Бодибилдинг суплементи

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
негде прочитав дека можело да предизвика проблеми со растот:cenzura:
Со растот? Веројатно по логиката дека го зголемува природниот тестостерон, а тој не прави побрзо да созрееме и престанеме со раст. Само што во овој случај не е точно зошто трибулусот може да го подобри лачењето на тестостерон само во природни граници (т.е. во граници на нормала некаде за 30%). Она што може да ти го прекине растот е ако се бодеш со андрогени хормони-стероиди, а тогаш веќе нивото на тестостерон се покачува и до 10 000 %.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.519
Ова сеа можеби ќе звучи глупо, уствари сигурно ќе звучи ( :D ), ама дали може на пример ако ти останат суплементи неиспиени, и дури можеш да ги користиш пак наредната година, дали можеш да ги заледиш и кога пак треба да употребиш, да ги одледиш и пак нормално да си ги користиш ?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ова сеа можеби ќе звучи глупо, уствари сигурно ќе звучи ( :D ), ама дали може на пример ако ти останат суплементи неиспиени, и дури можеш да ги користиш пак наредната година, дали можеш да ги заледиш и кога пак треба да употребиш, да ги одледиш и пак нормално да си ги користиш ?
Какви суплементи? Сите имаат рок на траење, евентуално ако се добро и правилно чувани (темно место, без влага итн) можеш и месец до два после истек на официјалниот рок да ги пиеш без проблем (мислам дека негде прочитав и за поголем период ама да не се лажам и себе и тебе).

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.519
Какви суплементи? Сите имаат рок на траење, евентуално ако се добро и правилно чувани (темно место, без влага итн) можеш и месец до два после истек на официјалниот рок да ги пиеш без проблем (мислам дека негде прочитав и за поголем период ама да не се лажам и себе и тебе).
А ако се заледат, и се одледат и користат после 1 година дали ќе имаат ефект?

Иначе се работи за веј протеин, БЦАА, креатин, глутамин ....

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А ако се заледат, и се одледат и користат после 1 година дали ќе имаат ефект?

Иначе се работи за веј протеин, БЦАА, креатин, глутамин ....
Како можеш да заледиш нешто што нема вода во својот состав...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Што мислите за пакетов од калифит, нов е на промоција

http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&product_id=411

Мислење за состојките во него, не од страна на споредби со креатини и стимуланси, општо повеќе како спореден продукт ?

S

Stef Bachatero

Гостин

Мислење за состојките во него, не од страна на споредби со креатини и стимуланси, општо повеќе како спореден продукт ?
Се што е на промоција е гомно.Бев како продавач и секогаш кога ќе имаше промоција тоа е зашто имаат премногу на залиха и не се продава многу.
Но ако викаш дека е добро соја лецитин кој се користи како згуснувач во одредени рецепти и го имаш во секој леб на жито лукс пробај нема штета.
Мултивитамини имаш во било која аптека и не ми се познати дозите па да ти кажам дали е добар.
Матичен млеч никогаш не сум пробал и немам потреба затоа што сите работи што ги внесувам ми се здрави и било што да внесам повеќе од колку што ми треба ќе се исфрли преку мочниот канал.
Ако целта ти е здравје е ок.Ако целта ти е да направиш нешто воу и да се чувстуваш супер земи една банана или чоколадо и ќе се чувстуваш подобро.
Мои 3 суплементи се:
Whey protein било кој :дали концентрат,изолат,хидролат или микс
Креатин/бета аланин
Мултивитамин од било која фирма
Од овие 3 сега користам whey.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260

За таа цел што ја имаш ова не ти треба,башка ова е повеќе за жени

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Дечки Jack3d дали може од негде да се начека? Теретана, приватно било како. Го имаа краток период во гет реди па ми кажаа дека бил забранет за увоз во МК :S

S

Stef Bachatero

Гостин
Дечки Jack3d дали може од негде да се начека? Теретана, приватно било како. Го имаа краток период во гет реди па ми кажаа дека бил забранет за увоз во МК :S
За жал сите додатоци во исрханата со DMAA се забранети во Европа.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Нарачка преку интернет единствено, или луѓе на фејсбук што продаваат суплементи .

Kajgana Shop

На врв Bottom