Лингур бе, имавме водство све опколено све скоро све сраменто со земја пола арачиново освоено и дава наредба повлекувајте се

Добро е што не сум бил таму во Арачиново тогаш војник ќе го застрелав , уште истиот ден , да ми летаат куршуми над глава да ми гинат другари во битка на на добиена битка некој да даде наредба да прекинеме а толку жртви и толку ползење за секое метро освоен
заслужуваше трајковски некој војник да го застрела уште истиот ден говедото. Заради неговата неодлучност и педеризам, а на многу акции ќе стигнеа до пола нашите и овој ќе дадеше наредба за повлекување и на повлекување обавезно по 1-2 војници или полицајци ни гинеа. А трајковски и неговите незаборавни ултиматуми цел живот ќе му ги памтам имате 24 саата, овие не реагираат уште пукаат имате 48 саати ултиматум овие не го ебат ни 2% имате 72 часа веќе вицови си прават учките со трајко

Поглуп претседател и по предавник од Трајковски сме немале. А и Бучко не е за фрлање ама тоа во друга тема кај албанското знаеме малце подетално објаснив кој што правеше 2001 и како државниот врв ни беше бени хил