Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Потребата за дете во бракот доаѓа сама по себе, под услов да си психофизички здрава личност, посебно потребата на жената да биде мајка. Ниту една кола, стан, движен, недвижен имот, ниту најголемото богатство на светот поделено и испишано на златна хартија не го заменува чуството.
Јас ќе речам: не дај боже природата да те дискриминира, а луѓето нека...

Знам дека доаѓа мајчинската потреба нема ова врска со она што го разговаравме, ми го избегна прашањето ќе морам да те вратам на твоите зборови, чисто да ја поништам тезата која се пласира. Зошто се склучува брак додека нема потомство ако суштината на тоа парче хартија е само потомство?

Sakam jasno da mi odgovoris , semejstvoto na Fritzl bese heteroseksulano?

Инцестоидно, напишано, одговорено, олабајте.

поумно звучефте со сликине од африка, него со фрицлуењево.

Ти ќе договориш за оној што го ебел детено/силувал па потоа го врзал за дрво и го запалил полиено со безнин?

Или, тој е здрав и нормален, ама малиот е крив, или општеството што не му дало да се ебат в газ, па да не го шиканираат, а малиоф претерано кенкал дека го болело, морал од милосрдие и доброчинителство да го запали на клада/дрво со безнин?
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:01 ---
Знам дека доаѓа мајчинската потреба нема ова врска со она што го разговаравме, ми го избегна прашањето ќе морам да те вратам на твоите зборови, чисто да ја поништам тезата која се пласира. Зошто се склучува брак додека нема потомство ако суштината на тоа парче хартија е само потомство?

Законски да може детето да каже, оној ме направил, онаа ме родила, едниот има мустаќи, другата има шунде.

Бракот е во очите на ...... не пред законот важен.

А Парчето Хартија, во моментов делува како бариера од натамошни деградации на човековата душа.

Вончо, Вончо...и после толку бламирање не ти доаѓа памет....
Бракот бил потребен за да се створи семејство?
А кој тебе ти брани да основаш семејство без потпис во матично?
Па на десетици страни се убедувам со тебе дека децата ги имаат истите права и во брачна и во вонбрачна заедница. Да те потсетам, пошо прошлиот пат се изрезили, вонбрачна заедница не значи дека родителите се разведени, туку дека си живеат заедно, само без потпис во матично. И сега ти пак тврдиш дека тој фамозен потпис бил неопходен за семејство?
Зошто?
На кој начин животот на твоите деца ќе им беше поинаков без потписот? Кои права ќе им беа ускратени?
Само те молам одговори кратко и јасно, немој пак безвезни реферати да ми пишуваш.

И викаш без желба за семејство нема потреба од брак.
Значи според тебе и на хетеросексуалците кои не можат или не сакаат да имаат деца треба да им се забрани бракот?
Продолжуваш да лажеш затоа само ќе се самоцитирам бидејќи очигледно не читаш.
Мачорка ти си премногу некултурна за да човек дискутира и се објаснува со тебе.
Реков венчаница е ПОЖЕЛЕН документ за едно семејство не неопходен.
Реков родител е една работа, родител-старател со сите обврски друга.
Реков несреќни семејства што не можат да имаат свои деца е една работа а геј пар што по свој избор НЕ САКА да има свое дете е друга работа.
Реков да не ми се извртуваат зборовите и да не измислуваш лаги ти продолжуваш.
Слободно скокај ги моите мислења и не се замарај со мене ОК.
Моите пишувања говорат за мене, твојот навредлив речник говори за тебе.
Ти си најубава, најпаметна, најдобра си имаш твое мислење, остај ме мене да си имам и јас свое мислење.
Ако не ти чини тоа што пишувам СКОКАЈ, не ни очекувам да имам исто мислење со сите овде на форумов.

Дополнување околу прашањата на leandra

Шкорпион не можам да го изедначам со мене бидејќи јас сакав семејство и со сопругата имаме две НАШИ деца.
Шкорпион го изедначувам со колегата од работа кој што 6-7 години живее со партнерката и ни на крај памет не им е да се венчаат, бидејќи однапред се имаат договорено дека НЕ САКААТ да имаат деца. Се сакаат и доволни си се еден на друг.
Со кој закон е забрането живеењето заедно и делењето на трошоците за живот и сл?
Шкорпион можеби е плоден но партнерот не му е погоден за оплодување, голема разлика.
Од предходен брак или врска некоја ако има дете, со кој закон и забрането да живее со “другарка“. Детето нема никаква потреба другарката (партнерката) да ја нарекува „мамо“ бидејќи си има мајка не му се потребни две.
Предходново може да важи и за Шкорпион само ќе има “мал“ проблем околу добивањето на старателство над евнтуалното дете добиено со некоја “партнерка“.

Нема двојни аршини ако се залагаш законите да важат за сите исто.

ПАРЧЕ ПИЦА НЕ ИСТО СО ПИЦА. Цело е кога има се.

Инцестоидно, напишано, одговорено, олабајте.

поумно звучефте со сликине од африка, него со фрицлуењево.
Koja hipokrizija, ednas plasiras teza deka ako im se dade pravo na gej parovite na posvojuvaat deca togas tie ke gi zloupotrebuvaat., a potoa koga nekoj ke te prasa za Fritzl opp toa bilo incest toa e isklucok bolen bil , a zosto togas generaliziras za site gej deka bi imale pedofilski sklonosti ako bidat vo brak i posvojat dete??

Фрицл беше инцестоиден педофил, болен...на куп со сите друго погоре што ги посочив. знаќи инцестоиден педофил или ИНцПед, осносно педофиличен инцестоид ИнцПед. Појасно?

А бе, заразнна е во главата. АКо не можеш да ја видиш бактеријата или вирусот под микроскоп, не значи дека ја/го нема.

Шокур ондак Фрицл го натопоривте?

Или дајте гејоњ бракови, за да нема Фрицлови?

На тие ли гранки спаднавте?
Еми не знам шо си пишал, ме мрзи до толку да пратам, ама еве фино објасни дека Фрицл не бил хомо, а го бивало за инцестоидна педофилија.

Сеа за ова бољкана шо ја збориш, да не значи дека ја нема, ама не значи ни дека ја има, за сеа се согласни оние докторине,пази добро, доктори и согласни ти се клучни зборови тука, дека не е болест, башка и не е заразна. И толку од таа цела приказна. Е сеа тебе шо ти е страв од педери/лезбејки тоа е веќе до тебе.

Сеа бракот ко брак, ништо повеќе формалност. Не ти треба ни црква, ни поп, само парче папир шо ќе ти овозможи одредени права во државата.

Koja hipokrizija, ednas plasiras teza deka ako im se dade pravo na gej parovite na posvojuvaat deca togas tie ke gi zloupotrebuvaat., a potoa koga nekoj ke te prasa za Fritzl opp toa bilo incest toa e isklucok bolen bil , a zosto togas generaliziras za site gej deka bi imale pedofilski sklonosti ako bidat vo brak i posvojat dete??

МОЛАМ!!

Никаде не сум рекол дека Фрицл е болен и треба да му се прогледа низ прсти!

Фрицл страда од истата болест како и сите гејоњ.

Не реков дека сите гејоњ имаат инцестоидни склоности никаде.
ТУКУ ДЕКА ГЕЈОЊ СЕ БОЛНИ.

Не ми ги врти зборовите. А за тоа дека гејоњ ако посвојат дека нема да го тртљачат детето, па нема ако е женско, со двајва таклабаси или машке со две рунтави.

Законски да може детето да каже, оној ме направил, онаа ме родила, едниот има мустаќи, другата има шунде.

Бракот е во очите на ...... не пред законот важен.

А Парчето Хартија, во моментов делува како бариера од натамошни деградации на човековата душа.
Де де, демек знае детето од каде излегло и кој го "турил" таму.:icon_lol:
А таа хартија само колку значи, а инаку пред другар ти они и така си се работат и си живеат, ама пак таа харија треба за да се овозможат некои права.

Ги слушна како тоа го изјавија претставниците на маргинализираните групи или водителите си ја склопија реченицата?

У тој момент веруј ми побитно ми беше да Белгија поведе против Шкотска :P отколку да пратам дали некој водител или пак претставник на некоја "дискриминирана" заедница дал забелешка.

Едноставно слушнав инфо, и напишано како топ вест од десно слично на моето прашање -кој уствари навредува?
Ако се обидуваш да најдеш некое алиби за ЛГБТ заедницата- заеби, не бива.;) Не се тие толку дискриминирани и цвеќиња за мирисање.

Се дополнив и во претходниот ми пост околу децата, само не знам од каде заклучокот дека треба брак за потомство. Можеш да имаш дете со човекот што го сакаш и истото да биде признаено од другиот родител и да стекне одредени права.Меѓутоа кога веќе постои формален брак и потоа потомство тогаш тие работи треба да се уредни за идни поколенија.

Не ми е јасно само од каде потребата за папирологија кај луѓе кои решиле да живеат заедно и притоа свесно се осудиле да бидат без сопствено заедничко потекло? Што ќе делат? Ѕидови и кваки? Кому тоа ќе го остават?

Де де, демек знае детето од каде излегло и кој го "турил" таму.:icon_lol:
А таа хартија само колку значи, а инаку пред другар ти они и така си се работат и си живеат, ама пак таа харија треба за да се овозможат некои права.

Зошто да не знае?

Таа хартија ти дава права само со три деца, ништо поќе.

П

МОЛАМ!!

Никаде не сум рекол дека Фрицл е болен и треба да му се прогледа низ прсти!

Фрицл страда од истата болест како и сите гејоњ.

Не реков дека сите гејоњ имаат инцестоидни склоности никаде.
ТУКУ ДЕКА ГЕЈОЊ СЕ БОЛНИ.

Не ми ги врти зборовите. А за тоа дека гејоњ ако посвојат дека нема да го тртљачат детето, па нема ако е женско, со двајва таклабаси или машке со две рунтави.

Am sega sto pravime?
АМ, цвикате или не видовте видеото за оној "неболниот" што му сторил на детено осумгодишно?
Е не.

Јас велам не треба на луѓе како Фрицл да им се дозволат деца, а бидејќи не го знаеш чоекот кој е и што е, пред да напраи таква морбидна работа, тогаш казната треба да биде ептен страшна.

Проблемот е што секој хетеросексуалец е свесен за појавата на такви болни луѓе ко Фрицл и секогаш ќе се спроттивстават да такви луѓе бидат нечии родители, ако однапред знаеме какви се.

За хомосексуалцит еоднапред знаеме дека не се добра средина за развој на едно дете.

Еден детски живот е преголем залак да претставува експеримент на некоја политичка партија наречена геј лоби и пар потплатени психолози и психијатри.

Не знам што не е јасно у сето ова, или само да се глуми либерализам во однос на хомосексуалноста, како поим за некакво си повисоко цивилизациско достигнување.

Am sega sto pravime?

За што, цитираш нејасно?
За Фрицл? Господ ќе го суди поркај луѓето.
За хомопедофиличарите како тој на видеото? Вечна мука.

Ама здрави лица то не го прават. Здрави лица не ебат деца, не се ебат со другио таклабаси ако се мажи, не се шљапаат за рунтајте ако се женки.

Или на друго мислеше.

Ннејасни станувате, се губите постепено.

Ебемга, одам да пијам кафе и да гледам БумТВ малкуцка :)

Се дополнив и во претходниот ми пост околу децата, само не знам од каде заклучокот дека треба брак за потомство. Можеш да имаш дете со човекот што го сакаш и истото да биде признаено од другиот родител и да стекне одредени права.Меѓутоа кога веќе постои формален брак и потоа потомство тогаш тие работи треба да се уредни за идни поколенија.

Не ми е јасно само од каде потребата за папирологија кај луѓе кои решиле да живеат заедно и притоа свесно се осудиле да бидат без сопствено заедничко потекло? Што ќе делат? Ѕидови и кваки? Кому тоа ќе го остават?

Еве овде на прашањето за себичност рече дека бракот на хетеро не е себичен оти планираат потомство. Али сепак се потпишуваат на таа хартија без потомство што значи тргнуваат и хомо и хетеро од нулта позиција. Е сега хомо се себичност, овие не се и тука паѓа твојата теза во вода. Да не се враќам на муабетот пак назад.

Сега за ова што не ти е јасно да продолжам со кратко прашање, нели во брак од љубов се стапува, грижа за партнерот, обезбедување иднина негова и на следни поколенија. Прилично убедително звучи ова без сопствено заедничко потекло, може само да се изостави зборот заедничко и ете ти ја формулата која ја бараш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom