Derby d'Italia, Juventus - Inter, 03.11.2012

• Креатор на темата Креатор на темата Leo Bonnie
  • Време на започнување Време на започнување

Прогноза за натпреварот

• Вкупно гласачи
    180
Статус
Затворена за нови мислења.
Честито за 49-те утакмици без пораз! Се надевам ќе продолжите во исто темпо, 49 натпревари сега без победа! (y)

Tочно. Ја алудирав на тоа дека игравте на домашен терен али првенството е долго, згора на тоа Јуве има бод предност и сеуште е лидер. Но сепак ова е голем ветар во грбот за Интер, победа среде Торино значи доста во борбата за титулата. Згора на тоа и со Милан како гости ја добивме така да thumbs up за Страмачиони за досегашната работа во тимот.
Точно Страма ви го доби натпреварот.Во шеснајстерец ви се шетеше кој ќе стигни ама после 20та минута го залепи Паласио на Пирло и се распадна играта на Јуве. Тука се виде колку фали Конте да реагира и да смени тактика.

Честитки од срце на Интерашите за презаслужената победа. Ова е и можеби најзаслужената нивна победа над Јуве од кога гледам фудбал а имам пропуштено само еден меч (кога не победија 1-0 со голот на Џоркаеф), од објективни причини. Би ги замолил Јувенташите барем вечерва да не се кочоперчат со табелата и понизно да го честитаат поразов а ако мислат да се караат и препуцаваат со противничкиот табор нека одморат од форумот до утре. Најозбилно, ваков мутав Јувентус немам гледано од времето на Роки и Зак и ако некој заслужува да биде плукан тоа се сите играчи на Јувентус од прв до последен а не играчите на Интер а уште помалку нивните навивачи. Со оваа игра од вечерва ни многу помали риби од Интер не можат да се победат. Ова беше срам за фудбалот од страна на Јуве и една од најтешките вечери за мене затоа што морам да плукам по своето ама тое е реалноста.
Да не беше голот од 2 метри офсајд којзнае дали воопшто ќе постигневме гол такви сакати. Измените беа:facepalm:, Занети го стави во задниот џеб Асамоа, Пирло ко да беше на марихуана, Џовинко може да иде во некој циркус да се врти на трапез и да не ги набројувам другите зошто ќе го скршам мониторот, ми се дига притисок. Сега ми останува само да опнам негде 4-5 пива па може ќе ми биде полесно, нешто слично ко помали кога мававме по неколку пива кога ќе те остави џенцката:). Уште еднаш честитки за Интер и нивните навивачи.

Прв пораз на Пирло од средината на 2010 година, или 54 натпревари без пораз на Јуве со него во тимот.

Откај дојде овој Жезус во Интер? :) Ќе биде класа за некое време, не дека сега е лош, ама млад е :)
Од интернационал .... се ценкавме 3-4 месеци за него и на крај за кило семки го земавме. и сакавме на болоња да им го позајмиме. а ранокија чекавме јака понуда да го шитнеме :facepalm:

da da kaj vas bese ako igracot e pozadi golman nema ofsajd :pos:
Треба да се убијат ако Паласио им даде гол...

:pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

иначе да не дискутирам многу за утакмицава нека слегнат малку емоциите . само ќе кажам среќен роденден јуве.
фала на честитките посебно од фановите на јуве. за сеир има време
и за крај едно големо
УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
за соковите и 100 јузери и тревата на спасов , за временските зони на нигерс , за клатенбург и хелси , за репот на паласио , за ливчето на деко. поздрав до сите ......

Според репортерите на СКАЈ некој од помошниците му сугрериран на Таљавенто дека има офсајд но тој се решил да не го досуди :facepalm:
Incredible revelation by Andrea Paventi, reporter for Sky on the sideline. It says the Inter players would have complained about the fact that the assistant priests, at the goal of Vidal after 18 seconds, would sgnalato subsequently Tagliavento via the headset in an offside position but the referee would still decided to validate. If this were true Tagliavento should explain why.

Искрено влечење за дрес во овој нормален Универзум се карактеризира како пенал, очигледно во некој друг Универзум не, ама како и да е ме заболе, 1-3 среде Торино, чао пријатно. Тотално надиграни, тотално уништени.
Види, и со Катанија, Легротаље со влечење го сруши Киелини во шеснаесетник ама тоа никој не го виде. Имаше влечење од Маркизио и според мене беше за пенал иако Киелини ќе ја стигнеше, само не видов дали влечењето почна надвор од 16-тник.

А по коментариве гледам колкава била опседнатоста со Јуве, колку тешко било повеќе од година дена да не можеш да се израдуваш... на пораз... на друг тим(y). Поради фарсополи за секој грешка ќе не викале местачи... тие се со најголемите комплекси. И уште чекам да слушнам кој меч со име и презиме и судиска одлука сме го наместиле. Јакиш мислам беше, интериста, кога ги тепавме Џенова со пресврт пиша дека била местена, ќе каже ли сега нешто?
Уште еднаш, честитки за победата.

Аууу, помошникот дигнал за офсајд?

Види, и со Катанија, Легротаље со влечење го сруши Киелини во шеснаесетник ама тоа никој не го виде. Имаше влечење од Маркизио и според мене беше за пенал иако Киелини ќе ја стигнеше, само не видов дали влечењето почна надвор од 16-тник.

А по коментариве гледам колкава била опседнатоста со Јуве, колку тешко било повеќе од година дена да не можеш да се израдуваш... на пораз... на друг тим(y). Поради фарсополи за секој грешка ќе не викале местачи... тие се со најголемите комплекси. И уште чекам да слушнам кој меч со име и презиме и судиска одлука сме го наместиле. Јакиш мислам беше, интериста, кога ги тепавме Џенова со пресврт пиша дека била местена, ќе каже ли сега нешто?
Уште еднаш, честитки за победата.
Брат и кај вас и кај нас имаш секакви фанови, не читај се и сешто. Иначе зашто опседнатост? Само сеир си маваме, ние да изгубевме и вие ќе не подуевте, вака сеа ние ве дуеме и тоа е тоа.

Барзаљи имаше дадено интервју: Се плашам од Милито.

Си знае дечкото од каде доаѓа опасноста.

Нека ни е честито 7 победа во низа, и честито на првиот пораз на Јуве. :)

Имате среќа што јуве нема голгетер вистински, ама само до зимскиот трансфер период, Марота бил забележан во публика и сега ќе го купи вистинскиот Никола, а не овој првиот Бентнер Никола :pos:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/90631-VIDEO-Gruevski-vo-akcija-znae-i-da-lobuva

Имате среќа што јуве нема голгетер вистински, ама само до зимскиот трансфер период, Марота бил забележан во публика и сега ќе го купи вистинскиот Никола, а не овој првиот Бентнер Никола :pos:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/90631-VIDEO-Gruevski-vo-akcija-znae-i-da-lobuva
Само што го гледав на телевизија, се тркалав по земја

Касано наа полувреме му отишол на Таљавенто во соблекувална и го прашал: „зошто го правиш ова?“
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=96869

И после Фергусон правел притисок на полувреме? Или Касано ги најде тајните тунели до судиите?

се зафркавам, не се палете

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom