Работи од минатото

L

Luki Junior

Гостин
Само буржуи имаа вакво нешто. Тие што јадеа кавијар и пиеја џин, ги слушаа „тејк дет“ и Кели Фемили дур збирав педенарки (пет денарки) за да го свртам Мустафа, носејќи избелена маица од Експлоитед :D
Ти арно збирал си 5денарки.. Јас 2-3 пати беех ојдел у флиперите да гледам, оти сиромаштија беше, (не да играм). И се враќам дома после 4-5 саата целио усмрден на цигари оти там сите фраери пушеа, пиеја пиво и играа флипери.. И коа ме потфана тате, завратници, завратници, да видеш дали Луки па ќе оде флипери да гледа и да се умирисува на цигари.... Или па некој од маалата докопа 10 денара, па оде купува сладолед, па другите трчеме по него, белки ќе даде малко... :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Или па одееме на риби со мрежени вреќи од пипер, дојдеш си вечерта дома усмрден оти цел ден си бил по батаци, буништа, реката... Бапнеш се под чешмата, оти летно време, замачкаш се со бишково сапунче и како нов... Бедно, ама безгрижно до даска... Па би сакал да се врне.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Еднаш цела кутија од Турција ми донесоа,се надув ко балон! Многу добри беа.
А овде цела кутија беше околу 150 денари :)

Kaжи кај да ги бараме сега, ептен се ретки само инцидентно по некој поголем маркет :(
Ги има овие и сега скоро во секој дуќан... ако не во дуќан иди во магацин и земи си цело пакетче :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ви текнува на едни жетони со женска и кога ке го лижнеш жетонот женската се соблакаше. :ROFLMAO:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Да ти ебам клик клакот,децава пак се растропаа ( сега ме нервира ) случајно вчера пребарувајќи на таван најдов клик-клак Ама од оние коскените што ги викавне жолтите, седнав на една греда викам ај да ги растропам, ги затегнав стегнав чворовите нацентрирав, и си искршив прсти и глуждот :pos:
Ама пак им го фатив редот,кога се симнав им викам на детиштана елате чичо да ви покаже како се лупа,ама на зимање кој најдолго ке излупа тој ги збира , им ги собрав се и на жица. :icon_lol:
Арно ама ете ти ги за 15 минути пак купиле други.

А

Анноун

Гостин
Gord sum sto sum imal detstvo so sive ovie raboti:place: !
Mislam deka nemate postirano uste eden crtanfilm,bese so majmuni-edna majka i nekolku mali majmuncina sto se kacvea po avtobusi :)
Леле леле :pos: кај ти текна . Мора да го најдеме тој цртан , макар ги прашале директно во Мтв. Која екипа беа , Мајмунката и 5-6 мали мајмунчиња :pos:
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 15:52 ---
Имаше уште еден легендарен цртан , кога ќе се соберат 5-6 животни , и цел ден ќе пешачат по пат , ќе си прават муабет и ќе им помине денот.
Имаше јака фраза заради која толку добро го помнам цртаниот . Eдно од животните си купи сладолед , и еден од другарите му вика:
-Сладоледот сам ако го јадеш , вкусот нема да му го сетиш .

:pos:

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Имаше уште еден легендарен цртан , кога ќе се соберат 5-6 животни , и цел ден ќе пешачат по пат , ќе си прават муабет и ќе им помине денот.
Имаше јака фраза заради која толку добро го помнам цртаниот . Eдно од животните си купи сладолед , и еден од другарите му вика:
-Сладоледот сам ако го јадеш , вкусот нема да му го сетиш .

:pos:
По патот со облаците?

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
се сеќавам на оние будилници- на навивање, потоа на диапрожекторот:pos: на ленташот, на оние огромни фиксни телефони - и на гондолата што и ја искршив на сестра ми- беше доста голема -работеше на батерии имаше некоја балерина на неа и свиреше - светеше ..... и на една нејзина кукла која многу ми идеше на нерви :pos: исто така на батерии и као нешто зборуваше ако и’ ја извадеш цуцлата- викаше нешто на италијански - и она, кај и да одевме ја влечеше со нас- па јас од инат дека не ми дозволија еднаш кучето да го понесам на одмор- и ја искршив гондолата , а куклата , не можев ништо да и’ направам бидејќи постојано беше со неа дури и кога спиеше

М

Мартин`

Гостин
А му текнува на некој за филмот што го даваа порано на МТВ со друштво од 5-6 деца и еден мајмун незнам како се викаше точно.. па возеа нешто велосипеди од оние за двајца што се па знам дури и трки имаше каде што во една трка откако се повредија децава возеше мајмунот ? :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.049
Поени од реакции
74.571
А му текнува на некој за филмот што го даваа порано на МТВ со друштво од 5-6 деца и еден мајмун незнам како се викаше точно.. па возеа нешто велосипеди од оние за двајца што се па знам дури и трки имаше каде што во една трка откако се повредија децава возеше мајмунот ? :D
Го има сигурно во темава, мајмунчето Алис се викаше :)
Знам почнуваше со тоа што отвараат гепек од кола и таму седи мајмункава :D

Kajgana Shop

На врв Bottom