Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, сакам да го проверам реализираниот сообраќај, како треба да се најавам?

Здраво, сакам да го проверам реализираниот сообраќај, како треба да се најавам?
Јави им се у техничка у прашај ги кој ти е username, пасвордот треба да се првите 4 букви од презимето, бар така беше порано, иначе можеш да си провериш тука:

http://www.telekabel.com.mk/index.php/mk/проверка-на-сообраќај

Јави им се у техничка у прашај ги кој ти е username, пасвордот треба да се првите 4 букви од презимето, бар така беше порано, иначе можеш да си провериш тука
Мислам дека сеуште е така. Username ти е бројот на договорот (кај мене беше нешто АХХХ, а лозинка првите 4 букви од презиме, со мали ако не се лажам).

Да да, немој некој да се заебал да стаи Телекабел, само Blizoo или T-Home.
Телекабел се ок само малку уплоад и трансфер има,да се надеваме дека за нова година ке имаат нови пакети како секоја година :)

најдобар е!

навечер со 600 кб а денски со 60 тоа го можи само најдобриот - ТК
барем стабилен беше,од 60 не мрдна
нема трте мрте со ТК

Attachments

• јутуб.JPG
    јутуб.JPG
    21,1 KB · Прегледи: 15
Мислиш некои како combo пакетов кај овие во Прилеп за 850 ден :)
http://www.kabelnet.com.mk/article/internet-paketi/

Добар пакет :) 0.5мегабита уплоад е стварно смешно па и 100гб трансфер исто. Проблемот е што они сакат цената да ја задржат на 500ден. На мене не ми смета да доплатам 200-300ден за стварно добар интернет. Сегашните пакети се многу лоши 6000денари за 20/1 Mb/s па кој би платил толку пари за таков интернет...

mene uste netot mi e sranje posle 16-17h za download koj znae da padne i pod 1 a najcesto e negde okolu 2, toa za 2012 i so ogled so ponudite na blizoo i t home e mnogu loso i nekonkurentno, kaj mene nema optika nema ni kabel od blizoo inaku odma ke se prebacev ova ne se trpi

mene uste netot mi e sranje posle 16-17h za download koj znae da padne i pod 1 a najcesto e negde okolu 2, toa za 2012 i so ogled so ponudite na blizoo i t home e mnogu loso i nekonkurentno, kaj mene nema optika nema ni kabel od blizoo inaku odma ke se prebacev ova ne se trpi

Дали си се јавил во техничка подршка и дали дошла екипа на терен и што рекла дека е проблемот ...???

Дали си се јавил во техничка подршка и дали дошла екипа на терен и што рекла дека е проблемот ...???
milion pati i rekle deka brzinata varira i toa za niv e prifatlivo bidejki dogovorot e do 8 mbps a do 8 e pomalku od 8 sto znaci deka legalno e da ti bide brzinata i 0,001 mbps

milion pati i rekle deka brzinata varira i toa za niv e prifatlivo bidejki dogovorot e do 8 mbps a do 8 e pomalku od 8 sto znaci deka legalno e da ti bide brzinata i 0,001 mbps
Пробај напиши приговор до Телекабел полека причекај стрпи се некое време, ако не се оправаат земи нет на T-Home.

Значи едно е постојано да имаш лош интернет а друго е ако има периоди кога е подобро и/или полошо ... сепак очекување дека 100% од времето ќе биде баш 8 мбита е илузија ... причината е во самата технологија за која сум расправал на темава едно 12324 пати ...

Сега што е причината за лошиот интернет ? Лош сигнал? Нешто друго ???

Ај во текот на наредната недела ќе натерам некој да види што е проблемот ... не е нонстоп 0.01 мбит брзината или е ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom