Билдање на дипломи или добивање на вистинско знаење !? Која е реалноста денес ?

• Креатор на темата Креатор на темата cleverguy
  • Време на започнување Време на започнување

Билдање на дипломи или добивање на вистинско знаење !? Која е реалноста денес ?

• Вкупно гласачи
    44
Нели гледаш оти и новинарите стануват доктори на науки, професори, експерти. Значи има иднина македонското образование, ако не друго барем ќе знаат образ да обелуват.
Мене веќе одамна ми е побелен (=побледен) образот. Значи успешно оди работата.

Мене веќе одамна ми е побелен (=побледен) образот. Значи успешно оди работата.
Одличен пример за успешен резултат на Македонското високо образование. :cuc::cuc:
кој не е запишан на школо, да погледне пример од батко Ренде.

Секоја чест на оние кои навистина учат и знаат, има и такви и ги почитувам таквите ............ но мнозинството одат по факултети само за да набилдаат дипломи и потоа да се бутнат некаде по канцеларии ........ и да тепаат дебели плати со клатење и дудлање на фотеља по цел ден ............. :X3:

За жал денес дипломата е сведена на ниво со поскапа тоалетна хартија

b51f2w.jpg

Или знаеш да работиш или не.

Секоја чест на оние кои навистина учат и знаат, има и такви и ги почитувам таквите ............ но мнозинството одат по факултети само за да набилдаат дипломи и потоа да се бутнат некаде по канцеларии ........ и да тепаат дебели плати со клатење и дудлање на фотеља по цел ден ............. :X3:
Survival of the fittest, even when it comes down to blowing and brown-nosing. ;)

Одличен пример за успешен резултат на Македонското високо образование. :cuc::cuc:
кој не е запишан на школо, да погледне пример од батко Ренде.
Има и подобри примери ама ќе те оставам да ти текне кој/а

Aбе со пари можат да се купат и десет дипломи, но за што ќе ти се ............... дали ќе палиш ќумбе со нив, дали ќе ги употребиш како тоалет-папир или пак ќе ги укуцаш во рамка на ѕид !
Б.Т.В. денеска можеш не само диплома да земеш туку во краток период одеднаш и магистратура и докторат и се на купче ............. знам еден (И)кономиста што за една година и дипломира и магистрира и докторира .......... бравос .... :tapp:
б.т.в. и треба како нација да бидеме горди на тоа што имаме врвни и реномирани професори како д-р. Бојо А. Мајбах ......... потоа како д-р. Љатасовиќ и сл. :giggle:

Има и подобри примери ама ќе те оставам да ти текне кој/а

thinking-meme.png

Текна ми текна ми....
Кој ли има 9ка по Генетика, крем де ла крем на Факултет по Психологија, реафирмиран десно ориентиран либерал. Деца не го гледајте батко Ренде, гледајте ја дотка Мац..

thinking-meme.png

Текна ми текна ми....
Кој ли има 9ка по Генетика, крем де ла крем на Факултет по Психологија, реафирмиран десно ориентиран либерал. Деца не го гледајте батко Ренде, гледајте ја дотка Мац..

The answer is Purple Puma ............... (y)

thinking-meme.png

Текна ми текна ми....
Да ја тагирам мац да види да знае како ја величаш.
PurplePuma

Откако го отворија универзитет Гоце Делчев, се' ќораво и сакато заврши факултет.
Трајни знаења?? Хмм....

thinking-meme.png

Текна ми текна ми....

И треба да се вознемирам поради ова?
Ајде аплауз.

едно е сигурно, ако сакаш да научиш и да успееш во животот можеш и условите се многу подобри сега
во обратниот случај ќе се скапеш од препишување ќе земеш диплома.... и после ќе пцуеш држава и влада зш со диплома чистиш ходници

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom