Македонците во денешнава Македонија се во огромен мнозински дел Вардарци, има и Егејци(кои се доселени од Егејскиот дел во овој Вардарски дел од Македонија после Грчката граѓанска војна), а па Пиринци воопшто нема тука !
Во Македонија Бугари(прави) скоро и воопшто да нема, на попис сите си се попишуваат како Македонци, а Србите си се посебна етничка заедница и на попис си се попишуваат како Срби(35-40 000), а не како Македонци, исто како што и Црногорците(2-3 000) си се попишуваат како Црногорци, Хрватите(3 000) како Хрвати и.т.н.
Во денешнава структура на Македонското население повеќе има Власи т.е. Власи асимилирани во Македонци отколку некакви си Срби или Бугари !
Македонец си е Македонец, Србин си е Србин, А Бугарин си е Бугарин .......... еднаш треба сите да го разберат тоа на оваа планета ........... јазиците ни се слични на сите да, но сепак и доволно различни, плус културата и традициите ни се различни од Србите и од Бугарите, па и менталитетот и.т.н. да не набројувам !
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 01:08 ---
Како може да сме Руси бе човек ............. оди во Русија и погледни ги тамошните Руси(прави Руси) како изгледаат, а погледни тука грото од Македонците како изгледаат !
Како може јас на пр. да сум Русин(по потекло), они се плави луѓе, со друга физиономија, а јас на пр. имам тотално супротна физиономија од нив, повеќе личам на Италијанец, Шпанец и сл.

............. мислам дајте малце, да точно е тоа дека сме Словени(делумно), но мешани сме и со други народи(генетска симбиоза ти е тоа) ........... истото важи и за вас и вие сте генетски мешан народ, сите народи се генетски мешани, некои повеќе, некои помалку !