Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Е да си ми жив и здрав за ова. Додека некој гинеше за МЗТ, додека некој цел живот поминуваше во младинската школа, додека некој идеше среде Тетово и среде Гостивар и победуваше пред 1000 гледачи и тоа во младинска лига и го бакнуваше амблемот пред албанска публика, додека некој гинеше за овој клуб некој си го прчеше курот. Затоа сега и се дешава ова. Мислам може стварно е глупо вака да судиме после 5 кола каде имаме скор од 2-3 што и не е така лошо за еден дебитант но според досега виденото работите смрдат. Овој трансфер период е тотална утка, се утнаа трансферите до коска, Бакич и Николич врска си немаат, едино добри инвестиции се Кире и Дамјан иако првиот не ја добива правата минутажа а вториот неможе сеуште да се пронајде себеси иако неоспорен е неговиот талент. За тренерот веќе се изјаснив, тука со него и управата ќе ја окривам, едноставно Ацо не е за овој тим на МЗТ и тоа е тоа. Ќе го правиме муабетот во иднина, нормално со членовите кои го поддржуваат Ацо. Јас го знам и лично човекот и знам за каква особа се работи, затоа и вака ги гледам работите.
На страна сите овие работи, работата во младинските школи=0, збореа лани дека од оваа сезона посериозно ќе биде но ништо од тоа. Си донесоа некои нови тренери, не знам ни дали може да ги наречам тренери, и си тераат некоја политика и си го прчат курот а зимаат плата по 25000-30000. Место за некои 3-4 години младинската школа да даде 2-3 готови играчи и да играат за прв тим ние сеуште ќе се замараме со трансфери од типот на Бакич, кои нормално ќе играат пошо се Срби/Црногорци/Американци а златни таленти тука од МКД ќе пропаѓаат заради вакви идиотизми.

Скорот нема везе кога играта е никаква.Јас не знам дали воопшто имаат една извежбана акција.Цел тим е неуигран а освен Бакич сите останати цело лето го имаа.Овој нешто им црта на тајм аут акција со 5-6 паса,ако мисли дека играчиве можат за 1 минута да научат акција од кој 2 ца му се срби а еден Американец не знам што да кажам.

И да ја победиме распаднатава Ѕвезда ( а и ова е под огромен ? дека доаѓаат очајни ) во следниот период не очекуваат Олимпија,Цедевита и Игокеа тоа се чисти 3 порази.А губиме од тимови како Сплит кој се во најмала рака "кутри",тимот/младинцине све метар и жилет.Нашиве место да им куцаат преку нив и да ги доминираат во секој аспект они не можат да ги стигнат овие кругчиња им вратат во одбрана а нашиве уште ги поминуваат блоковите од надворешна страна, со тоа каснат нивниот плеј во рекет пушта пас и чистса ситуација за кош.И тоа не еднаш туку 40 минути иста акција ( и при изведување од аут примивме така 4 коша ).Па тоа на кош пред маало нема да ти помине повеќе од една партија до 16 али кај нашиве 40 минути помина.

Двете победи беа против Цибона која не знаеше кој спорт игра и против Широки кој беше победен со сила буквалн од страна на Кире и Дамјан.Али сега сме прочитан буквар.Секој тим со просечни бекови ќе не уништи кога подпросечнине бекови на Сплит успеаја да ни изнудат 20 грешки.

ФА треба да ги земе работите во свои раце малку и преку бојкот да бара промени.Подобро сега да се решат работите одколку да се чека додека не е прекасно.

.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
Risto_PoP_Trajanov_VIII
И јас не го сакам Ацо но не знам баш колку е паметно сега да се менува тренерот, на сред сезона. Тоа е голем удар за еден тим, менување на филозофијата на играта со доаѓањето на друг тренер, а не е баш лесно да се адаптираат играчите на новиот систем на еден тренер. Неможе тоа да се стори преку ноќ, треба време. А МЗТ го нема тоа време, натпреварите ќе одминуваат и ќе тоне се повеќе и повеќе. Јас сум за да остане Ацо сеа за сеа, прерано е да го бркаме, пак ќе кажам, 2-3 и не е така лош скор со оглед на тоа дека сме дебитанти но вакви боси екипи како Сплит каде што стварно имаме шанса да ги добиеме едноставно мора да се победат. Ако евентуално треба негова смена тогаш нека се прави на полусезона, да имаат време играчите да се привикнат на новиот тренер. И ако носат нов тренер тоа никако да не биде Маки, Србиновски или некој сличен зашто го обравме бостанот.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Сега Србиновски ќе го донесат чисто за да видат колку ќе погинат од висок притисок.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
Ете го тоа што го зборев, најлошиот момент за да се смени тренер. Но кога веќе Ацо дал оставка тука нема што да се прави, ми се допаѓа што самиот е свесен дека екипата му идеше надоле, а од друга страна не ми се свиѓа што ќе биде спортски директор, ќе си легачи и ќе си лапа пари сеа.
Бидејќи пишува дека бараме домашен тренер, освен Боби Митев или Боби Петровски друг не смее да биде на клупата на МЗТ. Се друго што ќе донесат ќе биде пропаст за тимов, но да се надеваме дека ќе го направат вистинскиот избор.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ете го тоа што го зборев, најлошиот момент за да се смени тренер. Но кога веќе Ацо дал оставка тука нема што да се прави, ми се допаѓа што самиот е свесен дека екипата му идеше надоле, а од друга страна не ми се свиѓа што ќе биде спортски директор, ќе си легачи и ќе си лапа пари сеа.
Бидејќи пишува дека бараме домашен тренер, освен Боби Митев или Боби Петровски друг не смее да биде на клупата на МЗТ. Се друго што ќе донесат ќе биде пропаст за тимов, но да се надеваме дека ќе го направат вистинскиот избор.
Propast ke bide i ako go naznacat Bobi Petrovski... sea im treba kvaliteten trener na mzt a ne da pravat eksperimenti so pitbulot so si nema poima od trener neso nalik na srbinovski e, isto sranje se ( zboram kako trener a ne kako licnost da ne me razberete pogresno). Inace se mi ide nakaj nego poso gz i gaki bea so Todorov ali aj da pocekame do utre. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
Propast ke bide i ako go naznacat Bobi Petrovski... sea im treba kvaliteten trener na mzt a ne da pravat eksperimenti so pitbulot so si nema poima od trener neso nalik na srbinovski e, isto sranje se ( zboram kako trener a ne kako licnost da ne me razberete pogresno). Inace se mi ide nakaj nego poso gz i gaki bea so Todorov ali aj da pocekame do utre. :)
Брат Петровски е многу добар тренер, го покажа тоа лани со Торус, со еден просечен тим успеа да направи добри резултати. Е сеа он не успеа до крај да си го истера проектот бидејќи го бојкотираа гомнари како Трајковски кои сакаат да глумат Гарнет у тимот и да пуцаат по 50 пати на утакмица. И поради ова тој самиот си замина. Петровски е најдобро решение од домашните тренери, после Боби Митев нормално.
Инаку на Ацо фала му се за, фала што ни ја донесе првата титула, нема никогаш да го заборавам тој ден, 02.05.2012, кога цел Аеродром беше на нозе и славеше до еден глас. Но, за мене он никогаш нема да биде добар тренер, уште кога дојде лани се изјаснив за него дека не е добар тренер и еве на почетокот на оваа сезона тоа се потврдува. Од една страна он за мене е доста свесен и реален човек што увиде дека нешто смрди во тимов и што си поднесе оставка, но од друга страна е пичка што не се бореше со притисокот, одма при првиот проблем се откажа и даде оставка.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Е овој ни треба http://en.wikipedia.org/wiki/Svetislav_Pešić

Нема ангажман али треба пари.Овој како главен тренер и Боби Митев како асистент и за две сезони ќе бидеме во Евролига.

Да бидат избркани странскиве "појачања" и од нивните плати да бидат викнати тренериве а позициите да бидат попунети со младински играчи од Македонија ( со пререгистрацијата на Пелистер во АД само Вардар останува и најверојатно ќе биде исклучен од прва Македонска лига па може од кај нив да се преземат некој младинци ).

Овој дел од сезоната нема да го завршиме најдобро со ваква огромна рокада али во вториот гарант веќе ќе се видат резултати.Оваа година да се бориме да не испаднеме следна ако ги задржиме тренерите и играчите ќе се бориме за горниот дел од табелата.

Пешич е и тренер кој игра на база на систем а не на играчи.Он прави систем и со него гледа и од сакати да направи тим кој би можел да парира на многу посилни.Надополнет со Боби за работа со младинци би биле едно многу добро комбо.

.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
Ако го ангажираат најомразениот човек кај Фемили после Симич нека се самоубијат сите до еден во управа.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770
http://www.mkd.mk/69391/sport/emil-rajkovic-ke-bide-nov-trener-na-mzt-skopje/

Поранешниот селектор на младинската кошаркарска репрезентација и актуелен тренер на Фени Индустри, Емил Рајковиќ ќе биде нов тренер на македонскиот претставник во регионалната АБА Лига, МЗТ Скопје, дознаваМКД. МК од извори блиски до клубот.
Ауууу страшно!!!

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Тоа е тоа, тие се опциите, во овој период од годината и оваа опција би ја прифатил со раширени раце... Само да не биде Србиновски, се друго е добредојдено :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom