Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ексклузивно, шокантно, фрапантно, екстравагантно ! Албанското знаме ќе се поставува и на Месечината ! Овој проект е со донации и подршка од буџетот на владата на Република Македонија.
albanian+flag+on+the+moon+copy.jpg

--- надополнето: 21 ноември 2012 во 21:50 ---
Бистата на македонскиот револуционер и деец Здравко Чочковски, поставена во дворот на дебарската гимназија, која сега се вика „28 Ноември“, во чест по Денот на албанското знаме, деновиве е обезглавена и осквернавена.
дечките имаат и своја група на фб https://www.facebook.com/28NentoriDiber https://www.facebook.com/groups/makedonijanamakedoncite/
Monkeydonia, Makedonci ne jadete mnogu so ustata , vie nemate Historia ... vie ste Bullgari i grci ... ne jadete mnogu da ne vi ebam sve!, Обезглавениот споменик - " Kush tha se nuk ka trima Dibra ?
Bravo !!!
Urime 100 vjetorin. 53 лајкови !, MonkeyDonia nuk ka histori ... Per ate veprimin do mirena vesht ndryshe... E**m ti mater !

ДАРДАНИЈА КАДЕ СИ СЕГА ?

Ехххх кога ќе ми текне дека правеа протести за да ги ослободат убијците на децата, јас реков ќе одам на нашиот контра протест... Пола форум ми се нафрли мене и на уште 2-3 ца што бевме будали и сметавме дека мора да се излезе на улица.

• Ми се допаѓа
Reactions: oio
ОК ај ке бидам малце искрен. Минатите избори поради самодеструктивната политика на СДСМ со две раце колку што ме држеше силата заокружив за партија која мислев ке го зачува ( до негде ) идентитетот и територијалниот интегритет на оваа вукојебина. Заокружив за ВМРО.
Инаку ова што го читам денеска ми доаѓа рацете у оган да си ги ставам. Има ли некоја институција која е надлежна за ова силување што се случува у МК ? Има ли некој кој ке крене глас против овие животни ? Педерите од штабовите ако ме читаат , запомните, поради вашата индиферентност ке изгубите многу гласови. Реагирајте говеда едни прости зашто никад више нема да го дадам мојот глас за вас.
Поздрав од бивш закоравен вмровец.

ОК ај ке бидам малце искрен. Минатите избори поради самодеструктивната политика на СДСМ со две раце колку што ме држеше силата заокружив за партија која мислев ке го зачува ( до негде ) идентитетот и територијалниот интегритет на оваа вукојебина. Заокружив за ВМРО.
Инаку ова што го читам денеска ми доаѓа рацете у оган да си ги ставам. Има ли некоја институција која е надлежна за ова силување што се случува у МК ? Има ли некој кој ке крене глас против овие животни ? Педерите од штабовите ако ме читаат , запомните, поради вашата индиферентност ке изгубите многу гласови. Реагирајте говеда едни прости зашто никад више нема да го дадам мојот глас за вас.
Поздрав од бивш закоравен вмровец.

Треба радикални промени на политички и меѓуетнички план во Македонија и тоа под итно бидејќи веќе нема време... Верувај дека не си само ти таа што се кае затоа што гласала за ВМРО, ама пак ниту СДСМ не се нешто подобри. Овие па ако дојдат на власт ќе биде уште полошо, ќе се искоцкаат за Западна Македонија и за името уште првиот месец кога ќе седнат на фотелја... МОРА сите овие пи*ки и материјалисти што не ги боли к*р за ништо друго освен за фотелја и за пари да си заминат од функциите и да бидат протерани од Македонија или јавно стрелани на плоштад.

Темава излезе од контрола навреди ,пцуење и што е следно ? ќе се пукате ? Кој и да дојде на власт дали ВМРО ,СДМС ,ДУИ за народот пак ќе нема ништо

Навистина е застрашувачки тоа што никој од владата не реагира на сето она што се случува деновиве во нашава држава.
Знамиња албански на секоја куќа, на секој автомобил што поминува, на секое поголемо место каде што боде очи... Културниот дом во Тетово е целиот прекриен со албанско знаме!
Што е многу, многу е!
Само додека некој се разбуди и каже доста е, касно ќе биде...
Жалосно... Сами да си ја даваме и губиме оваа наша мила држава...

И онака малку оф да идам, зашто е затворена темата за знамето во Кичево што е поставено на јарбол? Затоа што некој мисли дека не се одвивала добро дискусијата?
Апел до администраторите да ја отклучат темата, бидејќи понекогаш треба да се дискутира и за некои посериозни настани, не само за ме сакаш те сакам...

Што бе пиле се навреди ли ?
Не се навредив, скраја да е. :)
Него испровоциран сум од Дпмне 100%, и јас да им е*ам се живо и диво, ни мачкаат очи, бетер од на мали деца. Ме испровоцира ти со твојот коментар каде што на сите вмровци ни ги пофали мајките. Иако сум Вмро-Дпмне, закоравен или како сакаш наречи ме, не значи дека секогаш ги подржувам нивните идеи и дека секогаш ми се допаѓаат делата што ги прават.
Денес, тоа што го гледам со државава, ни најмалку не можам да речам дека се слагам со Дпмне!
Иако сум голем патриот и националист, барем така се искажувам. Денес не ми се испаѓаше на улица ниту едно дрвце да насадам за оваа држава! Ке испаднам ке засадам еден бор за викендов, кога нема да ги гледам Грујо и Гордана како садат дрва, а во пола Македонија никнуваат повеке албански знамиња него ли новороденчиња македонски!
Извини јас ако те навредив, ама мислам дека префрлањата на форум не треба да се сваќаат лично. :)

Ние ништо не научивме од работите кои ни се случија тоа го покажувате денес сите што коментирате како требало/нетребало ,ама се додека ние само си коментираме на форум и не превзимаме ништо ова ќе оди уште подалеку и никој не го гледа крајниот резултат и дека ние им дадовме право зашто не излеговте кога требаше да се усвои рамковниот кај бевте тогаш ? Сега сите јаки сме еј нацртале мапа/карта на голема Албанија па што сакате да нацртаат ? Македонско знаме ? ние им ги дадовме правата и сега нема враќање назад .Државата одамна стои на стаклени нозе тоа се виде и во 2001 или вие не видовте ? Требаше тогаш сите да бидете јаки како сега што се сте сега е веќе касно . И не се чудете ако утре го смениме името штом ова се случило идеме натака ова е политика .

навистина сакам да знам како сте ги дале правата, мислам ве прашуваше некој нешто за тие права

Уметнички добро изведен двоглавиот орел , ме изненади девојката. Ако тоа на средина е мапа на Етничка Албанија , тогаш немало потреба , а и сега може да се поправи тоа , да се обои со црно.

А другиот дел со Еден народ , едно знаме .... Тоа не изгледа убаво за во една училница.

Иначе не е прв пат во Македонија внатре во училници да има политичко историски мапи.
Во основното училиште Григор Прличев во Охрид каде учат од сите националности , во една училница има таква мапа :

hartaa.jpg
Вие така наречените "Албанци" немате никаква врска со Албанија, племенце сте без навреда ама тоа е вистината, во еден казан мешано бабини деветини и оп Албанци испаднаа, испрани мозочиња што да се прави...Не ми е толку криво што ни ја зимаат државата колку што ми е многу повеќе што вакви мутанти ни ја крадат државата. :tapp:

Ние ако излезевме сите на штрајк немаше да им дадат право ,ај нека речат да се смени името ќе видиш како нема да дадат кога ќе излезе цела Македонија (btw не биди буквалиста ) :pos:

навистина сакам да знам како сте ги дале правата, мислам ве прашуваше некој нешто за тие права
Ќе не праша некој, нешто, некогаш. Само тогаш нема да има будали што ќе речат оставете ги. Биди сигурен во тоа.

Добро никој не реагира за обезглавувањето на споменикот? МВР?
Што се дешава со државава?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom