Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ti rekov de, ama ne vide.

Stravopocit e drugo tolkuvanje.
Od druga strana, rabin ko pop izdisana rabota. Ne site de, ama skoro.
Видов јас, видов... ама ништо добро не видов од твоето зборување...
Ех ех, штом поп и рабин ти е исто, стави ги во ист кош и монасите, не ги штеди, не биди лицемер.
Лошо го ти замислуваш светот, не само рајот и пеколот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Stavro pak si haknal necij tugj username?

Site svesteni lica gi klavam vo ist kosh po definicija deka se pretstavnici na instituciite, a ne na vistinskata vera.

AJ, posto si umen tolku, ti kazi kako go vospriemas toj stih. Bidejki mojata interpretacija ja otfrlas so indignacija i pravis interpelacija (ova golemi zboroi za Luki Jr.)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Stavro pak si haknal necij tugj username?

Site svesteni lica gi klavam vo ist kosh po definicija deka se pretstavnici na instituciite, a ne na vistinskata vera.

AJ, posto si umen tolku, ti kazi kako go vospriemas toj stih. Bidejki mojata interpretacija ja otfrlas so indignacija i pravis interpelacija (ova golemi zboroi za Luki Jr.)
Леле колку длабокумна поделба. На една страна институционализираните верници, излажаните, на другата страна Дивајдер со својата вистинска ВЕРА. Како само ти текна на ова, да си ебеш пиперот?

Респект.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Научи се прво да додаваш човек на кому му се обраќаш, за да добие нотификација.
Друго, нема да добиеш објаснување за тој стих бидејќи ниту ти не даде објаснување, а јас не мислам да те подучувам. А и не ми се допаѓаш како форумски член, инаку ќе го скокнев првиот услов зошто да не ти објаснам. :)

Доволно ти беше дека треба да научиш за каков страв се работи и од која причина токму тој страв е почеток на Хокмах (Мудрост).
И да, пробај да дознаеш од тие „рабини“, кои ти се тебе исти со поповите желни за ракиичка, а кои реално ти го дадоа богот за кој гледам се расфрлаш наоколу низ форум со еврејско-христијански фрази, за какво разбирање се работи: Бинах, како божествено разбирање или пак разбирање во рамките на Руах (интелектуално разбирање), бидејќи види, не пишува Бинах ами שֵׂכֶל טוֹב . (shekel tov) . Така ќе знаеш што значат овие стихови.

И ти бараш да ти откријам нешто што треба тоа самиот да го направиш за да бидеш поблиску до твојот хиероглиф за бог?
Не ти требам ниту јас ниту било кој како посредник помеѓу тебе и боговите. Фаќај се за работа. Не само да креваш бучава низ форумите...
Ти реков, замислувањето на рај и пекол е лесно, другото е тешко и го тера човекот да одстапи од патеката. А такви сте многу.

Не, ќе мора сам да си ја испразниш чашата (што би рекле OSHO-Lover, Bodhidharma, па и Gurdjieff) и ќе си ги решиш лавиринтите сам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Научи се прво да додаваш човек на кому му се обраќаш, за да добие нотификација.
Друго, нема да добиеш објаснување за тој стих бидејќи ниту ти не даде објаснување, а јас не мислам да те подучувам. А и не ми се допаѓаш како форумски член, инаку ќе го скокнев првиот услов зошто да не ти објаснам. :)

Доволно ти беше дека треба да научиш за каков страв се работи и од која причина токму тој страв е почеток на Хокмах (Мудрост).
И да, пробај да дознаеш од тие „рабини“, кои ти се тебе исти со поповите желни за ракиичка, а кои реално ти го дадоа богот за кој гледам се расфрлаш наоколу низ форум со еврејско-христијански фрази, за какво разбирање се работи: Бинах, како божествено разбирање или пак разбирање во рамките на Руах (интелектуално разбирање), бидејќи види, не пишува Бинах ами שֵׂכֶל טוֹב . (shekel tov) . Така ќе знаеш што значат овие стихови.

И ти бараш да ти откријам нешто што треба тоа самиот да го направиш за да бидеш поблиску до твојот хиероглиф за бог?
Не ти требам ниту јас ниту било кој како посредник помеѓу тебе и боговите. Фаќај се да работа. Не само да креваш бучава низ форумите...
Ти реков, замислувањето на рај и пекол е лесно, другото е тешко и го тера човекот да одстрапи од патеката. А такви сте многу.

Не, ќе мора сам да си ја испразниш чашата (што би рекле OSHO-Lover, Bodhidharma, па и Gurdjieff) и ќе си ги решиш лавиринтите сам.
Немој многу да го караш, и тебе ќе ти се скара, и ќе те стави на игнор.

После, што ќе правиш?

:vozbud:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Немој многу да го караш, и тебе ќе ти се скара, и ќе те стави на игнор.

После, што ќе правиш?

:vozbud:
Ништо нема да правам... сега видов дека овој момчак ја започнал дури и темата Телема - Liber Al vel Legis. Хаос.
Кога велам јас дека демократијата не е разбрана исто како и волјата никој не ми верува :)
Рајот и пеколот веќе не прима души. Ги остава на Земјата и чека на месечината да се направи погодно место за складирање на истите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ништо нема да правам... сега видов дека овој момчак ја започнал дури и темата Телема - Liber Al vel Legis. Хаос.
Кога велам јас дека демократијата не е разбрана исто како и волјата никој не ми верува :)
Момчакот беше форумски експерт за религија, мистика, филозофија, се дури на форумот 99% од популацијата беа малолетни дечишта. Му кажав и вчера, во царството на слепите, едноокиот е крал. Сега момчакот сеуште се обидува со кул дијалект да продава средношколски финти, арно ама, се сменија времињата па почна да јаде по муцка.

Е сега, момчакот е малку суетен, и не му се допаѓа новонастанаттаа ситуација, па ги става луѓето на игнор.

Совет од мене за момчакот, најдобро му е да разменува рецепти за крофни со девојките, нив може да ги лаже до мила воља. А може и ќе ебне нешто.

:D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И ти бараш да ти откријам нешто што треба тоа самиот да го направиш за да бидеш поблиску до твојот хиероглиф за бог? А такви сте многу.

.
1.Не барам да ми откриеш. Јас пишав како го поимам тоа. Ти инаку. Слободно. Никој не брани.
2. Хиероглиф за Бог или Бог - тука имаме различни ставови и гледишта.
3. Не осначувам дека ме мрзи. А ако не ти се допаѓам, и тоа е твое право.
4. Не ги викај напомош Ошо, Боди и Ѓурџо, посебно последниот :):):) ќе се произнесе дека ништо не знаеме и не читаме и дека само тој знае ама не кажува дека ете, така.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 10:23 ---
Рајот и пеколот веќе не прима души. Ги остава на Земјата и чека на месечината да се направи погодно место за складирање на истите.
Момчакот, за тебе господинот, ја отвори темата на барање на други членови кога мочкавте во пеленки за да има разновидност на форумот.

Не се цепи Ставре, знаеш со што ќе те крпат.

Касни со од крофничето утринско утрено.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Момчакот за тебе господин от, ја отвори темата на барање на други членови кога мочкавте во пеленки за да има разновидност на форумот.
Не се цепи Ставре, знаеш со што ќе те крпат.
Нели на игнор ме имаше ставено? Тоа Бог да не ти помогна да ги читаш постовите на членовите кои ги игнорираш?

Момчак.

:pos:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Олади бе згеб еден, специјалка ве викаа ваквите ко тебе во Бито(меко)Ла.
Ти реков игнорирај се и игнорирај ме. Неможно е да се спуштам на твое ниво на дискусија, дури и лоботомија да си направам, пак ќе има тро појќе ум од тебе и ука.

Клај си дан' се помочкаш

Liber(o bejbi soft) al Vel legis Ставрудине.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Олади бе згеб еден, специјалка ве викаа ваквите ко тебе во Бито(меко)Ла.
Ти реков игнорирај се и игнорирај ме. Неможно е да се спуштам на твое ниво на дискусија, дури и лоботомија да си направам, пак ќе има тро појќе ум од тебе и ука.
Не можам да те игнорирам, многу ми си интересен. Блефер фатен како блефира, и се прпелка сега во калта.

Забавно е тоа, немој да бидеш педер и да ми ја скратуваш забавата...

:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не можам да те игнорирам, многу ми си интересен. Блефер фатен како блефира, и се прпелка сега во калта.

Забавно е тоа, немој да бидеш педер и да ми ја скратуваш забавата...

:)

Rajot i pekolot Stavre, kako za tebe.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Rajot i pekolot Stavre, kako za tebe.
Нема малку кул дијалект, нешто во стилот ле чрч :D, се потрошија зборовите, сега мора сликички да користиш?

Да бев 16 девојка, на ваква досетливост, веднаш ќе се заљубев.

Kajgana Shop

На врв Bottom