И да надополнам:Celta na zivotot e da se nadmine vremeto,a so toa ke se nadminat promenite,a koga nema promeni nema nitu smrt.
A koga nema smrt,nema nitu zivot.
Лукавиот=Умот... хи хи хи (по втор пат... )Da se opulish hahahaha mislam razbudish i osoznaesh deka nema krajna cel. Iako na "lukaviot" toa voopshto ne mu se dopagja, pa postojano ja bara, takva si e negovata priroda. Se dodeka "ima cel" - kje "ima i kraj" i taka si spremen samo za v muzej.
Bescelno, chisto dozhivuvanje...otkako kje se "opulish"
Немам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.Извини...што имаш против слушањето на турбофолк?
или слушаш по децата шо зборуваат?
Па ајде бе не бидете ограничени,се во последно време гледам некои типчиња,раперчиња,рокерчиња....Па се е нормално...слушам и сериозна,исто така одам на џез,на Хипхоп,на рок концерти,па одам и во кафана и ми е мерак да се напијам колку што сакам.Турбофолк одма ко ќе слуушните,онај е селанец. глупости!
Прајси тебе шо ти одговара,затоа е свој живот напрајси го колку што можеш подобар и гледај ти шо сакаш а не твојата околина.
Позз
ajdeee sho kaza sega deka ziveeme radi shumot vo zvucite buckurusНемам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.
А тоа кој одлучува дали е убава или не се односите помеѓу фрекфенциите.....во физиката имаш максимум конструктивна и деконструктивна интерференција, кај брановите поточно. А тука лежи и зајакот за убавината.....значи 1.618 и т.н. и т.н.
И тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.
Мал прилог од мене
ajdeee sho kaza sega deka ziveeme radi shumot vo zvucite buckurus
Имало и шум во мозокотИ тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.
maksimum konstrutivna inteferencija... ako sam znaes so sakas da kazesИмало и шум во мозокот
Па читај бе бот...
Сакам у моментов нешто да ти кажам ама за твоја среќа форумските правила се во твоја полза во случајовmaksimum konstrutivna inteferencija... ako sam znaes so sakas da kazes
Сепак отидовме надвор од тема.. ќе бидам кратокНемам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.
А тоа кој одлучува дали е убава или не се односите помеѓу фрекфенциите.....во физиката имаш максимум конструктивна и деконструктивна интерференција, кај брановите поточно. А тука лежи и зајакот за убавината.....значи 1.618 и т.н. и т.н.
И тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.
Мал прилог од мене
Јас сум слушнала дека исто така и лошата смисла за хумор на ''лукавиот'' многу лошо делува на природата...види што им направи на диносаурусите.Исто така и на некои луѓе во денешнината.Se pashuvam dal da go spomnam"lukaviot" po tret pat ?
Okolu muzikata ...mozhebi za vkusovite ne treba da se rasprava ama ne e seedno(vekje ne e nikakva tajna, koja kako deluva na celata priroda; rastenijata, zhivotnite,vodata..) dali slushash "ej kafaaaano - tugooooo"ili eve na primer od The Piano Guys