Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бре бре шо ќе беше темава, штама еј. До толку нема дизајнери на кајганава, или пак до толку се зафатени со работа шо глава не можат да кренат..Па дајте тогаш ако има нешто и за нас почетнициве да сработиме...него ајде помош ако можи малце..
Ја имам оваа фигура:
Прегледај го приврзокот 52088
ама сакам ќошовите да и се заоблени како на ова:
Прегледај го приврзокот 52089
Пробав со round corners, лоши резултати дава![]()
Како тоа со слика во позадина? Не те разбирам?Има работа има, само јас кога барам никој не се јавува. Ако си за еве, праќај инфо. Туку зошто не истераш со слика во позадина ако е лошо со заоблени агли? Сликите беа прво можно решение, а во догледно ќе останат и единствено стандардно и квалитетно.
Како тоа со слика во позадина? Не те разбирам?
Експериментирам php/mysql со еден пример, пробувам да направам обична страна за регистрација/логирање. Во индексот на страната има 2 опции (регистрација и логирање). После потполнување на полињата, страната за регистрација води кон скрипта (register.php) каде се врши валидација и запишување во базата. Кај страната за логирање пак, се бара да се внесат јузер/пасворд и откако се внесени истата води кон скрипта (login.php) каде се врши валидација на корисникот. Ако постои, влегува во друга страна (members.php), а на таа страна пак има Logout опција (со одјавување повторно се враќаме кон индексот). Е сега, она што мене ме интересира е каде точно треба да го поставам почетокот на сесијата (за крајот знам дека треба да е во logout.php) за да кога корисникот ќе се одјави или некој друг ако сака директно да пристапи до members.php да му даде порака дека не е најавен.
Така и направив...Сесијата можеш да ја отвориш кога сакаш ... зависи што се држиш во неа. Сесијата не е само за да евидентираш дали корисникот е најавен или не. Можеби во сесија ќе држиш на пример последни отворени страници.
Конкретно дали корисникот е најавен или не, одреден параметар во сесијата треба да додадеш во моментот кога тој ќе биде валидиран дали постои во базата на корисници ... значи во моментот по потврда на логирањето или во моментот на успешна регистрација (доколку автоматски сакаш да биде логиран).
$sqlquery = mysql_query("SELECT username,password FROM simplelogin WHERE username='$user' AND password='$pass' ");
$sqlquery2 = mysql_num_rows($sqlquery);
if ($sqlquery2 == 0)
{
die (' Wrong input, try again ');
}
else
{
$_SESSION['logedin'];
...
session_start();
$_SESSION = array();
unset ($_SESSION['logedin']);
session_destroy();
$_SESSION['views']=1;
Ako moze nekoj da mi kaze kako da go napravam ova http://kajgana.com/topki primer ima tema topki vo ovaa tema ima "Втор дел: Ла Лига освежување и договарање,,Видео потсетување пред денешниот старт и загревање за ЛШ drugi pod temi no vo kratka forma so link koga stegnes da vodi do opsirnata prikazna .izvinete za objasnuvanje se nadevam deka se razbirame
![]()
![]()
Da no kako ? inace pravam strana na bloggerНајновата вест ќе си направиш да ти ја прикажува горе, све остало надолу во листата како што сакаш.![]()
Da no kako ? inace pravam strana na blogger
Дечки можеби ќе звучи ептен noob-овски ама ај да си прашам. Сакам да почнам проект во стил на time.mk но во друга држава.
Е сега прашањето ми е дали се продава готова скрипта за тој тип на страница или мора да се ангажира некој што ќе ја скоцка страницата како што сакам?
Ако се продава сакам да добијам понуди од вас ако има некој или евентуално ако некој знае колку чини. Пишете ми ПП или може и тука да продискутираме за ова. Секоја подетална информација е добредојдена.