The Walking Dead

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Како и да е серијата е ептен сурова и брутална.

Лори умре без да се збогува и разговара со Рик. Откако овој го уби Шејн со месеци беа во никакви односи и сега ова му се случува. Карл којзнае какви трауми ќе да има. Рик како лик веројатно ќе се развива во суров и бескрупулозен човек, како Шејн, а толку се трудеше да има разбирање за сите.
А кој е крив што не разговараше со Рик? Се сплетка со најдобриот му другар, Рик тоа им го опрости и на двајцата. На крајот на втората сезона Шејн неможеше да се помири со фактот дека Рик повторно се врати од мртвите и си ја зеде сопругата и детето, па се обиде да го убие педерски. Не му успеа, Рик го грмна. Кога и кажа како и зошто го уби оваа изреагира како некоја курва која незнае што сака и му се налути на Рик. Овој и врати со иста мера и цело време ја игнорираше освен ако не беше за нешто многу важно. Карл не верувам дека ќе има трауми, пред да ја упука Лори се присети на тоа што Рик му го кажуваше во шталата, дека еден ден ќе остане сам во суров свет преполн со зомбија без мајка и татко. Му објасни како стојат работите и го спреми еден ден да може сам да се грижи за себе. На почетокот на сите не нервираше ликот на Карл а сега гледај го, 12-13 годишно дете шета со пиштол во раце и убива зомбија без колебење. Со Рик мислам дека ќе има многу повеќе проблеми отколку со Карл, уште во наредната епизода видовме дека ќе се избезуми и ќе почне да убива се живо пред себе. Едноставно од болка и тага ќе започне killing spree ( како што напишав во предходниот мој коментар )

Патем, ме интересира што ќе се случува понатаму со Гувернерот, Андреа и Мерл...Дали ќе налетаат едни на други? Што ќе се случува? Ќе биде јака сезонава дефинитивно...

ПС: Гувернеров ебате психото што е, сите го мислат за некој си светец а ги испотепа војниците и во подрумот чува аквариуми со зомби глави внатре...Nasty mother fucker...

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Шо ви е бе на сите со црнецо? Шо е до мене исто ко да го немаше и до сега. Ништо забележително не видов од него ниту некој карактер посебен пројавуваше.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Вие со стриповите ја кренавте фамата за гувернерот, не не остајвте на рајат да видиме шо ќе биди, цела (минатата) епизода чекав да видам шо ќе напрај за да видам шо толку психо го правите. .

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
bloody brilliant
кај е сеа Psyside ??????????
Шо ви е бе на сите со црнецо? Шо е до мене исто ко да го немаше и до сега. Ништо забележително не видов од него ниту некој карактер посебен пројавуваше.
баш ради тоа се напињав јас :D сеа сум поопуштен

H

HoT IcE

Гостин
На Фокс Крајм кога ќе почне серијава, сакам да изгледам две, три епизоди, колку да видам колку е гадна, и дали вреди да се гледа, пошто не сум голем фан на хорори и зомбиња, ама слушам интересна била.
Знае ли некој за Фокс Крајм кога почнува, читам нешто понеделник некој си премиера, 2 недели таква реклама.
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 01:16 ---
На Фокс Крајм кога ќе почне серијава, сакам да изгледам две, три епизоди, колку да видам колку е гадна, и дали вреди да се гледа, пошто не сум голем фан на хорори и зомбиња, ама слушам интересна била.
Знае ли некој за Фокс Крајм кога почнува, читам нешто понеделник некој си премиера, 2 недели таква реклама.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Damn you T-Dog.
Тешка епизода УПМ. :place:

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
A тоа парталот шо го најдоа во затворот нели беше на Керол? На глава шо го носеше, зошто Т-Дог немаше такво нешто

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
сеа кои ли ќе го дои бебево :eek: а и глупости да жртвуваат член од групата за едно дете кое ќе биде само одговорност, двајцава ми изгледаат кул дечки, а и Т-Дог дур ја затвараше капијата од авион се гледаше дека ќе биде каснат

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
A тоа парталот шо го најдоа во затворот нели беше на Керол? На глава шо го носеше, зошто Т-Дог немаше такво нешто
Точно.
Ја сметаат за мртва ама не видовме ништо така да најверојатно се спасила.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Ебати логиката, епизодава ич не ми беше јасна.

Како демек мораше баш бебето да се спаси. Не беше омилен лик Лори на никој ама ваквата смрт ми се чини пребрзо остранување од серијата, колку жени на светот се породиле онака без ништо па не можеше и она. Па уште и родениот син да пука во неа, многу сурово, многу.
а од кај знајш дека лори погина? и дека малиот ја уби? се слушна истрел, ама каде и во шо не се виде, така? тука можи некое изнендаување да има??? :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom