Roswell
Tu Sei Tutta La Mia Vita
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 1.619
- Поени од реакции
- 29
Gitarata e garant plinska. Ova ne mi gleda na seriozna ponuda, dokolku bi bila togas bi trebalo johntra volta da dade poveke informacii.
ja nemase slikata pred toa sega ja staviv od drugo mesto heheeve ja i mojata najnova posle stage i washburneibanez sr505bm
sega barem ima dobri i eftini akusticni gitariМерак ме има фатено за Акустична...иам една дома али е некое кинеско гомце т.е. гитарата на којашто почнав и за ништо не ја бива...Некој има да знае некоја солидна акустична 6-7 илјадарки?
Ако живееш во Скопје, оди во Капиштец во Мими, за 5000 имаш класика Stagg. Ѕвер акустика е, не е ни многу скапа. Имаш и поскапи со пластично тело одзади, и Фендери... само провери си...Мерак ме има фатено за Акустична...иам една дома али е некое кинеско гомце т.е. гитарата на којашто почнав и за ништо не ја бива...Некој има да знае некоја солидна акустична 6-7 илјадарки?
Бев до Ми-ми пред некој ден..го прашав тој што работи таму нешто солидно за до 6 илјадарки..он ми рече дека нема ништо испод 8...а Таа Stagg за која што ми збориш е баш класична со најтенките три пластични жици? Пошо ја сакам со метални ..боље звук еАко живееш во Скопје, оди во Капиштец во Мими, за 5000 имаш класика Stagg. Ѕвер акустика е, не е ни многу скапа. Имаш и поскапи со пластично тело одзади, и Фендери... само провери си...
Подсобери уште некоја пара, јас за 9000 земав Stagg со метални жици од Ми-Ми и многу си ја сакам. Многу убав звук дава. Подобро да си земеш малку поскапа а поквалитетна гитара отколку да купиш некоја колку да се купи.:smir:Бев до Ми-ми пред некој ден..го прашав тој што работи таму нешто солидно за до 6 илјадарки..он ми рече дека нема ништо испод 8...а Таа Stagg за која што ми збориш е баш класична со најтенките три пластични жици? Пошо ја сакам со метални ..боље звук е
Да, Stagg е кинеска фирма. Јас перциња имам од Stagg.Gledav bas deneska imase stagg akusticni po 5-6 iljadi. Tuku momci stagg kineska firma se ili? Mi se cini prodavacot deka rece deka se kineska? Inace si zemav D'Addario Classic Nylon zici i mi ostanuva use da gi namestam
Бев до Ми-ми пред некој ден..го прашав тој што работи таму нешто солидно за до 6 илјадарки..он ми рече дека нема ништо испод 8...а Таа Stagg за која што ми збориш е баш класична со најтенките три пластични жици? Пошо ја сакам со метални ..боље звук е
Не секогаш е паметно тоа. Оние кои се наменети да имаат пластични жици немаат метална шипка во вратот за разлика од оние со метални. Металните вршат поголем притисок кога се оптегнати што може да доведе до кривење на вратот.Пеер, шо си има везе ја зедов со пластични, после 3 месеци ги вадам, си ставам нов комплет метални и терај... звук вади фантастичен...