Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Остави сега утврдивне дека сум луд,кажи ми батко ти на мене што презема ти против шкљонциве,излезе истепа некој од нив запали знамиња,напиша во чаир ова е македонија ?
батали ме мене будала кажи ти што направи освен јадење говна на форум ?
Нити чув нити видов на тв некаде дека имало некој инцидент, или храброста до тастатура и после ја нема ?
Кога ќе станеш Поп и кога ќе идам да ти се исповедам за моите гревови тогаш све ќе ти кажам:giggle: А до тогаш според законот за лични податоци , нема да коментирам што сум правел а што не сум правел:)П.С Ајде влегувај во жутото комбе те чека цимерот од менталната установа фудбал да играте, праша дали откако прво полувреме ти ќе бидеш топката а второ полувреме обратно , дали ако уткамицата заврши нерешено дали на пенали ќе идете директно или ќе има продолжение:)

Кога ќе станеш Поп и кога ќе идам да ти се исповедам за моите гревови тогаш све ќе ти кажам:giggle: А до тогаш според законот за лични податоци , нема да коментирам што сум правел а што не сум правел:)П.С Ајде влегувај во жутото комбе те чека цимерот од менталната установа фудбал да играте, праша дали откако прво полувреме ти ќе бидеш топката а второ полувреме обратно , дали ако уткамицата заврши нерешено дали на пенали ќе идете директно или ќе има продолжение:)
Аха или на кратко кажано си беше ПИЧИЦА како и до сега која што јаде гомна на форуми и на фб :)
Ех МАКЕДОНЧИШТЕ БЕ ЈЕ ЈУНАЧИШТЕ БЕЕЕЕЕЕЕ ЈЕ ГОРД МАКЕДОНСКИ СИНУУУУУУ

Аха или на кратко кажано си беше ПИЧИЦА како и до сега која што јаде гомна на форуми и на фб :)
Ех МАКЕДОНЧИШТЕ БЕ
Порано имаа дворски шутови , јас денеска го имам dobro poznat а не сум крал. Што тие е 21 век :)

Порано имаа дворски шутови , јас денеска го имам dobro poznat а не сум крал. Што тие е 21 век :)
ИИИИИИИИИИИИ
КАЖИ А МАКЕДОНЕЦУ НАЦИОНАЛИСТУ само такви како тебе ако ја одржат и оправат македонијава никој друг. ЈУНАЧИШТЕ МОРЕ ПАМЕТ МОРЕ ХРАБРОСТ

:pipi:
Мислам дека се разбираме, абе ај кажи како да не пукнеш од мука ај кажи ?

Знаеш...се наоѓаме во крајностите. Од тие емоционалните. Така си бараме утеха, се разбираме, наоѓаме заеднички јазик.
Еве ти банален пример. Земаа четврто место кошаркарите, одма сите среќни на плоштад. Од убаво, до штуро и сакато. И Титови леви сили, Бранкови чмарољубци, чети на новиот рајх, утописти-анархисти, синови Груево-Пердикови....па и по некој атеобудист. Тоа беше инцидент, случаен излив на среќа и не фати сите.
Ова денес не е инцидент, по се изгледа ќе биде долга болка и емоционалната ни крајност ќе ја бараме во колективната разочараност. Јас лично не барам да ме утешат овие отпадоциве во влада, присобрани од сокаците во Софија или опозиционериве, засмрдени од грчки пари и влезени длабоко во чмарот на СОРОС.
Барам време. Барам среден рок. Малку трезвеност и планирање. Да ни дадат шанса за промена на генерациите, за ние маалку повозрасните меѓу младиве да можеме полека да се интегрираме таму горе, да можеме да делуваме. Нека остарат на фотељите, нека искрадат, нека се наклукаат пари и нека си одат. Ако бидеме трезвени и се едуцираме меѓу себе место да се плукаме, ако си ги отвориме очите и најдеме заеднички јазик барем за ова едно ебано горливо прашање, без етикети и глупави препукувања, ако еднаш се решиме да делуваме како колектив, којзнае...можеби оваа крајност, екстремна разочараност и очај ќе вроди со плод.
Разбирам фрустрација. Човек не бира кога е нервозен, ни зборови ни противници. Ама да пробаме бе малку без нервози и со памет, без етикети и со разум. М? Редно е веќе да пробаме. :)

Не мириса на добро почнаа да се повикуват и на верска војна, се отварат универзитетски објекти со албански химни и знамиња а со наши пари. 11 милиони евра објект се нема отворено во образованието во Македонија од кога памтам за мене.
Ќе има срање денес утре или по 5 години тоа е факт.

Баба лажи трап не лажи шо вика Руфија кај 3.80. :icon_lol:.

Грешив нема повејќе :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Барам време. Барам среден рок. Малку трезвеност и планирање. Да ни дадат шанса за промена на генерациите, за ние маалку повозрасните меѓу младиве да можеме полека да се интегрираме таму горе, да можеме да делуваме. Нека остарат на фотељите, нека искрадат, нека се наклукаат пари и нека си одат. Ако бидеме трезвени и се едуцираме меѓу себе место да се плукаме, ако си ги отвориме очите и најдеме заеднички јазик барем за ова едно ебано горливо прашање, без етикети и глупави препукувања, ако еднаш се решиме да делуваме како колектив, којзнае...можеби оваа крајност, екстремна разочараност и очај ќе вроди со плод.
Разбирам фрустрација. Човек не бира кога е нервозен, ни зборови ни противници. Ама да пробаме бе малку без нервози и со памет, без етикети и со разум. М? Редно е веќе да пробаме. :)

По ова прашање се виде дека можеме да делуваме како колектив. Јас сум убедена дека можеме. Само фатени сме во расчекор. Нивниот менталитет ни е познат, они се вечно угнетени и секојдневно ние им се закануваме. Се прашувам некогаш длаи се воопшто нормални, но на тоа прашање немам одговор. Значи да го дефинираме нивниот менталитет:
- Делуваат во орда, на само цвикаат
- Секој еден збор што ќе им го напишеш, кажеш, упатиш го сфаќаат како закана или навреда
- Вечно се они од страната на угнетени и се нив не им е погодено нешто
- Проблемите ги решаваат со закани, насилство и убиство
- Кога ќе ги фатиш во тесно плачат до Америка, значи се вклучуваат вујни, стрини, чичковци до петто колено ранети, преврзани, малтретирани со слики и видео записи
- Нецивилизирани, недоволно писмени и без никаква култура
- Каналот на информација им е џамија
- Секогаш први провоцираат и навредуваат, за потоа да ја свијат опашката и да се прикажат невини жртви
- Лицемери до срж
- Опремени до заби со калашников, во секоја куќа има оружје

Може да дополните и да дадете идеја во која насока можеш да се разбереш со нив.

Реков имате врск со русите, а не дека сте руси.............
Секој трет македонец има роднина србин или бугарин, да не се лажеме..........
Особено србите овде се многу флексибилни околу изнесувањео

Абе види сега ако ние имаме врска со Русите(ко што викаш) тогаш вие имате врска со Турците, Курдите, Чеченците, па и со Арапите?... мислам ако така ги гледаме работите ............ мада немам ништо лично против тие народи и нема ништо лошо и понижувачки во тоа некој да е мешан на пр. со Турци и сл. а има такви Албанци, ама што има тоа врска ......... сите се луѓе, без разлика дали се стари Балканци или пак зад-Карпатјани, Кавкасци, Анадолци и.т.н. !
А за тоа дека Македонците се мешани со Срби и Бугари .......... секој трет бил мешан викаш, тоа апсолутно не е точно, може само мал дел 5-10% од Македонците имаат по некој/а Србин/ка во фамилија(т.е. мешани се), инаку ти гарантирам дека едно 90% од Македонците немаат никаква врска со Србите. Србите си се посебна етничка заедница во МКД и на попис си се попишуваат како Срби(35-40 000), а не како Македонци, е сега дека има Македонци кои се про-Српски ориентирани да има, но тоа се само политички гледишта, а политиката си е политика, додека пак генетиката си е генетика !
Нацијата си е нација, јазикот си е јазик, религијата, културата, традициите си се друго, а генетиката си е па сосема друга работа !

Што е најтрагично Албанциве на темава се бунат за тоа колку биле вработени во јавна администрација,а целта во војната им беше сосем друга,премногу ми се иронични дури и смешни кога ќе почнат да се жалат како за нив немало работа и едвај врзувале крај со крај.

Не е важно *стварната* причина за војната, важно е што ние компромисот го прифативме а вие и понатаму се курчите...............
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 19:35 ---
Адам и Ева се во библија пишани, кај нас пред 3000 години во има во камен удлетано "САМ САМ СА БОГОО" утврдено од домашни и странски археолози.
Овде кога имало писменост и општество, во пола свет сеуште биле канибали и неадреталци!

Инаку шо се срамиш ти од потекото твое, пиши слободно дека потекнуваш од примитивните видови на мајмуните...

Секако дека така ќе напишам, јас сум атеист.....
Што викаш? каде е најдено каменот? завршивте со каменот на розета и сега почнавте најдовте нешто друго?

Може да дополните и да дадете идеја во која насока можеш да се разбереш со нив.

1994- Probavme da se razbereme na miren nacin, sakavme da ucime na majcin jazik. Ni vrativte so puska

1997- Sakavme na miren nacin da upotrebime maticno zname, ni vrativte so puska

2001- Se navrativme na tvoeto prasanje, kako drugo da se razberime so niv. Kako drugo ako ne kako sto ne naucile tie, so puska.

1994- Probavme da se razbereme na miren nacin, sakavme da ucime na majcin jazik. Ni vrativte so puska

1997- Sakavme na miren nacin da upotrebime maticno zname, ni vrativte so puska

2001- Se navrativme na tvoeto prasanje, kako drugo da se razberime so niv. Kako drugo ako ne kako sto ne naucile tie, so puska.
2001-2002 со помош на САД и наместена војна пораз на македонските ПОЛИТИЧАРИ но не загубена битка на Македонскиот народ ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom