Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
инаку од јануари месец за бугарско државјанство треба да се полага историја, бугарски јазик и уште 1 предмет.

Информацијата ти е точна?Јас 11 јануари сум на интервју посредникот ништо не ми кажа за ова

Информацијата ти е точна?Јас 11 јануари сум на интервју посредникот ништо не ми кажа за ова
Ако ти барат jaзик - се прават тестови. Примери може да се видат овде.
http://www.mon.bg/below/citizenship/
Тоа е законот за бугарско државjaнство. Зависи по каква процедура аплицираш ти.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134446592

Бугарски пасош не... дури и тие што го имаат не го саат но тоа го прават зошто да бидеме искрени.. државата не ни е баш не ни била добро место за живеење.. повеќето го прават тоа зошто дома имат фамилија на која не можат да и овозможат добри услови за живот па земаат бугарски пасош за да излезат од државава и да работат во сранство или некаде на запад зошто таму работата е повеќе ценета.... и имаат одлични услови за живот.. и потоа се повлекуваат од нашата држава со цела фамилија... Самата држава народот.. политиката не ни чини па постојано имаме некоја желба да избегаме..

A kade ce begaat, tamu rozi cvetaat i samo nepismeni pribiraat ubav e sonot za gore ama tesko ostvarliv ???
Da si nezenet e polesno otides tamu zapoznaes nekoja se zenis mada i toa e lutrija i ostanes tamu ....

Ако има некој искуство со БГ возачка да ми каже колку трае процесот одприлика за вадење таква? И дали треба лично да се оди или може посредникот да заврши. Поз

Ако има некој искуство со БГ возачка да ми каже колку трае процесот одприлика за вадење таква? И дали треба лично да се оди или може посредникот да заврши. Поз
Има 2 вида - Брза (10 дни-58 лева) и Обична(30 дни-25 лева). Ако за прв пат вадиш биди готов да покажеш диплома за основно образование или повисоко(треба да е легализирана,ако не е от бугарско школо), курс за итна помошт во БЧК(предпоставувам може и от МЧК) и медицинско от лекар за категориите кои имаш. Се зависи и какви категории имаш за С,D, C+E, D+E,... ке ти требат и други документи.
Кога подадеш чекаш во зависност за колко дни си платил и можеш да провериш овде дали е готова
https://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification
Овде се проверуват пасоши, возачка, лична карта и морнарски пасош.

Дали со нашата возачка може да извади бг без да се полага ?

Да, ама ќе ти ја земат нашта. Имаше у весници за шемата, па има и кривични пријави нашата шо ја пријавуват за изгубена.
Ке ја пријавам украдена :) колку што знам не соработуваат едни со други така да 99% се шансите да не те фатат

Може некој на кратко да каже што е потребно на БГ пасош. Кои докумети и сл. Фала

Може некој на кратко да каже што е потребно на БГ пасош. Кои докумети и сл. Фала
Извод (не постар од 6 месеци),потврда за неосудуван,фотокопија од лична карта,1-2 сликички и мислам дека тоа е тоа.Одлучисе па кога ќе отидеш кај посреднико тој ќе ти каже што и како.

Министара за надворешни инициира промена во закона за бугарско државенство за воведуване на процедура по отнемане на бугарско државjaнско,ако се злоупотреби со него и создаването на официална церемониja по получаването му.

Дали е точно дека сега побрзо можеш да добиеш бугарски пасош и тоа за една ипол година ?

Тоа не е побрзо,тоа е нормалното време на чекање за вадење на бугарски пасош.
Правете разлика мегу пасош и државенство. Пасош се вади за 3 дни или за 1 месец. Тоа е времето за вадене. Тоа за што зборувате е државенство,а не пасош.

Правете разлика мегу пасош и државенство. Пасош се вади за 3 дни или за 1 месец. Тоа е времето за вадене. Тоа за што зборувате е државенство,а не пасош.
Ние во МК така си го викаме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom