Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam zosto go kritikuvate Valdez za primentie golovi.Ne bese toj kriv za golovite....
Kriv e Tito sto ne go igra Pike od 1va minuta,toa go pisav i pred mecot....
Na mesto da go kritikuvate Xavi za vtoriot gol ,koj sakase so finta da ja stopira topkata,vie mu se nafrlivte na Valdez....
Nejmar i odbranebn visok,partner za Pike,TOCKA.....

Да поставиш ѕид ама не фигуративно, туку со тули и малтер сериозно направен, Валдес ќе најде начин да прими гол. Шала на страна, колку и да имаш добра одбрана со црна дупка на гол ништо не правиш. Јебига ќе живееме со тоа. Валдес ни порачува: deal with it!

Да поставиш ѕид ама не фигуративно, туку со тули и малтер сериозно направен, Валдес ќе најде начин да прими гол. Шала на страна, колку и да имаш добра одбрана со црна дупка на гол ништо не правиш. Јебига ќе живееме со тоа. Валдес ни порачува: deal with it!
Namesto da go kritikuvas Xavi,koj osven drzene i kruzene na topkata nisto ne pravi,Alves koj ja zaebuva sekoja primena topka i se obiduva da dribla,namesto da go kritikuvas Maskerano koj e 0 godinava,vie mu se nafrlivte na Valdez koj nimase nikakva krivica za golovite....
Zosto lani ne primavme volku golovi ? Zatoa sto iamvme stabilna odbrana,a ne Song,Buskets,Bartra,Adriano i ne znam koj durg,pa sigurno deka ke primame golovi, i ne mora da se site krivica na Valdez.Klajgo koj golman sakas so vakva odbrana ke primi minimum 1 gol.....

Namesto da go kritikuvas Xavi,koj osven drzene i kruzene na topkata nisto ne pravi,Alves koj ja zaebuva sekoja primena topka i se obiduva da dribla,namesto da go kritikuvas Maskerano koj e 0 godinava,vie mu se nafrlivte na Valdez koj nimase nikakva krivica za golovite....
Zosto lani ne primavme volku golovi ? Zatoa sto iamvme stabilna odbrana,a ne Song,Buskets,Bartra,Adriano i ne znam koj durg,pa sigurno deka ke primame golovi, i ne mora da se site krivica na Valdez.Klajgo koj golman sakas so vakva odbrana ke primi minimum 1 gol.....
Па со стабилна одбрана како во претходните 3 сезони и ја да стојам на гол ќе земам Замора трофеј , секој натпревар против шугави екипи ќе прими по 2-3 гола од исто толку шутеви , значи џабе го браниме кога сите знаеме дека најслаба карика у тимот со години е он , и стварно е штета ваква златна генерација да има ваков голман . Да не беше каталонец и да не беше од Масиа сега ќе бранеше во втора лига , иста ситуација беше и со Олегер го форсираа само затоа што е каталонец и е од школата а тоа што нема врска од фудбал никој не го гледаше . Треба да се пресече еднаш и да се донесе класа голман .

Чави и на секоја утакмица да прави хетрик од авто голови нема да кажам ништо, а и Алвес исто. Ваљда сфаќаш на што мислам. Некој има кредит, некој ја донел Барса до тука, тој Чави останал да му биде замена на Пеп, е сеа таков не е Валдес. Мислам си помлад па и избувлив заради тоа. Некако у напад мод си ми. Уживај и размусли за ова: Може некои други играчи ќе ти бидат омилени да речеме, Нејмар, мене Чави, на друг Меси.. Ама знам дека на ниеден не му е омилен Валдес - добро некад коа ќе одбрани нешто немогуќе :) Па тоа бе многу кажува каков играч си, го памтиш Руд Хесп? - ни јас. А тој за Валдес беше Касиљас.

П.С. + Види шо ѓубре е Валдес ме остаи буден до 3 саат, утре ќе бидам зомби ;)

Аман бе на клада ќе го палите Валдес :)
За вчерашните голови не е крив он, е сеа шо си е шаторче тоа е друга приказна, ама шо знае во утакмица да фати 3-4 чисти еден на еден топки и тоа е факт.
Можеме да имаме далеку подобар голман од Валдес, ама и Валдес многу пати досега не има вадено, кога на нападот не му одело, он има правено чуда на гол.
Реално за првиот гол можеби сноси некаква кривица, ама вториот не е е воопшто на негова душа, Чави ја зезна таа, Пике (или кој и да беше позади не го очекуваше тоа) и затоа овој Ватов го претрча како мало дете и фино лепо лесен гол даде еден на еден.
Да беше еден од тие денови на Валдес можеби и ќе успееше да ја одбранеше оваа, ама не му беше.
И да колку и да плукаме против голман и слично едно друго е повеќе од јасно: НАС НИ ТРЕБА ДЕФАНЗИВЕЦ.
Значи не ни треба играч како Сонг кој може да игра и ДМФ и штопер туку ни треба класичен дефанзивец од типот на Хумелс. Ем ќе добиеме на висина, ем ќе имаме одличен тандем со Пике, откако Пујол ќе се пензионира.

на официјалниот профил на јутуб на барса пред 5-6 минути аплоадираја 2 видеа(каталонски и шпански) за рецепт за салата „Македонија“
нешто во фазон „јадиме тоа што сме“

каталонски

шпански

коментирав на тоа на шпански па тие шо имате акаунти на yt лајкнете, НЕК СЕ ЗНАЈ :)

Ова кажува се, колку само со срцее играа фудбалерите на Селтик. Бевме многу подобри, немавме среќа, они беа премногу мотивирани и тоа е тоа. Како и да е ќе бидеме прво место во групата, добро е што кикснавме во ЛШ, во Шпанско да си продолжиме со победите и да ја одржуваме предноста пред Реал. Иначе тој на видеото е музичарот Род Стјуарт.

Топ 5 голови на младинските категории од изминатава недела
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:19 ---
Vilarrubi (director): "Iniesta, he who won a World Cup, invited the Masia's doorman at his wedding. That's what the academy is all about.

Па со стабилна одбрана како во претходните 3 сезони и ја да стојам на гол ќе земам Замора трофеј , секој натпревар против шугави екипи ќе прими по 2-3 гола од исто толку шутеви , значи џабе го браниме кога сите знаеме дека најслаба карика у тимот со години е он , и стварно е штета ваква златна генерација да има ваков голман . Да не беше каталонец и да не беше од Масиа сега ќе бранеше во втора лига , иста ситуација беше и со Олегер го форсираа само затоа што е каталонец и е од школата а тоа што нема врска од фудбал никој не го гледаше . Треба да се пресече еднаш и да се донесе класа голман .
Pa isto ti e : Klaj go Kasilljas,Cheh,Van der Sar ili kogo sakas protiv slaba odbrana ke primaat gol na sekoj mec.Toa e taka sigurno,za da ne primes gol mora da rabotat solidno i odbranata i golmanot.Kako sto bese slucaj kaj nas minatite godini.A ova sezona odbranata ni e najslaba vo poslednite 5 godini ili poveke....Valdez e edinstveniot golman ( mozebi i Kasiljas i Cheh) koj znae da igra so noga i da bide smiren pri takva reakcija a toa e mnogu bitna za nasata igra.( ok zgresi 2-3 pati no covek e)...

Чави и на секоја утакмица да прави хетрик од авто голови нема да кажам ништо, а и Алвес исто. Ваљда сфаќаш на што мислам. Некој има кредит, некој ја донел Барса до тука, тој Чави останал да му биде замена на Пеп, е сеа таков не е Валдес. Мислам си помлад па и избувлив заради тоа. Некако у напад мод си ми. Уживај и размусли за ова: Може некои други играчи ќе ти бидат омилени да речеме, Нејмар, мене Чави, на друг Меси.. Ама знам дека на ниеден не му е омилен Валдес - добро некад коа ќе одбрани нешто немогуќе :) Па тоа бе многу кажува каков играч си, го памтиш Руд Хесп? - ни јас. А тој за Валдес беше Касиљас.

П.С. + Види шо ѓубре е Валдес ме остаи буден до 3 саат, утре ќе бидам зомби ;)

Svakam,i jas ne go kritikuvam Xavi ili Alves,samo sakam da napomenam koi bea najslabi vcera.
p.s :Mora da priznaes deka Xavi poslednite 2 sezoni e slab....
Zosto da ne ti bide omilen Valdez ? Sto tolku ti zgresil ?Dali bese dobar koga branese eden na eden mnodu sansi na minatite El Klasika ? Pri rezultati 0-0 ?Mislam deka premnogu go kritikuvate nego bez da gi gledate vistinskite pricini.....
Znaci za vcerasniot poraz kriv e :
Tito - neigraneto na Pike ( glupo e da ne go igras nego koga znaes deka igras protiv tim so prosecna visina 1.85 i deka ke baraat sansa za gol pri prekini i visoki topki a pritoa toj e spremen za igra)
Xavi-Kreativnost 0 ....
Ne pagajte na fintite na Barca hejterite za Valdes......

^ И ти ептен претеруваш за Чави!
Чави е слаб и тоа последните 2 сезони!! :eek: Те молам немој вака да зборуваш!

^ И ти ептен претеруваш за Чави!
Чави е слаб и тоа последните 2 сезони!! :eek: Те молам немој вака да зборуваш!
Vo sporedba so predhodnite sezoeni poslab e,veke gi nema tie killer pasovi,podavana pomegu 2-3 prottivnici,dolgi topki za sansi i tn.

Чави - креативност = 0

Ахахахахах.... Acid дај клај некое ново смајли... Овие постоечкиве сите се малку за да ја опишат мојата реакција. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom