Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

• Креатор на темата Креатор на темата Steve Vai
  • Време на започнување Време на започнување

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264
imam gibson....lespaul,ama vise sum star i mnogu e teska taka da bi obral SG.....vo plavo se znae,custom model......

gibson_sg_supreme_mb_pimx_175678.jpg
ej ej ej gibson:vozbud:,meraci.u slucaj da ja prodavas ja prv bi ti ja zemal.placam za les paul ali mn pari e na novo.Si naracav Epiphone LP goldtop,ali treba da se ceka nekolku meseci.Taka da...ako prodavas,pisi PP...pzzzd

Lou, на еден другар татко му има таков SG (копија е де јебига), само црвено-црн е... неќна свирев на него, гитарата онака супер впечаток ми остави. Добра галама дига, и all-style гитара е дефинитивно...

Не секогаш е паметно тоа. Оние кои се наменети да имаат пластични жици немаат метална шипка во вратот за разлика од оние со метални. Металните вршат поголем притисок кога се оптегнати што може да доведе до кривење на вратот.

Да..Точно е затоа и сакам гитара којашто е наменета за метални...таква со пластични имам дома..Пробав еднаш стаив метални не беше тоа тоа..

Luge aj kazete koja gitara e dobra onaka za pocetnik?

Јас имам една Yamaha и една електрична али заборавив што марка е ќе пишам кога ќе проверам :>)

Lele kako bi svirel eden Les Paul po moznost od onie so potpis na Slash auuuu, ama ne bi odbil i eden SG!!! Imam eden Squier po doma!!! ne e nesto posebno ali vrsi rabota

Се Замарав Со Лес Паул едно време,мислејќи дека нема Подобра Гитара од неа...И те како има..Ако би зимал нешто порадо би Земал Фендер Стратокастер...Иам исто такво дома само што е подфабрика На Фендер и се вика Squier....И е поефтино..

Gibson Les Paul
LesPaulClassic.jpg

Flying V Gibson
DSV3WECH1.JPG

Тии две гитари најмногу ме аресат ама повеќе само да свирам на лес поул, некак по ме вле~е , и ваде ного добар звук :D

WhiteSnake, ти си свирел на некоја од двете?

Колку време свириш?

Абе другари „ FENDER SIMPLY THE BEST “

Инаку сте слушнале за Line 6 ?
Добри се гитариве пошто имаат многу квалитетен звук , а и ако си земаш Line6 - POD , тогаш немаш гајле :)

Па дома имам една акустична гитара, треба прво да се научам подобро да свирам, а иначе сакам да имам елек. нормално. Го обожавам звукот на електричната гитара :)

Имам ак. Ovation, и елек. Ibanez, ама од секад ми било желба да имам Gretsch
Main_guitar.jpg
башка Gibson
eg-flying-v-paul.jpg

Другар денес зема од Истамбул Џибсон Лес Паул Студио.....Леее сеа глаата ќе ми ја дупне кога ќе идам кај него :)! Ќе ја рока :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom