Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можам много убаво да разберам, али ти не сакаш да разбереш дека проблемот кон македонската влада и народ.1. Дека Македонците требе да побарат от владата строги мерки. 2.А тоjа рамковен ке ви изеде главата......
И во циганското гето во Софиjа или Пловдив не се улази, ама знаеш што стана минатата година во Катуница, сега циганинот убиец ке лежи 17г. во затвор. А "цар" Киро е финански и секако сосипан....
Хората са го казали- кучето рипа спрема тоjагата.
1. Математиката е едноставна ако не земат албанска партија нема да има влада , зошто треба да има 63 пратеници а Вмро има негде 55, А Сдсм има 40, Дуи 17, Дпа 14 ,НДП 1, (стави кај сите што ги набровав +/- 3 но тука се негде) Македонските партии СДСМ и Вмро да склучат коалиција поверојатно е во Нато и Еу да не примат отколку овие да склучат коалиција е сега да се попуни таа дупка од неколку пратеници овие мора да земат албанска партија Дуи или Дпа, а кога склучуваат владина коалиција после избори секогаш нашите прават отстапки на штета на националните интереси на Македонија а за возрат добиваат некое министерско место плус нашите и тоа секој избори. Фактички после секој избори имаме се послаба држава. 2. Кај се виделе во свет 20% малцинство да тероризира 80% мнозинство која луда работа е тој рамковен договор чудо е тоа човече. Ама не само тоа за некој закони освен што треба да има 63 гласа треба и повеќе од пола од останатите етнички заедници да гласаат за да поминат некој закони, а се знае која е најголема етничка заедница после македонците и чии гласови требаат за да поминат некој закони. А за да помине некој закон рамковните пак бараат некоја отстапка и се така дел по дел не раштафуваат мислам дека ме сфати принцип на двојно гласање освен да имаш просто мнозинство, требааат и повеќе од пола од другите етнички заедници да се согласат за да пројде некој закон или одлука тоа е Бадентер. е со тој Бадентер како ни го спопикаа мајсторски што да ти кажувам.

А не вака на добеина утакмица пример Арачиново 2001 доага некој и ја прекинува играта а ние водиме 5:0 во 89 минута. И после на службен резултат не тепаат 3:0

Ajde prosvetli ne za strelcite na ovie 5:0 i tekot na tie 89'. Sto ne vlegovte se dodeka imavte ultimatum, celo vreme tenkovite stoea na vlezot pukajki celo vreme vo seloto, helikopterite i avionite se isturija pa na krajot pak se napolnija avtobusite so vojnici na ONA. Na strategija se igrase mecot ne na golovi a tuka se posramoti drzavata

Ми веруваш нели.
Не, а сигурен сум дека и самиот не веруваш во тоа што го напиша.
ПС Секоја демографска мапа е поткрепена со соодветна статистика и најчесто таа статистика е покажана во соодветна форма (графикони, хистограми итн) нешто што на сликата го нема.

Затоа што кога процентот би бил 0% од никого би немало да се шири омраза. Исто како што може процентот да биде 0% цртежи од етнички граници на трети држави во училиштата на четврти држави, зошто да не може и овде?

Ajde prosvetli ne za strelcite na ovie 5:0 i tekot na tie 89'. Sto ne vlegovte se dodeka imavte ultimatum, celo vreme tenkovite stoea na vlezot pukajki celo vreme vo seloto, helikopterite i avionite se isturija pa na krajot pak se napolnija avtobusite so vojnici na ONA. Na strategija se igrase mecot ne na golovi a tuka se posramoti drzavata
Имавте среќа што врховен командант беше трајковски предавникот, да бев јас претседател имаше тепих да биде арачиново и ќе дадев наредба се што преживеало да се дотепа. Имавте среќа што ги имавме предавниците Трајко и бучко. Што повеќе изиграва миротоворци отколку што ја бранеа држава. Да беше некој нормален претседател и да ја почитуваше заклетвата дека ќе ја брани државата од надворешен и внатрешен непријател. Имаше со шлепери да вадат лешови од арачиново. имаше план све направено само трајко предавникот требаше да го одобри и во рок од 72 часа ниедна учка немаше да има во државата ама тоа е кога предавници се врховни компанданти и луѓе без муда . Ќе ве пуштат во последни моменти да се извлечете и после да се курчите. пак ќе речам не сте вие криви. Ние македонците треба првин со нашите прдавници да расчистиме па после со вас да расчистуваме сметки.

Ваквите теми ги искористувате за да се испразните од општото незадоволство. Не се албанците главните и единствените виновници за изгледот на државата.

Дај да те послужам со некои бројки:

Во Македонија има 322 училишта во кои се учи на албански јазик.
Има 4315 паралелки на албански јазик.

Од овие 4315 паралелки , во една имало исцртано мапа на етничка Албанија. Во проценти тоа е 0,023%.

Вреди ли толку омраза ?
Да, вреди омраза, затоа што ние не живееме во Кина за да незнаеме дека и во тие останати 322 училишта ќе се исцрта кога-тогаш.Многу знаеме кој сме и што сме.Не мора да се фарбаме тука.

Како што кажа Ставрогин.Ќе учите географија и демографија за 10 години се надевам.

E togas mozese da pukne petarda, ama vaka ko sto rece na pocetokot nemase ni p od toa
Лингур бе, имавме водство све опколено све скоро све сраменто со земја пола арачиново освоено и дава наредба повлекувајте се:facepalm: Добро е што не сум бил таму во Арачиново тогаш војник ќе го застрелав , уште истиот ден , да ми летаат куршуми над глава да ми гинат другари во битка на на добиена битка некој да даде наредба да прекинеме а толку жртви и толку ползење за секое метро освоен заслужуваше трајковски некој војник да го застрела уште истиот ден говедото. Заради неговата неодлучност и педеризам, а на многу акции ќе стигнеа до пола нашите и овој ќе дадеше наредба за повлекување и на повлекување обавезно по 1-2 војници или полицајци ни гинеа. А трајковски и неговите незаборавни ултиматуми цел живот ќе му ги памтам имате 24 саата, овие не реагираат уште пукаат имате 48 саати ултиматум овие не го ебат ни 2% имате 72 часа веќе вицови си прават учките со трајко:facepalm: Поглуп претседател и по предавник од Трајковски сме немале. А и Бучко не е за фрлање ама тоа во друга тема кај албанското знаеме малце подетално објаснив кој што правеше 2001 и како државниот врв ни беше бени хил

Гимназијата во Дебар не се вика „28 ноември“, се вика „Здравко Чочковски“. Албанците може како сака да си ја викаат. А околу ова што се случува со знамиња и вакви цртежи, виновни сме ние, за една премиерска фотеља ги даваме газовите и 150.000 државјанства, што сила ќе беше таа па така да дели државјанства. Инаку правеа вакви работи и порано, во основно пред едно 15 години ја делевме училницата со албански класови, една смена тие, другата смена ние. Ставија некои слики од нивни херои, само што ние поручек ги тргнавме и ги фрливме... После ако се сеќавам добро, бевме казнети и ги вратија сликите. Само што тогаш немаше форуми за да се дискутира за тоа. Се надевам нашите политичари ќе се освестат пред да биде премногу доцна, веќе сме влезени во некоја доцна фаза.

Ваквите теми ги искористувате за да се испразните од општото незадоволство. Не се албанците главните и единствените виновници за изгледот на државата.

....

Вреди ли толку омраза ?
Ее дарди дарди... Тука кај шо живеам у градов, нема албанци. Ниеден. Идам еднаш у ск на гости кај другарка, слушам еден на улица се дере ‘‘умрите каури бла бла‘‘ се по список да му ебам, он ќе ми кажува шо да праам :mad:
И додека ние тука на тастатура си го мереме, некој шо е одговорен за овај народ (или бил на времето сеедно) едноставно не се замара. И таму веќе се е побркано, идат кога ќе им текне на работа, таму блеат како телиња, ама зимат плата те толкава. Е таму одат наши пари, сигурно не заработиле да копат ниви или се препотува 12саата на ден. На овај народ му е скурчено, сфатете ебаго.
Затоа овие муабети ќе немат крај, не очекувај дека цело население ќе предомислиш со неколку поста, може ти си ок како човек не знам, не те знам, ама факт е дека косоварите ни ја преебаа цела држава, и најголемите бељи се токму од нив, како сакаш сфати ме. Мислам дека порано со староседелци албанци е немало до волку омраза... За провокациите и глупостите шо се дешават свесни сте и сами, ама не ви држи да се нападнете еден со друг, нема шанси. Додека нашите бранковци и грујовци се колат меѓусебе, тука вашите веќе си ја терат онаа -кај е тенко таму се кине.. Нема муабет тука, само у круг вртеме :confused:

Ее дарди дарди... Тука кај шо живеам у градов, нема албанци. Ниеден. Идам еднаш у ск на гости кај другарка, слушам еден на улица се дере ‘‘умрите каури бла бла‘‘ се по список да му ебам, он ќе ми кажува шо да праам :mad:
И додека ние тука на тастатура си го мереме, некој шо е одговорен за овај народ (или бил на времето сеедно) едноставно не се замара. И таму веќе се е побркано, идат кога ќе им текне на работа, таму блеат како телиња, ама зимат плата те толкава. Е таму одат наши пари, сигурно не заработиле да копат ниви или се препотува 12саата на ден. На овај народ му е скурчено, сфатете ебаго.
Затоа овие муабети ќе немат крај, не очекувај дека цело население ќе предомислиш со неколку поста, може ти си ок како човек не знам, не те знам, ама факт е дека косоварите ни ја преебаа цела држава, и најголемите бељи се токму од нив, како сакаш сфати ме. Мислам дека порано со староседелци албанци е немало до волку омраза... За провокациите и глупостите шо се дешават свесни сте и сами, ама не ви држи да се нападнете еден со друг, нема шанси. Додека нашите бранковци и грујовци се колат меѓусебе, тука вашите веќе си ја терат онаа -кај е тенко таму се кине.. Нема муабет тука, само у круг вртеме :confused:
Во кој град живееш ако не е тајна:)

У штип, зашо?
Не можев по пишувањето да сфатам од ког град си но кога напиша е немало до волку омраза.. претоставував дека си од источна Македонија. Не се фаќај сега дека сум имал нешто против и сл. Инаку во која населба во Скопје се случува ова претпоставувам Чаир,Топана или Бутел:)

Сметам дека секој напад врз неалбанци и нивен имот е по страшна работа од сите знамиња и карти.

Немојте никогаш да го заборавите ова, сеуште се случува!
Немојте да бидете будали глупави! Не им ги давајте своите пари на овие! Албанците веќе подолго време го прават тоа. Зошто сме ние толку глупави? Како овие фирми постојат сеуште?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom