И да надополнам:Celta na zivotot e da se nadmine vremeto,a so toa ke se nadminat promenite,a koga nema promeni nema nitu smrt.
A koga nema smrt,nema nitu zivot.
Лукавиот=Умот... хи хи хиDa se opulish hahahaha mislam razbudish i osoznaesh deka nema krajna cel. Iako na "lukaviot" toa voopshto ne mu se dopagja, pa postojano ja bara, takva si e negovata priroda.Se dodeka "ima cel" - kje "ima i kraj" i taka si spremen samo za v muzej.
Bescelno, chisto dozhivuvanje...otkako kje se "opulish"![]()
Немам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.Извини...што имаш против слушањето на турбофолк?
или слушаш по децата шо зборуваат?
Па ајде бе не бидете ограничени,се во последно време гледам некои типчиња,раперчиња,рокерчиња....Па се е нормално...слушам и сериозна,исто така одам на џез,на Хипхоп,на рок концерти,па одам и во кафана и ми е мерак да се напијам колку што сакам.Турбофолк одма ко ќе слуушните,онај е селанец. глупости!
Прајси тебе шо ти одговара,затоа е свој живот напрајси го колку што можеш подобар и гледај ти шо сакаш а не твојата околина.
Позз
ajdeee sho kaza sega deka ziveeme radi shumot vo zvuciteНемам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.
А тоа кој одлучува дали е убава или не се односите помеѓу фрекфенциите.....во физиката имаш максимум конструктивна и деконструктивна интерференција, кај брановите поточно. А тука лежи и зајакот за убавината.....значи 1.618 и т.н. и т.н.
И тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.
Мал прилог од мене![]()
ajdeee sho kaza sega deka ziveeme radi shumot vo zvucitebuckurus
Имало и шум во мозокотИ тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.
maksimum konstrutivna inteferencija... ako sam znaes so sakas da kazesИмало и шум во мозокот
Па читај бе бот...
Сакам у моментов нешто да ти кажам ама за твоја среќа форумските правила се во твоја полза во случајовmaksimum konstrutivna inteferencija... ako sam znaes so sakas da kazes![]()
Сепак отидовме надвор од тема.. ќе бидам кратокНемам јас ништо против...туку едноставно не е убава, ако воопшто може да се нарече музика. Ај вака да ги дефинираме звуците...имаш убави звуци кои ги викаат музика и не убави кои може да се дефинираат како шум. Има во аудио техниката една величина се вика однос сигнал/шум.
А тоа кој одлучува дали е убава или не се односите помеѓу фрекфенциите.....во физиката имаш максимум конструктивна и деконструктивна интерференција, кај брановите поточно. А тука лежи и зајакот за убавината.....значи 1.618 и т.н. и т.н.
И тука негде е и целта во животот, во максимум конструктивната интерференција.
Мал прилог од мене![]()
Јас сум слушнала дека исто така и лошата смисла за хумор на ''лукавиот'' многу лошо делува на природата...види што им направи на диносаурусите.Исто така и на некои луѓе во денешнината.Se pashuvam dal da go spomnam"lukaviot" po tret pat ?
Okolu muzikata ...mozhebi za vkusovite ne treba da se rasprava ama ne e seedno(vekje ne e nikakva tajna, koja kako deluva na celata priroda; rastenijata, zhivotnite,vodata..) dali slushash "ej kafaaaano - tugooooo"ili eve na primer od The Piano Guys
![]()