Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
И против Сиена кога пет играчи беа на метар офсајд,тогаш судиите биле катастрофа а сега Јуве местат:icon_mrgr: сега никој не збори за судиите дека се лоши,и тогаш и сега,ништо не е сменето,исти се судиите.
Поготову против Сиена голот на Маикон.5 метри во офсајт 3 4 играчи на интер.На толку важен меч.Ама тоа се важи како застарено дело

Кога Интер победи пред некоја сезона со Сиена со гол од 2 метри офсајд (што и самиот Мурињо го призна) тогаш тоа беше само судиска грешка така?

Овие па Миланезиве, од друга страна, наместо да бидат среќни што им ја задржавме Катанија на бод предност, тие џавкаат како Катанија била оштетена. па зарем сакавте да ви избега на 4 разлика?:)

Џабе се тешиш. Вчера имаше прво недосуден пенал врз Пато, па дури потоа гол од офсајд. Тоа му доаѓа нешто како исправање на грешка. :)

Ваму ем поништен чист гол за Катанија, ем нерегуларен гол за Јуве. Голема е разликата, може Милан уште две кола да тепа со помош на судиите, па да имате право да го споменувате Милан. :D
Ова можи како жирант за кредитот да ти биди?

ЈАс мислам дека судиите намерно прават вакви пропусти против Јувентус, но не за да му помогнат, туку за да го навлечат гневот врз Јуве. Тоа е сигурно нова тактика на ФИГЦ (Албертини ја смислил).

Нема навивачи Милан/Интер на темава да искоментираат после натпревари како Јувентус - Наполи каде се гледа кој е кој во Италија ,а ке се случат 2 одлуки (од 10 натпревари ) во корист на Јувентус и одма сите коментираат како освојувале со судии..
Реални коментари немам зборови.

Нема навивачи Милан/Интер на темава да искоментираат после натпревари како Јувентус - Наполи каде се гледа кој е кој во Италија ,а ке се случат 2 одлуки (од 10 натпревари ) во корист на Јувентус и одма сите коментираат како освојувале со судии..
Реални коментари немам зборови.
Чоек типичен навивач на Интер (и на Милан , макар шо овие се поприбрани малку) пушта телевизор и не гледа фудбал туку внимателно го гледа судијата колку грешки направил.
Значи пази на факти дали врвцата од копачката била во офсајд, дали топката го гибнала играчот в рака кога оваа е залепена за тело, дали има некаков минорен контакт во нафрлања па тука да се плачи за пенал, па за интерпретација на пасивни офсајди ич да не прам муабет. Се чудам дали на оваа академијата за судии шо ја рекламираат примаат и за фудбалски судии, срамота е вакви експерди да не можат да изградат кариера.

Кога Ибра во Интер против Парма даде гол од 15-16 метра во офсајд тогаш немаше никаков заговор, тогаш тоа беше судиска грешка, тогаш судиите не чинеле. Од 2006 наваму, да се споредат судиските грешки во корист на Јуве и на Интер, Интер сигурно води со двоцифрена а можеби и со троцифрена бројка! Едноставно, многу се да се набројуваат! Мал дел од нив:

За местење на утакмици ми зборува дечково што име на јузер му е Конте, суспендиран тренер на Јувентус поради индиректно учество во местење на утакмици.

dB6cuTO6u06BMsq62EpGog2.jpg

За местење на утакмици ми зборува дечково што име на јузер му е Конте, суспендиран тренер на Јувентус поради индиректно учество во местење на утакмици.

Прегледај го приврзокот 51422
Па фала Богу,поштените увек го јадат.Си чул ти некад мафијашките кумови да лежат робија?
moratti2001ix8.jpg

Како што не се радував Барса кога победи не знам против кој беше Фабрегас кога изглуми и рака кога не досудија, така и денес не се израдував. А виновник за тоа не е Јуве ко што сакате да прикажете, само со судии сме тепале, до пред 3 саата сите беа едногласни дека Јуве ќе се прошета во лигава затоа што е без конкуренција, сега испадна дека наместен е шампионот. Човекот што го посра мечот не е ни главниот судија, туку десниот линиски 4eyed fuck. Црвениот си беше, голот на Јуве ај да кажеш поише беа во линија отколку во офсајд, ама Катанија беше чисто оштетена за еден гол, тоа е факт. И вакви судиски циркуси за сите имало, некој може да се лаже дека не е така, ама така е. Само повторена снимка е спасот, како во амерички фудбал.

Па ти праи споредба со одлуки во корист на Интер и Јуве,и ти менуваш тема како другарчето твое а?од што немате што да зборите одма местење и Сериа Б. И Интер добивал ваква помош од судиите во претходните години ама тогаш судиите грешеле,а сега Јуве местат?не ова ти е баш фак лоџик,значи после 2006 год. да ми зборите дека Јуве мести утакмици,сите 48 утакмици се наместени така?

Кој одговор му го дадее значии немам зборови па уште и лајк му ставаат.

Па ти праи споредба со одлуки во корист на Интер и Јуве,и ти менуваш тема како другарчето твое а?од што немате што да зборите одма местење и Сериа Б. И Интер добивал ваква помош од судиите во претходните години ама тогаш судиите грешеле,а сега Јуве местат?не ова ти е баш фак лоџик,значи после 2006 год. да ми зборите дека Јуве мести утакмици,сите 48 утакмици се наместени така?
Пишав и претходно еве и сеа ќе пишам, големите тимови увек добиваат помош од судиите, без разлика на тоа дали е во прашање Јуве, Интер, Барса, Манчестер или некој друг. И Интер и Милан имале помош од судиите и ќе имаат, нормално е тоа за фаворитите. Но поради скандалот во 2006 Јуве уште доста години ќе ги бие ваков глас, кога и да има нешто сомнително одма ќе се спомнуваат затвори, местења, лопови итн итн. А за Интер можам да ти гарантирам дека во последните 3 сезони е најоштетениот тим од големите тимови во Италија. И во сезоната 2009/2010 каде Интер освои Триплете бевме оштетувани ко од шала. Ете во некој натпревар ќе се погодеше и да тепаме поради судиска грешка, пример е дуелот со Сиена и голот на Маикон од офсајд но сите казнувања таа сезона, цела Федерација против Интер и пак бевме шампиони. Да не ги набројувам сега одлуките против Интер, ме мрзи сеа, а и глупо ми е на кантар да ставам некои работи.
А ова денес стварно немаше смисла, ај една грешка да беше ќе разберам ама до толку...
--- надополнето: 28 октомври 2012 во 15:24 ---
:pos::pos: Ја го разбрав у смисол да е осуден, ама нема везе, моја грешка. Иначе ако е за тоа и Берлускони го осудија па нема да лежи. :) Едноставно некои луѓе не се обични смртници.

Абе остајте ги нека јадат гомна колку што сакаат. И така тимовите им се сакати, па сега се иживуваат на тоа дека Јувентус местел. Патетично. Ние да си ја тераме нашата игра, јебига некогаш судиите знаат да помогнат ( Случајот сега со Катанија ), некогаш ќе не дупат ( дуелот со Наполи, каде секој допир со играч, свиреше фаул ). Овие сега што крекаат, ќе си крекаат и понатаму. Ние фановите на Јуве да си го гледаме нашиот тим, со други да не се замараме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom