- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
Точно е.Абе точна е информацијата дека САД ќе ги внеле бугариве у тоа Вајверот нивни? Демек од нова година ќе можеле без визи у САД...
Точно е.Абе точна е информацијата дека САД ќе ги внеле бугариве у тоа Вајверот нивни? Демек од нова година ќе можеле без визи у САД...
Пополнета е квотата за оваа година.Дали некој има информација дека бугарите имаат забрана за нови апликанти на некое време .....така ми кажа посредникот поради многу апликации
Не знам тоа, ама знам дека од пред некоја недела оние со бугарско државјанство слободно може да аплицираат за работна виза во UK, треба само здравствено осигурување редовно да се плаќа во Бугарија. Сега еден пријател од Бугарија зема работна виза во траење од 5 години.Абе точна е информацијата дека САД ќе ги внеле бугариве у тоа Вајверот нивни? Демек од нова година ќе можеле без визи у САД...
Дај повеќе информации, кога, како, каде?Точно е.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/07/1941775_poslanikut_na_sasht_marsi_riis_oblekchavaneto_na/Дај повеќе информации, кога, како, каде?
Ако е ова точно, ондак бг пасошот само што стана примамлив
Пополнета е квотата за оваа година.
Не знам тоа, ама знам дека од пред некоја недела оние со бугарско државјанство слободно може да аплицираат за работна виза во UK, треба само здравствено осигурување редовно да се плаќа во Бугарија. Сега еден пријател од Бугарија зема работна виза во траење од 5 години.
Од она што ми кажаа сфатив треба да имаш бугарска здравна книшка (што значи и неа треба да ја вадиш) и да имаш некаква потврда дека си уплаќал здравствено, која ќе ја покажеш кога ќе аплицираш за работна виза веројатно. И не, не е потребно да се најде работа, како што разбрав директно се аплицира..znaes li kakvi dokumenti baraat za podnesuvanje za rabotna viza vo UK?
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 23:42 ---
i dali treba da se najde prvo rabota ili stvarno samo so zdravstveno osiguruvanje e?
не го гледај ова иди на линкот за пребарување по бројчиња и ќе си видиш дали си в процедура и се чека потпис или веќе е потпишан, јас на пример го зедов пред 2 месеци под реден број 92 од 2012 год, поззhttp://www.justice.government.bg/new/Pages/Citizenship/Default.aspx ова веќе 2-3 недели не мрда од № 49/2012 г. мислат овие да работат или не?
година и полКолку време е потребно за добивање на бугарски пасош, и дали има некакви потешкотии при вадењето на истиот ?
Нема да е от Нова година, но се работи многу сериозно да паднат визите за бугарски државjaни за САД, но само државjaни со биометриски пасош ке можат да користат безвизен режим со САД.Абе точна е информацијата дека САД ќе ги внеле бугариве у тоа Вајверот нивни? Демек од нова година ќе можеле без визи у САД...
Нема работни визи, во грешка си. Во моментот постои аплициране за сина карта, но таа от 2014 се укинува тотално.Пополнета е квотата за оваа година.
Не знам тоа, ама знам дека од пред некоја недела оние со бугарско државјанство слободно може да аплицираат за работна виза во UK, треба само здравствено осигурување редовно да се плаќа во Бугарија. Сега еден пријател од Бугарија зема работна виза во траење од 5 години.
кога беше на интервју?не го гледај ова иди на линкот за пребарување по бројчиња и ќе си видиш дали си в процедура и се чека потпис или веќе е потпишан, јас на пример го зедов пред 2 месеци под реден број 92 од 2012 год, позз
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 02:34 ---
година и пол
Godinaipol od intervju?Mislev protokol br 92/2012 inace tocno na godina I pol mi izleze brojceto
Sent from my U8600 using Tapatalk 2
Моја грешка, ова важи за оние кои завршиле додипломски или постдипломски студии во UK. Во таков случај може директно да аплицираат за работна виза.Нема да е от Нова година, но се работи многу сериозно да паднат визите за бугарски државjaни за САД, но само државjaни со биометриски пасош ке можат да користат безвизен режим со САД.
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 02:57 ---
Нема работни визи, во грешка си. Во моментот постои аплициране за сина карта, но таа от 2014 се укинува тотално.
Здравствено осигуране е дложен секу бугарски државjaнин да плакja (8 евро секи месец), ослободен е само ако не живее во БГ и палкja(или има) некаде другаде во ЕУ. Тоа се докажува пред бугарското JСП (буг.-НАП) за да не должите здравствено осигуране.
По матичен броj (буг.-ЕГН) може да се провери онлаjн дали должите здравствено осигуране во БГ.
https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/selectService:6,2,rep.HealthStatus.home