Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е тоа , како што и претпоставив , македонците нападнале албанци заради славење на празникот , и тоа никој не пријавува , кога албанците возвраќаат , одма полиција и 101 медиум на лице место.
Еве сега и професорот и обезбедувањето се криви пошто им се спротивставиле на насилниците.

Моментално во Тетово во тек е прославата , илјадници албанци се собрале во центарот на градот , илјадници млади тетовчани марширале низ градот.
Profesor na 25 godini, da mu se iseram u usta ja na toj profesor i na toj sto go butna tamu da raboti
Војната беше за територија, но не ни дозволија, и мораше да се почитува и прифаќа голем компромис за нас, па и за вас може да се каже, потпишан е договор кој ќе ја гарантира стабилноста во државава, и на некој начин ќе ја избегнеше тоа да се појавуваат победници и губитници, но кое е пи.ка и не го почитува договорот треба да се казни од меѓунардоната заедница..............
А тоа е страната која се чувствува губитничка............
:pos:
Bravo maestro, bash znaesh da me iznasmeesh da si ibesh vekot da si ibesh.
Dali si slushnal kurshum koj shto preletuva pokraj tebe,dali imash slushnato kako se priblizuva granata ?
Znaesh li kako e koga gledash luge koj shto begaat i ti vikaat o ggospodin ooooooooo onija ke ni ubija,trazi pare zlato ako ne mu dam ke mi kine glava.
Seriozno mislish deka imashe pobednik vo toj konflikt ? Kolku dobivte ushte poveke izgubivte,ako tebe ti znachi nekoja teritorija da se naekuva albanija ilirida ili bilo kako ok togash mozhebi i ke ti se ostavri sonot, samo znaesh shto, arogancijata na nepismenite shipci bilo kade iritira be drugar,neknja eden go istresov vo mtv ko zadnje govno.
Dali tebe ti odovaraa nekoj nepismen da bide bilo kade samo zashto faka na LJ dodeka zboruva ? A sum gi primetil tie gomna isto se ponashaat i kon makedonci i kon shkljonci.
Isti kurac ti se i ovie od vmblo nabutani na site strani.
Mene podednakvo me iritirash i ti i drugarti lion abe kako edna majka da ve ragala da si ibete vekot.
Blanko,Gwujo,Ameti, Taci redi gi cel politicki blok ti se isto sranje vo razlicni opakovki.

Profesor na 25 godini, da mu se iseram u usta ja na toj profesor i na toj sto go butna tamu da raboti

:pos:
Bravo maestro, bash znaesh da me iznasmeesh da si ibesh vekot da si ibesh.
Dali si slushnal kurshum koj shto preletuva pokraj tebe,dali imash slushnato kako se priblizuva granata ?
Znaesh li kako e koga gledash luge koj shto begaat i ti vikaat o ggospodin ooooooooo onija ke ni ubija,trazi pare zlato ako ne mu dam ke mi kine glava.
Seriozno mislish deka imashe pobednik vo toj konflikt ? Kolku dobivte ushte poveke izgubivte,ako tebe ti znachi nekoja teritorija da se naekuva albanija ilirida ili bilo kako ok togash mozhebi i ke ti se ostavri sonot, samo znaesh shto, arogancijata na nepismenite shipci bilo kade iritira be drugar,neknja eden go istresov vo mtv ko zadnje govno.
Dali tebe ti odovaraa nekoj nepismen da bide bilo kade samo zashto faka na LJ dodeka zboruva ? A sum gi primetil tie gomna isto se ponashaat i kon makedonci i kon shkljonci.
Isti kurac ti se i ovie od vmblo nabutani na site strani.
Mene podednakvo me iritirash i ti i drugarti lion abe kako edna majka da ve ragala da si ibete vekot.
Blanko,Gwujo,Ameti, Taci redi gi cel politicki blok ti se isto sranje vo razlicni opakovki.

Дали воопшто ги читате моите постови или само читате и разбирате како што ви одговара??
Никаде не реков дека има страна која победила, реков дека има страна која чувствува дека изгубила, а не дека изгубила стварно..........

Арогантен и неписмен навистина дека насекаде иритира, но арогантен и писмен убива од нервоза.....разумен човек да делува неразумно.............
Мене не ми сметаат неписмените, тие се описмнеуваат, ако не тие, неговите деца да, писменоста не е наследничка *болест*,
Но албанофобијата за жал кај вас е, ја пренесувате од колено во колено.........и не се лечи ни со пименост ни со молење, ни со крстови....
Тоа е тоа кога длабоко во себе се чувствувате разочарани затоа што немаше големи инциденти во последните денови, кога барате насекаде оправдание за омразата, дури изгледот на деца ја земето како алатка за исмејување, знаете како е да ве викаат како што не сакате а нас не викате иако знаете дека ќе не навредите, а пак си се подигнуивате како образовни, убави, паметни дури и генијалци...............
Само тоа ви остана, исмејувањето, за се друго знаете дека сте немоќни...............

Знам дека се претера со прославата, најмалку прослава ни требаше, но мое мислење е дека било каква мала прослава да имаше ќе имавме иста реакција од вас........

албанците не прават никакво зло

Добро...за дневница ли се работи?
Леб ли печалиш од ова?
Искрено, ако преку ова што го пишуваш на децата им купуваш јадење и можеш да се снабдиш со дрва, океј. Барем ќе знам дека се работи за професија.
Ако не те плаќаат, греота е, глупости тропаш. После Смилковци вулгарно и срамно е вака да постапуваш.

Кај го видел Ахмети кечето на Гоце Делчев?

На Али Ахмети, лидерот на ДУИ, не му траеше долго лагата дека Гоце Делчев носел кече кога се среќавал со Албанци во Скопје, Битола и во Прилеп. Историчарите го фатија. Не му успеа да ја продаде пропагандата.

Навистина, како Ахмети очекуваше дека со измислени историски моменти од животот и дејствувањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев ќе успее да влијае на намалување на напнатоста меѓу Македонците и Албанците поради провоцирачката прослава на стогодишнината од албанското знаме? Гоце Делчев не само што не носел кече, туку и воопшто не дејствувал, ниту пак бил виден во реоните во кои живееле Албанци!
„Тоа е измислица. Гоце Делчев никогаш, ни случајно не носел кече. За тоа нема никакви сведоштва, ниту фотографии, ниту записи. Ниту пак можело да се случи такво нешто со оглед на реонот во кој се движел и каде што дејствувал. Солун, Софија и Штип била релацијата на која најчесто се движел и дејствувал Делчев, а таму немало Албанци. А Албанците што пред сто години живееле во Скопје можело на прсти да се избројат“, вели историчарот Новица Велјановски.
Можеби во некоја пригода за непречено да помине покрај турските стражи Гоце Делчев носел турска капа (фес), која и по боја и по облик е поинаква, но со кече никогаш не бил виден, додава Велјановски.
Тој потсетува на легендата според која за Велигден, Гоце Делчев успеал со вапцани јајца да ги прелаже турските стражари и без мака да помине покрај нив.
„Но и ако некогаш ставил капа за таква намена, тоа сигурно не било кече“, повторува Велјановски.
На измислената изјава на Ахмети, неодамна за „Лајм“ реагираа и историчарите Неби Дервиши и Решат Неџипи.
„Тоа дека Гоце Делчев носел кече нема никаква логика. Не знам зошто е дадена таква изјава и дали некој претходно кажал такво нешто. Со полна одговорност велам дека тоа не е точно. Јас се занимавам со проучување на тој период од историјата и гарантирам дека не постои документ во кој се вели дека Гоце Делчев носел кече. Тој дури и не дејствувал во делот од Македонија каде што живееле Албанци“, изјави професорот Неби Дервиши.
Историчарот Решат Неџипи исто така вели дека не му е познато оти постои историски документ во кој се вели дека Делчев носел кече, а такво нешто не чул од никој друг освен од Ахмети.
Лидерот на ДУИ во интервју за Канал 5 неодамна изјави дека во определени пригоди кога се среќавал со Албанци во Скопје, Битола и Прилеп, Гоце Делчев ставал кече на главата.
„До 1903 година за време на Крушевското востание, заложбите за слобода на Албанците и на Македонците биле заеднички. Зошто ние не се навратиме и да се потсетиме на светлата историја на Гоце Делчев? Гоце Делчев ја ставал албанската бела капа – кече и држел митинзи пред Албанците во Битола, Прилеп и цела Македонија. И кога го прашале зошто ја става албанската бела капа, тој одговорил – нашите работи се заеднички, нашето жртвување е заедничко, слободата треба да ја извојуваме заеднички и јас оваа бела капа ја ставам поради почитта кон моите сограѓани-Албанци. Зошто не се потсетиме на Никола Карев, Питу Гули, значи треба да ги погледнеме работите што нè зближуваат“, изјави Ахмети во интервјуто.
http://www.mkd.mk/78931/makedonija/kaj-go-videl-ahmeti-keceto-na-goce-delcev/

Не биди сигурен , пошто албанците не прават никакво зло , не окупирале територии , не се доселеници , туку за жал само губеле и губеле територии.
И сите соседи се плашат , пошто и покрај протерувањето на голем дел албанци , и ден денеска имаат албанци во своите земји.

mavrovski-rabotnici-e1351681616201.jpg

Очекував денес да имаат некоја одмазда за тоа што изеле ќотек вчера откако они прво ја почнале тепачката гаѓајќи по Македонците со шишиња.

Инаку овој професор е познат по тоа што напаѓа ученици Македонци, истото се случи и пред неколку месеци.
Тоа е село мое, дошол од Студеничани и незнае што е цивилизација.
После ќе плаче кога ќе го фатат во автобус и ќе вика Ама Турчин сум јас, ама Македонец муслиман сум...

Иначе на Бит пазар поминуваа чат-пат сп знамиња ама прослава некоја не видов...
Имаше неколку девојчиња со знамиња на грб, неколку машки, и едни дечишта имаше со поголема знаме. Се враќаа од негде, сигурно имало некое одбележување некаде...
Гледам знамињата на Бит пазар не се извадени, малце се расчистени тие што висеа сред улица али валјда од ветерот се подсобрале.
Моментот е што покрај Македонското и Албанското знаме, на бандерите се вее и АМЕРИКАНСКОТО ЗНАМЕ :facepalm:
WHAT THE FUCK :tapp:
А и тоа што свети во форма на албанското знаме сеуште стои на влезот од Чаир и претпоставувам никогаш нема да го тргнат.

Но албанофобијата за жал кај вас е, ја пренесувате од колено во колено.........и не се лечи ни со пименост ни со молење, ни со крстови........

А дали некогаш си се погледнал во огледало и се запрашал , кој допринесува за таа абанофобија??? Дали омразата од колено на колено или секојдневието. За жал пред 40 или 50 години во Македонија скоро и да немало меѓуетнички проблеми а тогашните Албанци во многу се разликувале од оваа денешна напалена маса на националисти. Омразата расте со секое наредно непочитување на државата, со секое наредно нападнато дете, со секое нелегално поставено знаме , сменето име на училиште или улица. Со секоја жртва, како што беа последните 5 во Радишани.

„Обединувањето на албанските земји е Божјата волја, и затоа ние имаме обврска да ги вратиме така како што биле порано. Обединување на силите на албанскиот народ на сите нивоа ќе стане реалност, а Албанија ќе има единствена граница, таа која ја создал Бог.ИВЗ со сите свои капацитети е подготвена да придонесе за националната кауза и да одговори на секој вид повик во насока на обединување на сите Албанци. Јас сум многу загрижен за положбата на Албанците, бидејќи не може да се замисли луѓето да живеат во пет држави. Неприфатливо е вие да живеете овде, таткото да живее во матичната земја, a браќата да живееат надвор oд границите“, вели Реисот Реџепи, во интервјуто за „Zhurnal plus“.

ИВЗ полека станува новата СПЦ.

Пуштете Алсат-м , ќе има воена парада во Тирана , во која учествуваат и наши војници.

А дали некогаш си се погледнал во огледало и се запрашал , кој допринесува за таа абанофобија??? Дали омразата од колено на колено или секојдневието. За жал пред 40 или 50 години во Македонија скоро и да немало меѓуетнички проблеми а тогашните Албанци во многу се разликувале од оваа денешна напалена маса на националисти. Омразата расте со секое наредно непочитување на државата, со секое наредно нападнато дете, со секое нелегално поставено знаме , сменето име на училиште или улица. Со секоја жртва, како што беа последните 5 во Радишани.

Јас сум допринесувал за таа албанофобија?
Јас сум нападнал дете?
Јас сум убил некого?
Мене ниту ме знаеш, а ме обвинуваш...........
Убивствата треба да се осудат како дела на поедници, а не како дела на колективот.......и ниту еден албанец не ги оправдува, и секој ги осудува............

Јас не ја почитувам државата, затоа што не ме почитува мене..........

Албанците тогаш не можеа ниту меѓусебе да зборуваат на албански пред македонец...........
За прославување со знаме жртва ќе имаше.....или затвор.....
Инвестиции во минус, затоа што државата само земала, со корупција и алчност по МАРКИ.........реоните каде живееле албанците немаа ни инфраструктура ни документи ни ништо, и сега со нивно запишување одма се изненадивте.........
Албанците тогаш без образование, со инфилтрирање на секаков начин во нивниот секојдневен живот, со оџи шпиуни, со професори шпиуни итн.........се одело во затвор само затоа што се пеело на албански ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј
Албанецот тогаш не се бунел, затоа бил добар соживотот..........

Пуштете Алсат-м , ќе има воена парада во Тирана , во која учествуваат и наши војници.
Немам попаметна работа, баш се мислев што да правам и оп ти си тука со предлог. :D Подобро ќе гледам во бел sид. :D

Дарднија бидејки те сметам за човек со кој може здраво да се дискутира, ме интересира твоето мислење околу изјавата:

„Обединувањето на албанските земји е Божјата волја, и затоа ние имаме обврска да ги вратиме така како што биле порано. Обединување на силите на албанскиот народ на сите нивоа ќе стане реалност, а Албанија ќе има единствена граница, таа која ја создал Бог.ИВЗ со сите свои капацитети е подготвена да придонесе за националната кауза и да одговори на секој вид повик во насока на обединување на сите Албанци. Јас сум многу загрижен за положбата на Албанците, бидејќи не може да се замисли луѓето да живеат во пет држави. Неприфатливо е вие да живеете овде, таткото да живее во матичната земја, a браќата да живееат надвор oд границите“, вели Реисот Реџепи, во интервјуто за „Zhurnal plus“.
За ваква изјава во нормална држава се лежи затвор, убаво кажа Македонската Православна Црква кога повика на будност, ама тогаш Алфа си правеше вицови со МПЦ демек непотребно подгревале тензии кај се сега да го осудат сега овој лепотанов Реџипи.Педерска работа. А Мвр освен Македонци да тепа знае да апси луѓе што го нарушуваат суверенитет и интегритетот на оваа држава. Или и тоа не е под нивна надлежност. А Македонец кога ќе истепа рамковен тогаш се супер надлежни , а во обратен случај они не се надлежни, па добро бе пичка му матер кого правите будала!

Денес бев сведок на еден немил настан,група Албанци кои извикуваа:"Етник Шкиприја",кој носеа маици со знамето на Албанија,кои мафтаа со Албански знамиња нападнаа мој колега од факултетот поради извикување:Македонија,тие му се приближија му се заканија и побараа да се извини.
Да се извини зошто викнал Македонија во Македонија,секојa чест браќа Албанци,соживот,разбирање на ниво.(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom