Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Иам Samsung gts-5260 star II, ама е кодиран/заклучен на Т-мобиле. Имам и USB кабел за него. Ко ќе клам друга картичка, бара некој key, или така нешто, кој шо го нема никаде напишано (не го знам). Телефонот ми го дадоја од Т-мобиле пред 1 година, беспари, као нешто за продолжвање на договор, тинтири минтири.

Решение?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Иам Samsung gts-5260 star II, ама е кодиран/заклучен на Т-мобиле. Имам и USB кабел за него. Ко ќе клам друга картичка, бара некој key, или така нешто, кој шо го нема никаде напишано (не го знам). Телефонот ми го дадоја од Т-мобиле пред 1 година, беспари, као нешто за продолжвање на договор, тинтири минтири.

Решение?
Декодирање е решението

Член од
27 октомври 2009
Мислења
113
Поени од реакции
30
На HTC Incredible S од четирите пинови кошто се поврзуваат со батеријата едниот е оштетен и ако има некој потрес на телефонот, телефонот се гаси. Имам пробано и со допир од игла на истите пинови, кога ќе допрам на здравите ништо не се случува, кога ќе го допрам оштетениот телефонот се гаси. Значи за овие пинови зборувам.

Чаре ??

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
На HTC Incredible S од четирите пинови кошто се поврзуваат со батеријата едниот е оштетен и ако има некој потрес на телефонот, телефонот се гаси. Имам пробано и со допир од игла на истите пинови, кога ќе допрам на здравите ништо не се случува, кога ќе го допрам оштетениот телефонот се гаси. Значи за овие пинови зборувам.

Чаре ??
Нема теорија да најдеш, едино тој конектор за батерија да се среди некако
нов кај нас барем ноу веј

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Можам да го напрам сам дома?

Или треба да го носам по мобилари? Колку би ме чинело отприлика?
Ќе мора во мобилара на бокс се декодира неможе по дома :)
отприлика 400 денари, распрашај се кај вас обично по другиве градови колегиве ептен колат со цениве

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
оти бе колат, еве другар ми во Прилеп зема по 300 за овие модели?

Член од
23 октомври 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
ke moze li da se dekodira samsung gt-s 5260
IMEI: 356044/04/401917/0
S/N: RQ7B369432H
prima samo t mobile karticka sakam da stavam karticka od vip
se nadevam ke pomognete :) fala odnapred
nemam makedonska podrska na mob sum uklucen

Член од
22 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
7
може ли да се флешува Sony Ericsson W100i ?
ке ми кажеш ли како да го флешувам Sony Ericsson K250i

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Problem so lg p350 non stop mi se uklucuvaat slusalkite iako ne se staveni vo telefonot. Strasno me nervira ne mozam telefonot da go koristam. Care nekoe?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Може ли да се најде екран 5 инчи за таблет android A8500+ и колку чини, благодарам однапред

Kajgana Shop

На врв Bottom