the_kop
Модератор
- Член од
- 14 јануари 2011
- Мислења
- 10.432
- Поени од реакции
- 13.558
Пак јас и ти во дискусија за Велемајсторот, малку ни беше минатата Сабота.....Не знам од кај наоѓате мотивација да го оправдувате Велемајсторот. Ај, бев будала летоска, немав „докази“ за неговата величественост. Ама сега, кога Ливерпул е СМЕШЕН тим, пак?
Не треба да му се даде време. Што не му се даде на Кени? А на Хоџсон? А на Улие до денеска да беше тренер?
Што пак Велемајсторот заслужи да биде „почекан“? Со што?
Издвојте бар една позитивна работа во „Велемајсторскиот Ливерпул“ (а.к.а. циркуз тим), па ќе искалкулираме дали му е потребно време.
Некој кој покажува бар нешто, заслужува време. Кога ќе видиш дека нешто, бар нешто се прави, дај му време. Ама кога гледаш дека се мрда од мртва точка, ама наназад, треба уште време да му се даде?
Не сте свесни дека со победи над мизерни тимови славиме ко да сме тепале тим ко City.
Сполај му на Господа што Суарез, во моментов е најдобриот играч на Островот (и пошироко), инаку ќе го јадеше црната на Ливерпул, а ние ќе му дававме уште кредити на Велемајсторот. Оти? Оти така, му требало време.
Памтам дека и Герет Саутгејт бараше трпение од Мидлсбро, дур го градел тимот. Толку добро го изгради, што се зациментира во втора лига долги години.
И за крај... На Ливерпул никогаш нема да му простам за тоа што го избркаа Далглиш, и второ, со тоа што самиот се понижи (тимот) што го најави Роџерс како бил помошник на Мурињо. Фактички, од бркањето на Далглиш до денес (освен кога играме со ManUre и Everton, за мене се е сеедно). До толку Liverpool broke my heart со потезите во оваа 2012 година.
Но, јас размислувам трезвено кога зборувам за Роџерс.
Тој можеби е млад и перспективен.
Јас се кладам дека Роџерс дава душа за Ливерпул, години би дал од животот да го направи силен пак.
Ама нема да биде, не во скоро време. Not like this.
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 17:48 ---
Рака на срце, самиот Бенитез при крајот на својата ера, уништи све што изградил. Кени посебно, начека рушевини, и требаше да изгради тим... одново.
Причина зошто да му се даде време? Оти во последниве 10тина утакмици играме се подобро и подобро и играчите конечно сваќаат што треба да играат (дури и Карагер и Џерард почна солидно да играат тики-така), а и биди реален не Бенитез, Св.Бенитез да дојдеше летово џабе ќе беше тимот ни е за нигде а за тоа не е крив Тома Соер (овај Брендан).....Кајт,Макси и Белами САМИТЕ сакаа да си одат Велемајсторот неможеше ништо, Керол воопшто не се вклопуваше во неговата филозофија (тој не се вклопува во никоја, по мое тој е најпромашениот трансфер во историјата на ПЛ, секако по тој на Торес), и му беше ветено оти ќе се купи барем 1 напаѓач.....