат видено.

Една кампања на кајгана да собереме сите по еден денар торта да им купиме, гледам немаат видено.
После тепачката за торта:cool:
Јас вака со снег се немам мавано како овие што се маваат со торта:(

Исчезнати македонци,малтретирани градежни работници,си динамит дигнати чуварите бриони,затворање на липковската брана...да во се мочам на идеологијата.

Идеологијата на ОНА била исклучително да се бори против институциите .(точка)
Да сакале цивили да убијат, ќе го правеа тоа на големо, затоа што можеа...........
Но за да се дескредитира ОНА оваа власт на секаков начин бара некоја фрка за да затвори еден функсионер на Дуи, неколку пати сум рекол дека целата гарн итура на дуи нема ниту еден припадник на ОНА, туку сите се некакви команданти кои никогаш не виделе бојно поле.........

Чисто се сомневам во овие случаеви, знаеш зошто? зошто немаме поим како се случило, кој го направил, зошто го направил......имаме искуство со наместени случаеви со државава........
Случајот липковска брана, барем за овој случај сум прашал пошто имам роднини кои живеат блиску езерото, а едниот мој роднина бил припадник, и вели дека немаат врска со престанокот на водата, дури и ги пуштиле ОБСЕ заедно со Машинските инженери(македонци) да го гледаат тоа сами, и виделе дека едната прана била испразнета и требале да се пушти да се од другата а тие не знаеле............
Затоа мислам дека само бараат причини да се затвори некој фунскионер на ДУИ, или само ги притискаат ДУИ и ги шантажираат за одредени цели............

http://www.youtube.com/watch?v=TCOS7LZAmEs
Абе и вие не сте подобри вие се тепате меѓусебе и на плоштад кога има беслатно нешто трчате и деца и млади па вие најдовте да кажете за ова пфффффффффф ГАГА народ

Абе и вие не сте подобри вие се тепате меѓусебе и на плоштад кога има беслатно нешто трчате и деца и млади па вие најдовте да кажете за ова пфффффффффф ГАГА народ
Љољ не се срами од својот народ што си извади очи за торта, им ја газат и они лапаат :pos:
Цивилизираност на дело. Е тоа е тоа албанезо она што го зборуваме, немој да се љутиш еј. Сурова е реалноста.
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 09:26 ---
После тепачката за торта:cool:
Јас вака со снег се немам мавано како овие што се маваат со торта:(

Кај виделе бе овие торта, плус газена :pos:
Љубим им фацу, види што личота се.

Љољ не се срами од својот народ што си извади очи за торта, им ја газат и они лапаат :pos:
Цивилизираност на дело. Е тоа е тоа албанезо она што го зборуваме, немој да се љутиш еј. Сурова е реалноста.
Кисс Кисс Леа :love:

Ете гледаш и сам си знаеш....прославата за вашата независност ја споредуваш со фрлање на крст во Боротино :pos:

А другарот ми кажуваше како Албанците од Албанија се разликувале од Албанците што живеат во Македонија и јас му поверував ама откако го видов видеото ми доаѓа една циганска да му мавнам ако ме праша зошто ќе му го пуштам видеото па он нека сфати зошто. Поука исти ку.ац друго пакување

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom