1. За Реал, ништо трагично, само човек што не прати немачко првенство и не ги глеал Дортмунд со Клоп може сеир да им тера, за другиве никакво изненадување не е ова, без разлика што сезонава не се тоа тоа во Германија, иако табелата лаже но тоа е фудбалот.
2. Уште една дешавка even if I lose, I win за Мур зашто Сити го лапнаа немиен што апла им ги искомплицира работите бидејќи мораа 2 победи да имаат со Ајакс, убеден сум дека дома Реал ги победува Дортмунд и тоа е тоа за нив зашто играат и со Ајакс дома во последно коло а тоа е меч кој под дифолт го добиваат, со Сити сеедно што направат, наредно коло само да победат и тоа е тоа за нив у групава.
3. За разлика од точка 2, кај Дортмунд сеуште е деликатна состојбава без разлика што сега се први, 7 бода имаат но со евентуален пораз од Реал, ќе бидат на 3 повеќе од Сити кои такоџе, дома ги земаат Ајакс сигурно, без разлика на ова од денес.
Аналагодно на 3ве точки, иако одам на хипотетички ситуации кои убеден сум дека ќе се десат ( не треба многу за да Ајакс падне и кај Реал гости и кај Сити а и Дортмунд да падне во Мадрид ), пак Реал се во подобра состојба, Сити се во најлоша нормално зашто мора да ги добијат сите натпревари до крајот што за нив ќе значи пласман понатаму ко второпласирана екипа, Реал ќе се први. Дортмунд од друга страна ќе треба повеќе да се мачи од Реал, но не и од Сити, за Ајакс гости после ова денес можно е да имаат проблеми, но и нерешена ќе им одговара тука ако Сити изгубат дома од Реал, со бод на Сити тука а Дортмунд да победи во Амстердам, све е готово, останатите варијанти велат '' финале '' во Дортмунд, меч кој многу неутралци би сакале да го гледаат, каде Сити ќе мора да оди на победа.
* паѓаат во вода математикиве ако Дортмунд извлече добар резултат во Мадрид ( од овие мои ако муабети, овој има најголема шанса да се деси, иако и таа шанса за мене е мала ), нерешено или победа, но ко што реков, мали шанси им давам за тоа без разлика што се одлична екипа иако сезонава имаат огромни проблеми, 3 бода од двомечот со Реал за нив како и да е супер ( поготово по поразот на Сити денес ), а и Мур ко Мур со оглед на фактот што тие 3 бода под дифолт ќе значат и пласман даље, не верувам дека ќе си ја прокоцка таа шанса. За уште еден кикс на Сити не ни помислувам, немаат таков капацитет Ајакс за гостински терен, освен Манчини пак ако не се победи самиот.
п.с. Клоп царе !