Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Uli Hoeneß Изгледа Ален и Џерард ќе одмараат така да средина Сусо-Шахин и Хендо ќе играат. Шахин не играше со Виган а и со Челзи мислам излезе во второ така да би требало да игра. За гол пиши таму Шелви пошто друг не знам кој би дал. И овој е глауч, топката не знај да ја шутни ама ваљда ќе се погоди некоја ќе ја плесни или од линија ќе ја турни. Или пак Даунинг

Незнам дали ги гледаше подготовките ама на таа позиција кога играше Адам топката неможевме да ја префрлиме до центарот, незнам дали разбираш ама таа позиција е една од најбитните во фудбалот и иако изгледа многу лесно да ја играш верувај воопшто не е (си знам по себе, јас играв на таа позиција)

Знам дека е тешка и важна таа позиција но е лесна за пополнување,го имаме Лукас,Сахин кој можат да играат тамо ,од друга страна Лукас неможе да игра напаѓач ниту пак Шелви..Тука е штосот. Ќе бев задоволен да летово донесеа асален напаѓач а зимово да го земеа Ален како засилување кое ќе ги поврзува и ќе ги прави тие лесни пасови за ослободување простор..
Од друга страна и самите они(раководството,Роџо) сватија дека згрешија па во последнте 1-2 интерјуа викаат демек нема да брзаме со напаѓач ,ќе пробаме да го засилиме тимот али не се знае. Што самото се кажува по себе,знаат и самите дека сите клубови едвај чекаат да им се јават од ЛФЦ и да им го побараат нивниот напаѓач па фино лепо ќе им удрат цифра од 20-30м и после ќе се чешаме. А да имавме напаѓач сега ќе беше многу полесно,немаше да имаат никаков притисок и само ќе пополнуваа дупки и ќе формираа јака клупа. Тука ми е поентата.

Знам дека е тешка и важна таа позиција но е лесна за пополнување,го имаме Лукас,Сахин кој можат да играат тамо ,од друга страна Лукас неможе да игра напаѓач ниту пак Шелви..Тука е штосот. Ќе бев задоволен да летово донесеа асален напаѓач а зимово да го земеа Ален како засилување кое ќе ги поврзува и ќе ги прави тие лесни пасови за ослободување простор..
Од друга страна и самите они(раководството,Роџо) сватија дека згрешија па во последнте 1-2 интерјуа викаат демек нема да брзаме со напаѓач ,ќе пробаме да го засилиме тимот али не се знае. Што самото се кажува по себе,знаат и самите дека сите клубови едвај чекаат да им се јават од ЛФЦ и да им го побараат нивниот напаѓач па фино лепо ќе им удрат цифра од 20-30м и после ќе се чешаме. А да имавме напаѓач сега ќе беше многу полесно,немаше да имаат никаков притисок и само ќе пополнуваа дупки и ќе формираа јака клупа. Тука ми е поентата.
Абе да имаа мозок нашиве сега шампиони ќе бевме, ама немаат.
Вечер ако не победиме има се да поебам. Време е да се пласираме во наредна рунда и да го освоиме проклетово натпреварување.

Не знам од кај наоѓате мотивација да го оправдувате Велемајсторот. Ај, бев будала летоска, немав „докази“ за неговата величественост. Ама сега, кога Ливерпул е СМЕШЕН тим, пак?

Не треба да му се даде време. Што не му се даде на Кени? А на Хоџсон? А на Улие до денеска да беше тренер?
Што пак Велемајсторот заслужи да биде „почекан“? Со што?

Издвојте бар една позитивна работа во „Велемајсторскиот Ливерпул“ (а.к.а. циркуз тим), па ќе искалкулираме дали му е потребно време.

Некој кој покажува бар нешто, заслужува време. Кога ќе видиш дека нешто, бар нешто се прави, дај му време. Ама кога гледаш дека се мрда од мртва точка, ама наназад, треба уште време да му се даде?

Не сте свесни дека со победи над мизерни тимови славиме ко да сме тепале тим ко City.

Сполај му на Господа што Суарез, во моментов е најдобриот играч на Островот (и пошироко), инаку ќе го јадеше црната на Ливерпул, а ние ќе му дававме уште кредити на Велемајсторот. Оти? Оти така, му требало време.

Памтам дека и Герет Саутгејт бараше трпение од Мидлсбро, дур го градел тимот. Толку добро го изгради, што се зациментира во втора лига долги години.

И за крај... На Ливерпул никогаш нема да му простам за тоа што го избркаа Далглиш, и второ, со тоа што самиот се понижи (тимот) што го најави Роџерс како бил помошник на Мурињо. Фактички, од бркањето на Далглиш до денес (освен кога играме со ManUre и Everton, за мене се е сеедно). До толку Liverpool broke my heart со потезите во оваа 2012 година.

Но, јас размислувам трезвено кога зборувам за Роџерс.
Тој можеби е млад и перспективен.

Јас се кладам дека Роџерс дава душа за Ливерпул, години би дал од животот да го направи силен пак.
Ама нема да биде, не во скоро време. Not like this.
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 17:48 ---
А. Уништија се што Бенитез градеше со судни маки.

Рака на срце, самиот Бенитез при крајот на својата ера, уништи све што изградил. Кени посебно, начека рушевини, и требаше да изгради тим... одново.

Рака на срце, самиот Бенитез при крајот на својата ера, уништи све што изградил. Кени посебно, начека рушевини, и требаше да изгради тим... одново.

Рака на срце тој само тоа и можеше да го прави, затоа што немаше средства за надоградување а играчите му ги продаваа од преоден рок на преоден рок. Што начека Кени, тоа начека и Хоџсон...уствари, Хоџсон поголемо срање начека. Исто така и Роџерс.

You''ll Never Walk Alone , Ливерпул е клуб кој бил во моето срце ,, кој е во моето срце ,, и кој засекогаш ке биде во моето срце , Колку и да е оваа време тешко за ливерпул, кој и колку да го критикува Роџерс , мојот клуб е Ливерпул, јас верувам и во Ливерпул и во Роџерс и тие никогаш нема да бидат сами ...!!!​
Еден од можните состави за вечерва !!​
image.png

Според мене !!​
finis_sostav.png
You''ll Never Walk Alone !!​

Рака на срце тој само тоа и можеше да го прави, затоа што немаше средства за надоградување а играчите му ги продаваа од преоден рок на преоден рок. Што начека Кени, тоа начека и Хоџсон...уствари, Хоџсон поголемо срање начека. Исто така и Роџерс.

Рафа го набрка Алонсо од тимот, за подоцна да го замени со факинг Аквилани. *
Тука треба да се бара преокретот историски во Ливерпул (удолнината).

Кени начека најслаб Ливерпул. Роџерс начека подобар Ливерпул од Ливерпулот на Кени. И тн.

* Аквилани беше платен u picku materinu; што значи, imao je lova.

Рафа го набрка Алонсо од тимот, за подоцна да го замени со факинг Аквилани. *
Тука треба да се бара преокретот историски во Ливерпул (удолнината).

Кени начека најслаб Ливерпул. Роџерс начека подобар Ливерпул од Ливерпулот на Кени. И тн.

* Аквилани беше платен u picku materinu; што значи, imao je lova.

Сепак мислам, мое мислење е дека Рафа осети дека во првиот повик на РМ или Барса, Алонсо ќе си ги спакува куферите и ќе си отиде. Во меѓувреме беше баран Бери, кој не одби, па беше донесен Аквилани, кој патем е Зидан за Бери, ама го донесоа повреден и не се снајде, воопшто. Од тоа што го изигра јас лично бев презадоволен.

Не можеш да кажеш дека имаше пари кога (по 3ти пат во рок од 2 дена ќе го повторам муабетото) не му дадоа по 3-4 м фунти по играч за Фалкао, Алвеш и Агуеро. Во исти преоден рок можеше да ги донесе и Агуеро и Торес, кај нас дојде Торес, среќа, зошто беше попроверен од овој првиов. Мораше да се крпи со играчи како Милан Јовановиќ, Набил ел Жар, Филип Деген, Дани Вилсон (кој е солиден одбрамбен играч, ама наместо да го купи Дани ФАКИНГ Алвеш, тој се крпеше со преддоговор на 18годишен).

Да не ти набројувам и кои среќни баргани сме ги имале, пример со Масчерано, зошто си знаеш.

Сепак мислам, мое мислење е дека Рафа осети дека во првиот повик на РМ или Барса, Алонсо ќе си ги спакува куферите и ќе си отиде. Во меѓувреме беше баран Бери, кој не одби, па беше донесен Аквилани, кој патем е Зидан за Бери, ама го донесоа повреден и не се снајде, воопшто. Од тоа што го изигра јас лично бев презадоволен.

Не можеш да кажеш дека имаше пари кога (по 3ти пат во рок од 2 дена ќе го повторам муабетото) не му дадоа по 3-4 м фунти по играч за Фалкао, Алвеш и Агуеро. Во исти преоден рок можеше да ги донесе и Агуеро и Торес, кај нас дојде Торес, среќа, зошто беше попроверен од овој првиов. Мораше да се крпи со играчи како Милан Јовановиќ, Набил ел Жар, Филип Деген, Дани Вилсон (кој е солиден одбрамбен играч, ама наместо да го купи Дани ФАКИНГ Алвеш, тој се крпеше со преддоговор на 18годишен).

Да не ти набројувам и кои среќни баргани сме ги имале, пример со Масчерано, зошто си знаеш.

Факт е дека не му давале пари за потенцијално одлични трансфери. Поготово за Стеван Јоветиќ.
Но, оние пари што ги имаше, при крајот посебно, ги разлупа ко невиден. Многу флопој напрај, што директно влијае на ова денес.

Не го оспорувам Рафа, само нејќам да му се стави кривица на Кени. За ништо.

Факт е дека не му давале пари за потенцијално одлични трансфери. Поготово за Стеван Јоветиќ.
Но, оние пари што ги имаше, при крајот посебно, ги разлупа ко невиден. Многу флопој напрај, што директно влијае на ова денес.

Не го оспорувам Рафа, само нејќам да му се стави кривица на Кени. За ништо.

Ако ти на Бенитез со буџет од 25 центи по преоден рок играчите му ги нарекуваш флопови, што треба да бидат Керол (не добиваше шанса, не ја ни заслужи нешто многу), Даунинг (ми-зе-ри-ја....40 и нешто утакмици во ПЛ без гол и асистенција, се си кажува), Хендерсон (во таа година дена играше солидно, сигурно не за парите што беше донесен ама за едно 6-7 мил вредеше неговата игра), Адам (флоп) и Енрике (пола сезона одличен, година дена нигде го немаше, се до пред две утакмици...рака на срце и малку повреден ама пак, толку за 6 мил фунти).

Флоп е флоп, замисли никогаш да не ги објавуваа цените на трансферите, што ќе помислевме кога ќе споредувавме?;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom