- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 1.361
- Поени од реакции
- 2.176

The Last Lions
Најемотивниот документарец што било кога сум го гледала. Не сум сигурна дека го препорачувам....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве:
1. Love Story (1970)
Филмов, класика. Сигурно има и потажни, ама мене овој секој пат ме погодува. Велам секој пат, зошто сум го гледал двоцифрено. Мислам дека ова е најголемиот мал филм кој некогаш е снимен.
2. Million Dollar Baby (2004)
OK, што да ви кажам, Клинт Иствуд... ако не ве погодува несреќата на една млада и убава девојка, имате проблем со емоциите...
3. Sibirskiy tsiryulnik (1998)
Еден од моите омилени филмови. Филм на Никита Михалков, со Џулија Ормонд во главната улога. Тажна приказна а во филмот има барем две сцени многу тажни сцени за кои не би пишувал заради спојлери.
4. Nuovo cinema Paradiso (1988)
Ако размислам подобро ова е веројатно за мене најдобриот филм кој некогаш е снимен. Ова не ми е листа на најдобри филмови па затоа и не е најгоре. Инаку, филмот е преполн со емоции.
5. The Passion of the Christ (2004)
Сега, јас одамна не сум религиозен, ама ако овој филм на Мел Гибсон не ви е тажен, незнам... чисто измачување и страдање...
6. Seven Pounds (2008)
Веројатно најсериозниот филм на Вил Смит, за еден човек кој пати поради грешката која ја направил и се обидува по секоја цена да го врати долгот. Вака го формулирав ова заради спојлерите...
7. The Virgin Suicides (1999)
Ова е многу темен филм на Софиа Копола, не е за секого.
8. Rebel Without a Cause (1955)
Бунтовник без причина, класика, што да ви расправам...
9. La vita è bella (1997)
Ова е или најтажниот смешен филм или најсмешниот тажен филм. Во секој случај, Роберто Бенињи направи вистинско ремек дело и како режисер и како актер.
10. Cinderella Man (2005)
Вистинската животна приказна за Џејмс Бредок, одлично одглумено од Расел Кроу.
Ова сигурно не е the ultimate list, повеќе се филмови кои сега ми паднаа на памет. Сигурно ќе ми текнат уште 10 други кои можат да влезат во оваа категорија, па ќе пишам и друга листа понатаму...
Постои и оваа тема
Сте пуштиле ли солза на некој филм?