Лига на Шампиони 2012/2013

Статус
Затворена за нови мислења.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Се согласувам....

Ама е факт дека претставува тренд во нагорна линија и нешто што е последица на процес кој се одвиваше во германскиот фудбал.

Поентата ми беше дека не о... со непознавање на состојбите во бундес и германските екипи,а сега наеднаш сите се ситат на Реал на пример и ги знаат сите играчи на Дортмунд!
Истото и мене ме нервира,претходно пишав:
Интересно како пола од членовиве на форумов мислат дека се cool ако навиваат анти Реал,посебно за натпреваров сите влезени во филм навиваат за Борусија,а до вчера 2 играчи не им знаеа.

M

Mario Gómez

Гостин
Мене сеедно ми беше кој ќе тепат, нo колку и да си хејтер треба да поштуваш што Дортмунд со 1324534 пати помал буџет од гигантиве се први во групата, душичките го купија Ројс за 20тина милиони(Сити и Реал само у тоалетна хартија трошат толку пари) и сеа некое време имаат скроз ограничет буџет за трансфери. И пак ги надиграа Сити и Реал. Мене ми е мило шо тепаат Дортмунд, и за навивачите и за Игорче кој е многу фер чоек и многу лајкови ми става. :D, но и за тоа што уште опстојуваат традиционалните фудбалски вредности некаде у европа. :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.403
Поени од реакции
11.283
Се согласувам....

Ама е факт дека претставува тренд во нагорна линија и нешто што е последица на процес кој се одвиваше во германскиот фудбал.

Поентата ми беше дека не отупеа со непознавање на состојбите во бундес и германските екипи,а сега наеднаш сите се ситат на Реал на пример и ги знаат сите играчи на Дортмунд!
а добра реплика, а планирав да те потсетам на 2то коло :D
според мене моментално на 3 место е германската лига, за некоја нијанса подобра од италијанската.
и да у нагорна линија е али ипак со 3 клуба не се праи топ лига.
а у изминативе години Баерн е само онака константен и еве Дортмунд иде накај тоа, а дугиве некако ич не ми се конкурентни, буквално можеш се да очекуваш :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
според мене моментално на 3 место е германската лига, за некоја нијанса подобра од италијанската.
а у изминативе години Баерн е само онака константен и еве Дортмунд иде накај тоа, а дугиве некако ич не ми се конкурентни, буквално можеш се да очекуваш :)
Па добро,неможе сите клубови да се конкурентни за ЛШ...Мора да има јаки и помалце јаки.Ако е за тоа и Шпанско е со 3 екипи ако гледаш така.

У Италија една екипа е колку толку конкурентна за ЛШ па незначи дека незнаат фудбал да играат и ако се у тотален курац моментално како лига.

Германско од Баерн како единствена екипа последниве 10 години што констатно се појавувала во ЛШ дојде до уште 2 екипи кои гледаме дека се спремни за големи утакмици и победи!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.515
Поени од реакции
22.154
Па добро, секоја лига е поделена со јачината на екипи. Во Шпанија имаш 2 гиганти, 2-3 добри клубови и другите веќе опаѓаат. Така и во Германија, еден гигант, па Дортмунд и Шалке кој колку толку се држат во ЛШ, па Хановер и Леверкузен и после опаѓа. Едино Англија има можеби повеќе „средни“ екипи кој всушност се доста квалитетни, затоа и е најјака лига. Шпанија со гигантите би рекол втор. 3 и 4 се Германија и и Италија, Германија со подобри резултати во куповите и моментално но Италија со повеќе титули. Трендот за Бундеслигата оди нагоре, за Сериа А надолу но следната година може да се смени, тоа се моментални состојби кој брзо се менуваат.

2

~2A

Гостин
Сега ќе си се сконцентрираат на Премиер Лигата и вие ќе се останате со празни раце :icon_lol: .
Кој ние,јас утре не останувам со празни раце кај 9 часот и 5 минути. Тостот в раце и фантата..... :sneaky:

Иначе ако мислиш за тимот што навивам дека ќе остани со празни раце,што знам долга е сезоната не би бил сигурен дали ќе останиме со празни раце.

Не би сакал да бидам нефер кон другите членови што се вклучени во оваа тема па да ги замарам нив,поставувајќи ти прашања за Ливерпул... :icon_lol:

П.с. шо напрај ме пријави?

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
@WayneRooney: @piersmorgan Hello piers u ok. My birthday just got better

:icon_lol:
Овој @piersmorgan на твитер се замери со секој можен фудбалер со неговиот "хумор".
Руни и Ешли во последно време имаат мерак да го реметат ,фали уште Насри и Ван Перси да почнат да му реплицираат на неговите очајни твитови..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.900
Поени од реакции
44.848
за некоја нијанса подобра од италијанската.
Моментално нијанси се во прашање, веруј, талјаните моментално имаат голема дигресија без некои знаци дека истата ќе прекине пред Се поради условите во кои се наоѓа фудбалска Италија каде на клубовите веќе не им е овозможено да трошат многу ко порано, и да атакуваат на класа од играчи. Интер први почнаа со менување на начин на раобта, инвестурање во младински погони само сеуште не им е досреден скаутинг системот па затоа лани собраа луѓе од Удинезе кои ќе работат на тоа поле ( порто начин на политика со фудбалерите ). Милан се на сам старт од оваа промена додека Јуве склопија одличен тим за талјанските услови но не и за европските повисоки стандарди, ќе видиме во иднина како ќе се однесуваат но тешко со играчи ко Матри и Џовинко до големи резултати во Европа и парирање на најдобрите клубови во Светот/.

Тоа е мое мислење моментално за калчово, потребни се минимум 3 години за да нештата се свртат во подобра насока за нив, а и низа други промени во условите у кои работат сите калчо тимови, да немаат големи давачки клубовите и слични тракантанции кои ги оневозможуваат да парираат на големите клубови од другите лиги бидејќи немаат никаква шанса за профит на крајот од финансиската година клубовите, Интер во ера кога освоија тројна круна и имаа приход од 320 милиони евра, верувал или не, на крајот пак беа во минус бидејќи имаа расходи поголеми од 350 милиони евра. :eek:
Ова е една од главните причини зашто во 2016 се селат на нов стадион кој ќе им донесе огромни приходи.

S

Stivie G

Гостин
Кој ние,јас утре не останувам со празни раце кај 9 часот и 5 минути. Тостот в раце и фантата..... :sneaky:

Иначе ако мислиш за тимот што навивам дека ќе остани со празни раце,што знам долга е сезоната не би бил сигурен дали ќе останиме со празни раце.

Не би сакал да бидам нефер кон другите членови што се вклучени во оваа тема па да ги замарам нив,поставувајќи ти прашања за Ливерпул... :icon_lol:

П.с. шо напрај ме пријави?
Гледам се израдува на поразот на Сити и ми пишуваш коментар парите марите не правеле ништо....Ако евентуално отпаднат од тука само им се олеснува битката во ПЛ.
За пријавување не планирам, ако тебе ти е интересно вака терај си.....

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Јас па во Штутгарт во спортсбар до Мерцедес Бенц арената гледав па сите за Германците беа ;)
Зависит кој гледа, Германците сигурно си навиваат за Германските екипи, Не-германците највероватно не.
Германци беа и овие Игор, мои колеги од Хумболт. Само родени Берлинци, и знаеш малку подруг табиет има градов:)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.515
Поени од реакции
22.154
Германци беа и овие Игор, мои колеги од Хумболт. Само родени Берлинци, и знаеш малку подруг табиет има градов:)
Знам, сакав да кажам има и некој што навиваат за Германски екипи и некој кој не сакаат други освен свој тим.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Моментално нијанси се во прашање, веруј, талјаните моментално имаат голема дигресија без некои знаци дека истата ќе прекине пред Се поради условите во кои се наоѓа фудбалска Италија каде на клубовите веќе не им е овозможено да трошат многу ко порано, и да атакуваат на класа од играчи. Интер први почнаа со менување на начин на раобта, инвестурање во младински погони само сеуште не им е досреден скаутинг системот па затоа лани собраа луѓе од Удинезе кои ќе работат на тоа поле ( порто начин на политика со фудбалерите ). Милан се на сам старт од оваа промена додека Јуве склопија одличен тим за талјанските услови но не и за европските повисоки стандарди, ќе видиме во иднина како ќе се однесуваат но тешко со играчи ко Матри и Џовинко до големи резултати во Европа и парирање на најдобрите клубови во Светот/.

Тоа е мое мислење моментално за калчово, потребни се минимум 3 години за да нештата се свртат во подобра насока за нив, а и низа други промени во условите у кои работат сите калчо тимови, да немаат големи давачки клубовите и слични тракантанции кои ги оневозможуваат да парираат на големите клубови од другите лиги бидејќи немаат никаква шанса за профит на крајот од финансиската година клубовите, Интер во ера кога освоија тројна круна и имаа приход од 320 милиони евра, верувал или не, на крајот пак беа во минус бидејќи имаа расходи поголеми од 350 милиони евра. :eek:
Ова е една од главните причини зашто во 2016 се селат на нов стадион кој ќе им донесе огромни приходи.
Во право си дека италијанските клубови мораат да се свртат кон своите школи и воедно да го подобрат скаутинг тимот ама сето тое е џабе ако имаш шпараџија за спортски директор. Алудирам на Марота. Што дека Јуве имаат свој стадион, што дека имаат приходи од тоа кога истиот Марота го штека секое е***о евро и ги негира преговорите со еден Дрогба затоа што имал друга цел, замисли, Освалдо. Јас не гледам што ќе постигне со еден ваков трансфер освен тоа што ќе ја ослаби Рома. Ако планира со ваков потег да го засили Јуве, не е ни блиску до тоа. Муабетот ми е дека е џабе свој стадион ако имаш сакати луѓе во управа.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.590
Поени од реакции
14.396

Човеков е измислен да биде тренер на вакви тимчиња ко Малага.

Честитки за Дортмунд, од навивачите преку Игорче и играчите, па до тренерот кој денеска го пикна во шише неговиот колега од спротивната страна. :cuc: :cuc: :cuc:

M

MrzaRules

Гостин
Честитки за Дортмунд, изиграа со СРЦЕ, против ПАРИТЕ на Реал, кој воедно ја продолжува мизеријата против германски екипи :гик:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom