Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Признавам!

Не си во право!....:icon_lol:

А за да видиш христијанство во „Матрикс„, требит и самио‘ да си рисјанин, а што, очигледно, не си...

Признавам!

Но ни ти не си во право! :pos:

А за да го видиш марксизмот во Матрикс, требит и самио да си марксиС, а што очигледно, не си...

Погледнни го мојот претходен пост, оти го дополнив...
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 16:58 ---
Признавам!

Но ни ти не си во право! :pos:

А за да го видиш марксизмот во Матрикс, требит и самио да си марксиС, а што очигледно, не си...

Да имаше марскизам во „Матрикс„ денес „Матрикс“ ќе беше лектира за сите марксисти, а не „Капиталот„ или „Потеклото на семејство, државата и приватната сопственост„.

Погледнни го мојот претходен пост, оти го дополнив...
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 16:58 ---

Да имаше марскизам во „Матрикс„ денес „Матрикс“ ќе беше лектира за сите марксисти, а не „Капиталот„ или „Потеклото на семејство, државата и приватната сопственост„.

Да де,, да имаше христијанство во Матрикс, денес ќе беше лектира за сите христијани, а не Библијата, и црквата како медиум. А шо знаеш, можда ќе се сликаше Нео, Морфеус Тринити, или Мр.Смит по црквиве.. Можда поповиве ќе се облакаа ко во Матрикс, а шо знае?

Иначе, видов шо си пишал.. Лет ми гес... пак нешо со христијанството поврзано?

Добро де што има толку врска дали има или нема христијанство во некој филм. Ене и во Кодот на ДаВинчи има, од она христијанството што не избори место во новиот завет :)

Да де,, да имаше христијанство во Матрикс, денес ќе беше лектира за сите христијани, а не Библијата, и црквата како медиум. А шо знаеш, можда ќе се сликаше Нео, Морфеус Тринити, или Мр.Смит по црквиве.. Можда поповиве ќе се облакаа ко во Матрикс, а шо знае?

Највероватно...

Само што верните веќе ја имаат Црквата и Христа Бога, така не им е потребен „Матрикс„ за просветлување.

Добро де што има толку врска дали има или нема христијанство во некој филм. Ене и во Кодот на ДаВинчи има, од она христијанството што не избори место во новиот завет :)

Еј. пази малку шо збориш.. хулиш.. а поготово ши се служиш со атеистички речници тука.. поготово шо го спомнуваш Кодот на Да Винчи, најголемата лага на масоните илуминатите и богоборците. полека со такви споредби..

А Матрикс, тоа е бре евангелие за христијаниве..Не може да не се збори за Матрикс..

Иначе, видов шо си пишал.. Лет ми гес... пак нешо со христијанството поврзано?

Хмммм, а да немаат некаква врска со Маркс, Енгелс, Ленин,Сталин, Тито, Лукач, Маркузе енд компани?....

Највероватно...

Само што верните веќе ја имаат Црквата и Христа Бога, така не им е потребен „Матрикс„ за просветлување.

Па не знам.. можда еден ден и ќе им биде.. еве ти глеам си успешно упатен во христијанските патишта низ Матриксовите црвоточини..
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 17:10 ---
Хмммм, а да немаат некаква врска со Маркс, Енгелс, Ленин,Сталин, Тито, Лукач, Маркузе енд компани?....

Да бе како погоди!

Морфеј е Ленин, без брада, нормално... Нео е Сталин, како хипстер, без мустаци.. Маркс и Енгелс се првите бунтовници, тие првите избрани....

А она ќелавоно дете шо виткаше лажици кај бабицата .. е тоа ти е Тито..

тие се бе.. мајке ми.. не се зезам..

П.С. ќе заборавев.. Тринити е Долорес Ибарури

Моличу лепо, Кодот на Да Винчи си е направен по легитимно евангелие, тоа што некому не му се допаднала содржината е друга работа :)

А би рекол: доволно е да погледнеме кој е потпишан „под„ филмот: тоа се автори, чии имиња ни оддалку не „звучат„ будистички или фројдистички...
Доволно е. Потпишани се браќата близнаци... не, братот и сестрата.. не, брат и брато-сестра-или-така-нешто-близнаци, Вачовски.

Фршти од христијанство! Има многу богобојазност и понизност - особено кај едниот... или едната од близнаците-автори.

Уште не ми одговори како е тоа поучно и благодарно силуваната девица да биде омажена за својот силувач, ако истиот платил 50 сребреници кај татко и'. Како?

Моличу лепо, Кодот на Да Винчи си е направен по легитимно евангелие, тоа што некому не му се допаднала содржината е друга работа :)

А не... хулиш ти против Исус.. остај ти тоа масонски, илуминатски, марксистичко-комуњарски, богоборски пропаганди...
Убаво си пишува во рисјанството... кое е тоа евангелие, измислено некое, од тие научниците од запад.. сите тие тоа го направија. нивно масло пропагандистичко..

Еве сеа овој папава, нешо вергла као датумот кога Исус бил роден, не бил точно напишан.. Ма немој! Кој си бре ти папо ди тути капи?! Лажат бе.. сите лажат... ништо не е точно тоа.. се е заговор.. убаво си вика у Матрикс..

Уште не ми одговори како е тоа поучно и благодарно силуваната девица да биде омажена за својот силувач, ако истиот платил 50 сребреници кај татко и'. Како?
Ја мислам вака некако: оди младичот кај таткото да ја побара ќерка му за жена. Татко и го отеруе у три лепе пошо типот е растурикуќа и неработник. Овој манга, пронаоѓа loophole, ја „силува“ невестава по што му исплаќа 50 сребреници по сите правила и прописи.

И сите си живеат среќно до крајот на животот.

тори.

Наместо да поставуваш прашање по кој знае кој пат, а на кое веќе е одговорено, мој предлог е: самиот напиши си одговор, кој ќе биде по Твојот кеиф...
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 17:33 ---
Па не знам.. можда еден ден и ќе им биде.. еве ти глеам си успешно упатен во христијанските патишта низ Матриксовите црвоточини..
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 17:10 ---

Да бе како погоди!

Морфеј е Ленин, без брада, нормално... Нео е Сталин, како хипстер, без мустаци.. Маркс и Енгелс се првите бунтовници, тие првите избрани....

А она ќелавоно дете шо виткаше лажици кај бабицата .. е тоа ти е Тито..

тие се бе.. мајке ми.. не се зезам..

П.С. ќе заборавев.. Тринити е Долорес Ибарури

Алал да Ти е, се‘а требит уш‘е „лајк„ за одговоров да стиснам...:icon_lol:

Наместо да поставуваш прашање по кој знае кој пат, а на кое веќе е одговорено, мој предлог е: самиот напиши си одговор, кој ќе биде по Твојот кеиф...
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 17:33 ---

Алал да Ти е, се‘а требит уш‘е „лајк„ да стиснам...:icon_lol:

Еве јас ти стиснав тебе.. ај сеа ти на мене..:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom