Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш ме интересира што ти кажаа? Од кој град си населба ако не е тајна. Јас имам оптика до пред врата ама немам намера да одам кај нив.Вие се жалите за upload а мене 3 месеци веќе преку ден максимум ми е вака http://www.speedtest.net/result/2320159642.png а во најфреквентните часови download до 1 мбпс 1000 пати им се јавив џабе тешко срање се телекабел, штета што нема близу кај мене у зграда за да си ставам нет од нив а дигиталната ќе ја оставам на телекабел добра е
centar, skopjeБаш ме интересира што ти кажаа? Од кој град си населба ако не е тајна. Јас имам оптика до пред врата ама немам намера да одам кај нив.
ti demek rabotis vo telekabel?Ова е специјална пред Новогодишна понуда на Телекабел. За сите корисници, во Новата година ПЛУС 0,5 мегабита аплоуд!
Ви благодариме!![]()
Де бе центар па не дошла екипа да ти ја провери конекцијата?centar, skopje
milion pati im se imam javeno dojdoa smenija spliter i pak isto ne e samo kaj mene taka e u komsii taka e i na drugi mesta. ednostavno kazano ne vlozuvaat vo opremata i ako ima poveke korisnici na nekoe mesto vo frekventnite periodi brzinata im paga i toa mnogu max 2 a najcesto okolu 1 mbps, dzabe da gi prijavuvam vo aek ili tehnicka ispekcija koga dogovorot e do 8 mpbs, losa e pravnata regulativa sto ne im stavila dolna granica pa da mora da bide od x do x brzina a se pod toa da se smeta kako defket i da morat da postapat po slucajot. vaka nisto ne moze da smeni. mozam samo da ne im plakam i da baram isklucuvanje bez da go podmiram dolgot zzatoa sto im imam piseno prigovor za koi mi nemaat pisano nikakov odgovor. tesko sranje se telekabel. t.e. site se isti i blzioo i t home za razlika od paketite vo srbija i bugarija, jas ziveam vo centar vo skopje a imam internet so brzina od http://www.speedtest.net/result/2320787191.png momentalno, ama nema taka lesno da im se dadam ke im stegnam nekoja prijava samo kolku da gi kaznat zatoa sto revoltiran sum vaka mi e 2 meseca sekoj vtror den se javuvav vo tehnicka poddrskaДе бе центар па не дошла екипа да ти ја провери конекцијата?
Може да треба да ти мењаат модем.
Јави им се и побарај да ти дојдат дома да го проверат нетот.
Досега сум немал конкретен проблем со телекабел, не знам какви се на терен ако имаш проблем единствено ако некој од телекабел ја прочита поракава па да може да реагира.milion pati im se imam javeno dojdoa smenija spliter i pak isto ne e samo kaj mene taka e u komsii taka e i na drugi mesta. ednostavno kazano ne vlozuvaat vo opremata i ako ima poveke korisnici na nekoe mesto vo frekventnite periodi brzinata im paga i toa mnogu max 2 a najcesto okolu 1 mbps, dzabe da gi prijavuvam vo aek ili tehnicka ispekcija koga dogovorot e do 8 mpbs, losa e pravnata regulativa sto ne im stavila dolna granica pa da mora da bide od x do x brzina a se pod toa da se smeta kako defket i da morat da postapat po slucajot. vaka nisto ne moze da smeni. mozam samo da ne im plakam i da baram isklucuvanje bez da go podmiram dolgot zzatoa sto im imam piseno prigovor za koi mi nemaat pisano nikakov odgovor. tesko sranje se telekabel. t.e. site se isti i blzioo i t home za razlika od paketite vo srbija i bugarija, jas ziveam vo centar vo skopje a imam internet so brzina od http://www.speedtest.net/result/2320787191.png momentalno
daj boze, no nema da reagira niv im e gajle za netot zatoa sto 95% od korisnicite ne go ni primetuvaat toa go koristat netot samo za lajkovi i komentari na fb, zatoa ne investiraat vo oprema blizu dava 15 mbps down i 1up za 600 den mesecno, ama i tie se sranje ako si na losa mreza isto ke ti bide kako na telekabel. a kaj tebe ako e ok neznaci deka i vo idnina ke bide i kaj mene bese super 2 godini pa sega imam pobzr internet na mob preku vip! pocekaj uste nekoj mesec ako se stavat poveke novi korisnici vo tvoj reon pa ke vidis kolku se okДосега сум немал конкретен проблем со телекабел, не знам какви се на терен ако имаш проблем единствено ако некој од телекабел ја прочита поракава па да може да реагира.
Кај мене е ок еве веќе 3 години. Единствено лани и оваа година засецка септември - октомври. Инаку за нови корисници не верувам дека ќе има зошто скоро да не е искористена ни оптикава што ја пуштија телеком.daj boze, no nema da reagira niv im e gajle za netot zatoa sto 95% od korisnicite ne go ni primetuvaat toa go koristat netot samo za lajkovi i komentari na fb, zatoa ne investiraat vo oprema blizu dava 15 mbps down i 1up za 600 den mesecno, ama i tie se sranje ako si na losa mreza isto ke ti bide kako na telekabel. a kaj tebe ako e ok neznaci deka i vo idnina ke bide i kaj mene bese super 2 godini pa sega imam pobzr internet na mob preku vip! pocekaj uste nekoj mesec ako se stavat poveke novi korisnici vo tvoj reon pa ke vidis kolku se ok
nema realno konkurencija zatoa se takvi. ako falelo pojacalo negde izvadile edno od kaj mene i stavile vo drug reon, ili pak riknalo i ne sakaat da go smenat. vaka preku nok se sluci a pred toa bese super 2 godini sea mi soli pamet toj od poddrska deka varirala brzinata, a jas nemozam ni pesni da slusam na youtube zatoa sto kocat i toa na najmala rezolucija! ke im stegnam prijava vo nekoja ispekcija toa sigurno koj gi e...Кај мене е ок еве веќе 3 години. Единствено лани и оваа година засецка септември - октомври. Инаку за нови корисници не верувам дека ќе има зошто скоро да не е искористена ни оптикава што ја пуштија телеком.
Најверојатно си во право за кликања по фејсбук и не приметуваат за брзина, мислат компјутерот им кочи.![]()
milion pati im se imam javeno dojdoa smenija spliter i pak isto ne e samo kaj mene taka e u komsii taka e i na drugi mesta. ednostavno kazano ne vlozuvaat vo opremata i ako ima poveke korisnici na nekoe mesto vo frekventnite periodi brzinata im paga i toa mnogu max 2 a najcesto okolu 1 mbps, dzabe da gi prijavuvam vo aek ili tehnicka ispekcija koga dogovorot e do 8 mpbs, losa e pravnata regulativa sto ne im stavila dolna granica pa da mora da bide od x do x brzina a se pod toa da se smeta kako defket i da morat da postapat po slucajot. vaka nisto ne moze da smeni. mozam samo da ne im plakam i da baram isklucuvanje bez da go podmiram dolgot zzatoa sto im imam piseno prigovor za koi mi nemaat pisano nikakov odgovor. tesko sranje se telekabel. t.e. site se isti i blzioo i t home za razlika od paketite vo srbija i bugarija, jas ziveam vo centar vo skopje a imam internet so brzina od http://www.speedtest.net/result/2320787191.png momentalno, ama nema taka lesno da im se dadam ke im stegnam nekoja prijava samo kolku da gi kaznat zatoa sto revoltiran sum vaka mi e 2 meseca sekoj vtror den se javuvav vo tehnicka poddrska
ne e non stop no vo frekventni periodi posle 4-5 popladne do 1-2 navecer brizinata ako e 3-4 mbps jas sum preskreken ama i toa rekto se slucuva najcesto e pod 2 a so toa seckaat i youtube klipovi i isto kako da nemam internet, zatoa sto sto ke mi e brz internet u 4 ili 5 saat sabajle? Sekoj den e istiot problem veke 2 meseci e taka signalot e dobar i toa prilicno jak bez splitier za namaluvanje na jacina e nekgde megu 6 i 7 a so spliter -2dBmV
ova za tebe kakov internet e http://www.speedtest.net/result/2316327275.png testot e vo nedela 10 min do 20 h
Бидиков, ќе се обидам да бидам смирен и културен како што беше и ти во твоето мислење. Не ја знам твојата улога во Телекабел, ама очигледно дека ја следиш темава и даваш некои насоки онака од страна, претпоставувам не сакаш да си директно вклучен во решавање на некој проблем заради твојата позиција во ТК или слично.Секој провајдер каде што корисниците се коректни и цивилизирани во своето однесување најчесто се труди да им овозможи високо ниво на сервис со паќети и услови кои навистина финансиски се прифатливи, но секогаш требате да знаете дека тоа ее т.н best effort сервис ...
Ако сакате гарантиран квалитет на услуга (т.н SLA договор) тогаш не сте веќе во категоријата „домашен или мал бизнис корисник“ и тогаш цената за мегабит веќе почнува за македонски услови од 50-60 ЕУР / месечно
Бидиков, ќе се обидам да бидам смирен и културен како што беше и ти во твоето мислење. Не ја знам твојата улога во Телекабел, ама очигледно дека ја следиш темава и даваш некои насоки онака од страна, претпоставувам не сакаш да си директно вклучен во решавање на некој проблем заради твојата позиција во ТК или слично.
Еве од кориснички аспект. Телекабел воошто не се труди да им овозможи на корисниците квалитетна и цивилизирана услуга. Значи нивната помош за корисници, техничката поддршка, не знам дали знаеш ама не се јавува на телефон. Ни на двата. Верувај ми дека сум ѕвонел преку 50 пати. Ми имаат кренато само два пати. И му кажав на тој, дека ќе отворам пијачка во чест на неговото кревање слушалка.
Јави се во Телеком или ВИП (тие ги користам) и види како се одговара при контакт со оператор. За помалку од 60 секунди, да не губиш време.
И што ти значи тоа домашен корисник или мал бизнис корисник? Па ако ТК не сака да се замара со домашни корисници, што воопшто нуди услга за истите? И како други оператори нудат подобри брзини за домашни корисници, само ТК е застанат во времето од пред 4-5 години со 0,5 мегабита аплоуд? Знам дека звучам игнорантски, ама ако ТК нуди 50/60€ по мегабит месечно загарантирано, ќе се префрлам на друг оператор бидејќи нема шанси да соработувам со ТК за таква цена.
Ти го пишувам мислењево искрено, од поглед на многу корисници на ТК и не сакам да те навредам лично (освен ако не си одговорен на техничка поддршка на ТК). Ти можеш да ни кажеш дека се работи на инсталација на мрежа и ни продаваш иднина дека ќе биде подобро, ама сегашноста е таа за која е заинтересиран крајниот корисник, а ТК тука потфрлува со услуга (пакет/брзина/количина и поддршка).