Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Само понудив начин, чисто од добрина, без себични причини... Ако случајно си го прочитал погрешното и тропнато од никаде мислење на acereal, да се повторам: тоа не се твои 1000 денари па да ги ставиш во кладилница ;). Инаку точно дека понудава не е за секого, треба да ти се погодат нештата, но ако веќе можеш, зар не би...
Па и да имам службен телефон како што викаш ти .. ќе си отворам моја сметка во Фортумо и ќе праќам самиот СМС кај мене на сметка од 100 денари една порака за мене ќе одат 50% што е повеќе од 20 денари што ти ги даваш .

Член од
23 јануари 2012
Мислења
108
Поени од реакции
61
Па и да имам службен телефон како што викаш ти .. ќе си отворам моја сметка во Фортумо и ќе праќам самиот СМС кај мене на сметка од 100 денари една порака за мене ќе одат 50% што е повеќе од 20 денари што ти ги даваш .
Ако имаш своја веб-страна на платен хостинг (услов кај SMSCoin), како и потребен степен на техничко знаење, многу е логично дека нема зошто мојов предлог да го користиш. Но повеќето тоа не го знаат/не го можат. Слободно дај иста понуда како мојава, воопшто нема да ми пречи, јас и онака со 7 денари од СМС што ќе ми останат од профитот сигурно нема да се збогатам.

Јас ги користам SMSCoin, со Fortumo не сум запознат. Чисто за дискусија, едно прашање/критика за претходново што си го пишал:
Велиш дека за 100 денари, ти добиваш 50 ден, а такво нешто не гледам тука т.е. ти добиваш максимум 38% од сумата без ддв (90 ден.) т.е. 34,2 денари профит под претпоставка дека со тоа е платена и провизијата кон Fortumo (2-3%).
Кај SMSCoin, операторите во МК даваат 35%, 5 процентни поени зема SMSCoin како провизија, со што нето остануваат 30% т.е. 27 денари.

Без разлика дали направи лапсуз, моменталното мислење ми е дека на Fortumo повеќе се заработува. За останати аспекти, ќе мора поубаво да разгледам.

Fortumo:

SMSCoin:

Член од
8 април 2010
Мислења
35
Поени од реакции
23
Да прашам тие што работите на fiverr дали имате повлечено пари од paypal на сметка во МК ?Пред некој ден пробав да купам нешто и ми бараше да то верификувам paypal акаунтот слика од лична карта...На кои страни имате успешно купено нешто без проблеми?
Од почетокот работев доста пишев articles ама има 2 месеци ништо немам чепнато па ме интересира дали вреди пак да почнам.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Да прашам тие што работите на fiverr дали имате повлечено пари од paypal на сметка во МК ?Пред некој ден пробав да купам нешто и ми бараше да то верификувам paypal акаунтот слика од лична карта...На кои страни имате успешно купено нешто без проблеми?
Од почетокот работев доста пишев articles ама има 2 месеци ништо немам чепнато па ме интересира дали вреди пак да почнам.
Ako si poseriozen i dobro zarabotvis, pari mozes da povlekuvas preku payoneer. Tuka ja ima makedonija, proviziite se pogolemi i mora da si level2 na fiver.
So neverificiran paypal mozes na ebay da kupuvas i na dx.com

Член од
8 април 2010
Мислења
35
Поени од реакции
23
Ako si poseriozen i dobro zarabotvis, pari mozes da povlekuvas preku payoneer. Tuka ja ima makedonija, proviziite se pogolemi i mora da si level2 na fiver.
Фала за одговорот друже.За ова со payoneer немаше мислам јас дур работев изгледа е нешто ново.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 22:28 ---
Фала за одговорот друже.За ова со payoneer немаше мислам јас дур работев изгледа е нешто ново.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Продавам addsense safe youtube views.. Досега на Odesk ми оди добро.. имам над 200 $ земено.. Но сметам дека имам поголем потенцијал од оваа работа.. Со изработка на веб страна уште не ми е сигурно како ќе се одвиваат нарачките и целиот процес,затоа целото продавање го вршам на Odesk и skype..

Ако некој е заинтересиран,спремен сум да дадам 10 % од парите на секој муштерија што ќе ми го донесе.. Што значи ова?
Наоѓате некој на фејсбук,твитер или на некој форум што му треба мојата услуга.. Се што ќе треба да направите е да му го дадете мојот skype.. За оваа работа јас ќе ви дадам 10 % од сумата што ќе ми ја плати он на мене..

Да речеме ми прави нарачка за 100.000 youtube views.. Он ја добива услугата парите ми се пратени.. Ако ми дал 150 $ за услугата,вие земате 15 $ само зошто сте го дале мојот skype..

Ако има заинтересирани нека ме исконтактираат преку порака.. поздрав

Член од
17 август 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
denes se registrirav na fiverr i napraviv eden gig... dali e potrebno za pocetok da se vlozi nesto ili ne
i ako mozete malku da mi objasnete po detalno kako se raboti... sekako dokolku mozete i sakate
pozdrav i Vi blagodaram odnapred
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 21:55 ---
Продавам addsense safe youtube views.. Досега на Odesk ми оди добро.. имам над 200 $ земено.. Но сметам дека имам поголем потенцијал од оваа работа.. Со изработка на веб страна уште не ми е сигурно како ќе се одвиваат нарачките и целиот процес,затоа целото продавање го вршам на Odesk и skype..

Ако некој е заинтересиран,спремен сум да дадам 10 % од парите на секој муштерија што ќе ми го донесе.. Што значи ова?
Наоѓате некој на фејсбук,твитер или на некој форум што му треба мојата услуга.. Се што ќе треба да направите е да му го дадете мојот skype.. За оваа работа јас ќе ви дадам 10 % од сумата што ќе ми ја плати он на мене..

Да речеме ми прави нарачка за 100.000 youtube views.. Он ја добива услугата парите ми се пратени.. Ако ми дал 150 $ за услугата,вие земате 15 $ само зошто сте го дале мојот skype..

Ако има заинтересирани нека ме исконтактираат преку порака.. поздрав
imam videa na youtube so 70.000 gledanost i drugo so 10.000

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
imam videa na youtube so 70.000 gledanost i drugo so 10.000
Што има врска тоа со мојот пост? ти треба некаква помош или имаш идеа со мојот сервис..

Член од
31 декември 2009
Мислења
576
Поени од реакции
152
eve eden dobar nacin na zarabotka ne e golema ama sepak se zarabotuva nesto zavisi kolku vo denot otvarate videa od stranata.

http://www.paid2youtube.com/?r=sasemkd

eve link za registracija so moj refel

mesecno se zarabotuva od 15 dolari pa nagore zavisi kolku vo denot ke otvarate videa 1 video vi odzema 30 sec i go gasite ima i like na videa da stiskate i od toa sobirate pari.

parite se prefrlaat na paypal koga ke soberete 10 dolari pa nagore.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
На оваа страна може да заработите 44 - 50 евра дневно, а единствено што треба да направите е да одговорите на 4 прашања, откако ќе изгледате една реклама од 30 сек. Страната е на француски, па затоа отворете ја преку гугл хром ако не разбирате француски.
Повелете регистрирајте се

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
На оваа страна може да заработите 44 - 50 евра дневно, а единствено што треба да направите е да одговорите на 4 прашања, откако ќе изгледате една реклама од 30 сек. Страната е на француски, па затоа отворете ја преку гугл хром ако не разбирате француски.
така некој да даваше 50 евра дневно .. исплата ти вршат кога ќе собериш 1750 е.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
така некој да даваше 50 евра дневно .. исплата ти вршат кога ќе собериш 1750 е.
Е добро де, тоа му доаѓа после месец дена, за 10 мин работа на ден ништо не губиш ако пробаш ;)

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Доказ за исплата... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom