Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Пријателски натпревари
Франција 24 Шведска 22
Норвешка 27 Данска 31
Данкиве од контра многу ЈАКИ

Поразени се ракометарките и во вториот дуел на турнирот, 33-28, исто пак во прво полувреме сме примиле 20 гола, а изглеа во второ репрезентацијата на Унгарија има насстапувано со втор состав, оти овие 5 разлика на крај и некако не ми се реални, премногу се силна репрезентација, па во второ се опуштиле малце.. и нашите ракометарки го искористиле тоа.
На турнирот ќе играме за 5/6 место, најверојатно со репрезентацијата на Чешка.

Сме загубиле од Чешка , и тоа 10 разлика.:tapp:
Што планираат овие кога ќе се сретнат со Франција, Данска и Шведска..

Сме загубиле од Чешка , и тоа 10 разлика.:tapp:
Што планираат овие кога ќе се сретнат со Франција, Данска и Шведска..
Абе остај, ова пријателски се. А и групата ни е тешка реално, јас не очекувам нешто посебно. Ако по некоја случајност се пласираме понатаму тоа ќе биди сензација. Реално, слаба ни е репрезентацијата, добро е и што воопшто се пласиравме не ЕП :) Али потајно ќе се надеваме на некое чудо секако :D

Абе остај, ова пријателски се. А и групата ни е тешка реално, јас не очекувам нешто посебно. Ако по некоја случајност се пласираме понатаму тоа ќе биди сензација. Реално, слаба ни е репрезентацијата, добро е и што воопшто се пласиравме не ЕП :) Али потајно ќе се надеваме на некое чудо секако :D
И што кога ќе се пласираш на ЕП и ќе те согазат сите репрезентации со над 10 гола разлика? Резилот ќе ни го глеа Европа, нит се замараат претерано, ептен ги неозбилно ги сфатиле работите.

Епа ајде ако не, нека не играат ни квалификации за ЕП и СП, затоа што ако се пласираат ќе губеле од појаки противници... Во 16те најдобри во Европа се...Повеќе не можат, толку е квалитетот...Јас не очекувам буквално ништо од нив, стварно во ваква група нема што да бараме, ама секако дека ќе ги гледам сите утакмици и ќе се надевам барем на една победа...А и да се вратат дома со 3 порази, нема воопшто да им замерам ако гледам дека против сите противници играат мотивирано и се борат за секоја топка...

Епа ајде ако не, нека не играат ни квалификации за ЕП и СП, затоа што ако се пласираат ќе губеле од појаки противници... Во 16те најдобри во Европа се...Повеќе не можат, толку е квалитетот...Јас не очекувам буквално ништо од нив, стварно во ваква група нема што да бараме, ама секако дека ќе ги гледам сите утакмици и ќе се надевам барем на една победа...А и да се вратат дома со 3 порази, нема воопшто да им замерам ако гледам дека против сите противници играат мотивирано и се борат за секоја топка...
Според тебе во која група би барале нешто повеќе?

Реално сите групи се силни и во која група и да бевме шансите ќе ни беа минимални. Со Георгиевска и Портјанко подруго ќе беше работата, плус и со публиката како 8-ми играч ќе имавме шанси да изненадиме некој од силните репрезентации и да се надевавме на некој поголем успех, вака тешко.
Како и да е, треба девојките да ја добијат и да ја осетат целокупната подршка од македонскиот народ, да изгинат за националниот дрес, па што биде нека биде.

Ова е јубилејно петто учество на Евро за Македонија. Без разлика што сме аутсајдери во група сепак има шанси за трето место во група и да продолжиме понтаму, значи една победа. Успехот на домашен терен во 2008. и 7мо место е помало од она во Данска ама ипак не смееме да заборавиме дека имавме натурализирани играчи и дека игравме на домашен паркет. А 800 навивачи е коректна и голема бројка која ќе дава поддршка па не може цела сала како за мажите да биде, сега тие данците ќе дојдат во поголем број од нас. А времето на Индира Кастратовиќ не може ништо да го покрие во блиска иднина.

Останува да видиме како ќе игра Македонија.

Планира ли некој да оде за Ниш, освен leandra ?
Карти како што глеам има останато и тоа бааѓи, зборам за тие од по 800 динара (тоа ти е околу 8 евра ми се чини..)

И јас ќе одам на натпревариве :D
Иако сме тапа мора да се даде подршка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom