Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Групите од најлесна во 8 сабајле, до 2 ко стигнав јас се потешки и потешки, тие во 8 вечер што полагаат незнам што ги чека :D
Баш потешки и потешки , и јас да си ги споделам маките тука :),
Јас полагав во 4 и првата задача беше со тежина како 3 тата од тие во 8 што полагаја. :) Ја решив 1-вата и 3 -тата но не целосни. Некои тест примери не ми беа точни.
Мене времто ми беше проблем , некако кратко време за комплицирани задачи.А сигурно ќе заглавиш некаде.
Се жалам и јас ,мн потешки(комплицирани) отколку што ги дадоја примерите. Барем 2 сати да се полагаше.
Изгледа 90 % ке одат на испит после резултатите од ова.

Кога вејќе пишувам , да прашам дали знае некој дали можеже да се посети друга веб страна за време на полагањето, и ако не , дали така ќе е и за Е-Тестот по КРС и ОСИ ?

Баш потешки и потешки , и јас да си ги споделам маките тука :),
Јас полагав во 4 и првата задача беше со тежина како 3 тата од тие во 8 што полагаја. :) Ја решив 1-вата и 3 -тата но не целосни. Некои тест примери не ми беа точни.
Мене времто ми беше проблем , некако кратко време за комплицирани задачи.А сигурно ќе заглавиш некаде.
Се жалам и јас ,мн потешки(комплицирани) отколку што ги дадоја примерите. Барем 2 сати да се полагаше.
Изгледа 90 % ке одат на испит после резултатите од ова.

Кога вејќе пишувам , да прашам дали знае некој дали можеже да се посети друга веб страна за време на полагањето, и ако не , дали така ќе е и за Е-Тестот по КРС и ОСИ ?

Сериозен си со прашањево?

Секако дека не е дозволено.

Абе знае некој дали работи ТМФ во недела? Дали дозволуват да се иде да се учи преку ден?

Стварно колку лесни беа пример задачите за колоквиум на лабораториски, а какви дадоа на крај. (n)

Колку е секогаш вообичаено да се вика дека ланските задачи биле полесни #неправда

Фини задачи ви дадоа. Таман да тестираат шо знаете а шо не. Не туку само се бунете. И лани истото беше околу втората: Ау, колку потешка им дале од ланските генерации. А, знаете попатем дека лански, замански генерации полагаа на хартии и имаа по 4 задачи да напишат без проверка/компајлирање дека тестовите ќе им работат?

Peterson15 дали задача во која броиш најголеми број на карактери кои се повторуваат еден по друг и задача во која треба да ги собереш сите броеви, при што ако е повеќе цифрен број да го сметаш како повеќе цифрен се со иста тежина?
Втората задача од лани:
Ova e lesnaaaa zadaca.
4
и од ова година:
O64sd006sdfsa100.
170

Само немој да ми кажеш дека овие две задачи имаат иста тежина.

Дали постои јунак кој КРС ги реши сите задачи денес? :icon_lol:
Групите од најлесна во 8 сабајле, до 2 ко стигнав јас се потешки и потешки, тие во 8 вечер што полагаат незнам што ги чека :D
Има има

Колку е секогаш вообичаено да се вика дека ланските задачи биле полесни #неправда

Фини задачи ви дадоа. Таман да тестираат шо знаете а шо не. Не туку само се бунете. И лани истото беше околу втората: Ау, колку потешка им дале од ланските генерации. А, знаете попатем дека лански, замански генерации полагаа на хартии и имаа по 4 задачи да напишат без проверка/компајлирање дека тестовите ќе им работат?
Првата и четвртата од ланскиот колоквиум се решаваат за 15 минути максимум двете заедно не ме заебавај, никакво размислување не треба за нив. Значи останувале саат и 45 минути за втора и трета...

Незнам,мене првата задача ми се падна со претворање на 24 часовна зона во 12 часовна со додавање на AM и PM соодветно. Задачата не е тешка сама по себе ама време треба за да се искуца, башка и прв колоквиум, едно 10 минути ми требаа да се соберам и да го разберам текстот на задачата.
Во 8 сатот првата беше прелесна, во 5 реда се куца за 5 минути. Третата задача беше иста по тежина јас мислам и во 8 и во 2, ама втората...(n)

Peterson15 дали задача во која броиш најголеми број на карактери кои се повторуваат еден по друг и задача во која треба да ги собереш сите броеви, при што ако е повеќе цифрен број да го сметаш како повеќе цифрен се со иста тежина?
Втората задача од лани:
Ova e lesnaaaa zadaca.
4
и од ова година:
O64sd006sdfsa100.
170

Само немој да ми кажеш дека овие две задачи имаат иста тежина.
Лани 4 задачи, оваа 3. Лани рачно, годинава на посебно креиран компјутерски систем со компајл и тест случаи шо работат за вас. Не сум ни една од овие две генерации. Него, поентава ми е ако знаете да решавате и ако сте вежбале доволно, би требало да успеете да ги решите. Не?

Првата и четвртата од ланскиот колоквиум се решаваат за 15 минути максимум двете заедно не ме заебавај, никакво размислување не треба за нив. Значи останувале саат и 45 минути за втора и трета...

У механичко решавање може да ти одземе малце поише време да го напишеш рачно тоа.
Вторава задача (или бар некоја од верзиите за којашо чув) е можда релативно потешка, ама нишо шо е вредно да се каже дека ептен ве унаказиле. Камо да куцавме ние пред некоја година.

Лани 4 задачи, оваа 3. Лани рачно, годинава на посебно креиран компјутерски систем со компајл и тест случаи шо работат за вас. Не сум ни една од овие две генерации. Него, поентава ми е ако знаете да решавате и ако сте вежбале доволно, би требало да успеете да ги решите. Не?

У механичко решавање може да ти одземе малце поише време да го напишеш рачно тоа.
Вторава задача (или бар некоја од верзиите за којашо чув) е можда релативно потешка, ама нишо шо е вредно да се каже дека ептен ве унаказиле. Камо да куцавме ние пред некоја година.
Па ако е посложена задача секако прво на лист ги пишувам и извршувам циклусите... Ако размислуваш објективно и фрлиш прв поглед на ланските задачи и овие денеска(поготово вечерните), разлика има. А за тоа дека ако се имаш убаво спремено и имаш нешто во главата ќе положиш, вистина е.

Па ако е посложена задача секако прво на лист ги пишувам и извршувам циклусите... Ако размислуваш објективно и фрлиш прв поглед на ланските задачи и овие денеска(поготово вечерните), разлика има. А за тоа дека ако се имаш убаво спремено и имаш нешто во главата ќе положиш, вистина е.

Оф, оф, решавање на лист. Шо побрзо се одвикнете од тоа, тоа боље. Ама ја од малце поише се заборавам како е да си прва. :) Уживајте дур можете.

Па задачата со карактерите беше стварно потешка од лани, на пример еве не сме учеле ние функција која ќе ми ги претвори карактерите од мали во големи, т.е. воопшто не сме учеле функции... И сега ако рече некој дека да се избројат букви што се повторуваат е потешко од ова е стварно не фер.. Предност е што полагавме на компјутери, но тоа не значи дека треба да дадат една задача ептен тешка... Иначе да не знае некој како оди работата со поените, мислам како ги бодуваат задачите, Дали би ми дале некој поен на втората ако сум пробал да ја решам, односно сум го напишал циклусот и слично али ете не сум можел да ги распознавам малите и големите букви и такви работи? И како оди бодувањето од колоквиумите, колку поени се потребни за да го избегнеш испитот и тако даље....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom