Владиците печалат плата од илјада евра

поентата не е во богатството- парите и материјалните добра , туку во односот кон нив.
ти сметаш ли дека - сето тоа е расипништво?
јас не мислам така- од проста причина што на светов има и просјаци кои за бедни 5 евра спремни се го го убијат и најблискиот им - така да и таа сиромашна состојба не ги заштитува од ниските страсти .

поентата не е во богатството- парите и материјалните добра , туку во односот кон нив.
ти сметаш ли дека - сето тоа е расипништво?
јас не мислам така- од проста причина што на светов има и просјаци кои за бедни 5 евра спремни се го го убијат и најблискиот им - така да и таа сиромашна состојба не ги заштитува од ниските страсти .
Поентата на дискусијава беше дека тие на кој се однесуваат овие пораки, свештениците - наследниците на Исусовите апостоли имаат официјален тарифник и наплаќаат според него, иако како што може да се види им се порачува токму спротивното. Класично лицемерие.
Јас не сметам дека парите се расипништво, тие се алатка ништо повеќе. Некој може да ги искористи за добро некој за лошо, како и секоја друга алатка.
Се е искуство, единствено оние што не ја учат лекцијата од животните искуства, веруваат во гревови и бараат некој друг да им ги превземе на себе. Каењето е момент кога некоја постапка ја сметаш за непотребна, за штетна, што е апсурдно ако веруваш дека се е дел од совршената божја промисла.

имаат официјален тарифник и наплаќаат според него, иако како што може да се види им се порачува токму спротивното. Класично лицемерие.
е тука е целата вистина- во тарифникот
ме интересира - нели крштевањето е неопходен услов за влез во Царството Божје .
Но, за да го крстат човекот во црква треба да си плати во црковната каса -за обредот. Што ќе се случи ако тој нема пари - значи ли тоа дека свештениците никогаш нема да му го отворат патот кон небесното царство- заради тоа што тој нема да плати??? нема ли бесплатно да го крштеваат?

е тука е целата вистина- во тарифникот
ме интересира - нели крштевањето е неопходен услов за влез во Царството Божје .
Но, за да го крстат човекот во црква треба да си плати во црковната каса -за обредот. Што ќе се случи ако тој нема пари - значи ли тоа дека свештениците никогаш нема да му го отворат патот кон небесното царство- заради тоа што тој нема да плати??? нема ли бесплатно да го крштеваат?
Реков и предходно, поповите не се криви, гледаат дека има лекомислени овци и си ги стрижат.

Имаат да почнат да размислуваат свесно со своја глава,да увидат дека поповите не се за помош туку да го полнат џебот.
остај на страна тоа
избор -??
прашав околу тарифирањето-околу плаќањето
значи ли тоа= оние верници кои немаат- неможе да одат во црква и обратно?

остај на страна тоа
избор -??
прашав околу тарифирањето-околу плаќањето
значи ли тоа= оние верници кои немаат- неможе да одат во црква и обратно?
Јас колку што знам,на погреб ако не ти дојде поп незначи дека ќе одиш во пеколот исто и за останатите празници.

Јас колку што знам,на погреб ако не ти дојде поп незначи дека ќе одиш во пеколот исто и за останатите празници.
верници во црква- треба ли да платат за свеќите кои сакаат да ги запалат? верници кои сакаат да осветат дом, кои сакаат да осветат нов автомобил ......
а не - дали ќе ти дојде поп на погреб- или одел или не во рај ил пекол

Е што очекувавте вие кога они се како гз и гаки со госпо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom