iPad Mini

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, кај го има Nexus-ов за 200$?
Кај нас тешка работа претпоставувам, а? Или?
има бе во СЕТ само што наместо во долари туку во евра :) и не сум сигурен дека се уште имаат оти бргу се потрошија;)

вреди,но само ако е под капата на Google што пишува позади таблетот тогаш вреди,а ако пак пишува само АСУС Нексус 7 и не пишува Google тогаш треба малку да се распрашаш дали е добра,тоа е како Самсунг Галакси и Нексус Галагси(Google) ако ме сфаќаш :)

Ако може да гo набавиш од странство може да уштедиш 2000 денари. Ама ако го споредиш со моменталната понуда на таблети која ја има кај нас и те како вреди. За разлика од кинезите кои се продаваат и по 250 евра нексус доаѓа со Jelly Bean и ке има подршка и за понови верзии на андроид. Кај нас од таблетите кои може да се најдат, овие вредат:
Nexus 7 - буџет до 14000 денари
Asus Transformer 300 - буџет до 21000 денари
iPad 3/4 - буџет до 27000 денари

вреди,но само ако е под капата на Google што пишува позади таблетот тогаш вреди,а ако пак пишува само АСУС Нексус 7 и не пишува Google тогаш треба малку да се распрашаш дали е добра,тоа е како Самсунг Галакси и Нексус Галагси(Google) ако ме сфаќаш :)
Не постои nexus 7 самостојно од Асус, без подршка од Google. Еден е само Nexus 7 го прави Asus, но софтверот го средува Google. Исто како што Galaxy Nexus го прави Samsung, а го одржува google.

Не постои nexus 7 самостојно од Асус, без подршка од Google. Еден е само Nexus 7 го прави Asus, но софтверот го средува Google. Исто како што Galaxy Nexus го прави Samsung, а го одржува google.
па кажи му на ibrakadabra барем знаеш повеќе од мене и кажи му да не се збуни дали е вреди и не вреди?! а според мене супер си е :)

патем треба вака да биде на сликава
Nexus-Tablet.jpg

ASUS_Nexus_tablet_1.jpg

Pane-G тоа се концепти, најверојатно се правени уште пред да излезе. nexus 7 16GB се продава за 250$, што и не е толку голема разлика со оглед на тоа колку знаат да се разликуваат цените на интернет и кај нас. Е сега предности во однос на останати таблети.
1) Доаѓа со Jelly bean што значи ке го имаш најновиот андроид, и без додатни програми кои ке го успоруваат. Добиваш чист vanilla андроид од Google
2) Подршка: ова е многу важно. За другите таблети скоро никогаш не се вадат апдејти на понови верзии на Андроид, а со нексус-от, Google ги вади овие апдејти, кога ке излезе понов Андроид прво nexus телефони и таблети го добиваат.
3) Хардверски е многу помоќен од било кој таблет со таа или приближна цена. Tegra 3 има quad-core процесор.
4) Добра подршка на хда http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1673

Nexus 7 важи за best-buy таблет кога се работи за таа цена. А посебно кај нас како нема никаков избор не му се мисли многу.

ОК, сеа стварно ојде јабана темава :)

Дечки, префрлете се на друга тема.

Значи како и да е,за ајпад мини не вреди толку да се фрла шушки подобро уште малку да се собере и ајпад 4 само ви-фи ќе брка работа и згора на тоа поубава ретина дисплеи има;) а што се однесува до мене задоволен ќе ми биде со нексус 7 и малку пари ќе остане ако би купил:)

Им се може бе. Ќе искочат тестови за истите апликации/игри, ќе видиш. Додека андроид не се оптимизираат, вака ќе биде. И додека има луѓе што ќе дремат во ред. За мене овој iPad е фејл, зашто 8 инчен таблет не е таблет. 2 инчи мање-више, цепидлачење. Правен е демек за луѓето да го купат место Nexus, јесда не верувам дека тоа ќе се случи зашто пак е 60% поскап.

Од друга страна, за перформансите ти реков. iPhone 5 исто е послаб хардверски, па ги шие во перформанси. Тоа ти е како да споредуваш Xbox со компјутер, нема конкуренција. :)
Ќе ти турев лајк ама ова со Иксбоксов не ти требаше.

Продавам ipad mini black 16 gb . Купен од Istyle заедно со artwizz футрола и со фолија мат исто artwizz . Заедно со оригинална кутија . Цена 12 000 денари .

Која е реалната цена на половен iPad mini 16 GB, прва генерација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom