Атеист
Дежурен Шаман
Не.Дали изјавата на ЛГБТ заедницата - "бракот на хетеросексуалците е најпримитивна работа" претставува класична навреда за секоја личност која не припаѓа на таа возвишена, дискриминирана и од Бога дадена заедница?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не.Дали изјавата на ЛГБТ заедницата - "бракот на хетеросексуалците е најпримитивна работа" претставува класична навреда за секоја личност која не припаѓа на таа возвишена, дискриминирана и од Бога дадена заедница?
Ти доста запознаен ми изгледаш со тематикава. Оти не ни раскажеш уше малце.Јебига, да не ја тргнеа гејоњ лобито од листата на СЗО сеуште ќе се бараше причината, бацилот или вирусот/бактеријата.
Неможе така да се дели сопственоста. Се знае како се дели сопствената во една заедница 2+2=4, чиста математика.
Вториот дел, говориш дека не е себичен бидејќи се создава потомство. Еве да речеме дека е така, зошто тогаш стапуваат во брак пред потомство? Може нема да имаат деца, може претходно ќе се разведат, може нема да може да имаат потомство, може не сакаат потомство. Сведоци сме на денешно време дека не е клучен момент потомството. Зошто тогаш склучуваш брак без потомство, ако не сте себични? Според твоево образложение треба да се зачне потомство па да има брак, нели?
Бракот е институција и служи само како правна формална рамка за регулација на односи помеѓу два партнера. Ако некој додава религиозен или традиционален конзервативен момент тогаш тоа е само негово право и мислење. Во суштина тоа парче хартија ги решава имотно-правните односи и наследните доколку дојде до нив. Токму поради тие несогласувања кои се секојдневие. Тоа е тоа што го говорам. Ве прашувам зошто за вас да има парче хартија за другите да нема? Оти планирате деца? Не држи вода Бети, не држи.
Ти доста запознаен ми изгледаш со тематикава. Оти не ни раскажеш уше малце.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...ictim-daughter-cash--fund-legal-training.htmlpearl
Бараше, еве:
Зошто blagodarna што те створил жена?
Јаболка јадиш? И патлиџани?
Упс, отидов јас кај првичнмите гревови.
АМ, цвикате или не видовте видеото за оној "неболниот" што му сторил на детено осумгодишно?
На такви ли бе права? На такви ли бракови, ово-оно, држ недај?
Е не.
Pa odgovori, neli tie se bolni , Fritzl gej bese?Па, алооо, говоревме.
Гејоњ, ХомИнц, Инцхом, Инц, ПедИнц, ИнцПед, Зоо....
Тужикај колку сакаш и така сме во градинка.Има на онаа другана заклучената тема, а и на оваа туктаму објаснето.
Не напињај, ќе те тужам кај Леандра дека бараш да ти објаснувам, а нејзе ја фаќа уртикарија од повторување на објасненијата.
Баш така. Ова е тоа што јас го зборувам цело време.
Бракот ги регулира имотно-правните односи меѓу БРАЧНИТЕ ПАРТНЕРИ, не меѓу РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА.
Оттаму, паѓа во вода тезата дека е потребен само поради правата на децата и дека оние што не можат или не сакаат да имаат деца немаат право на брак.
Само за гејоњ прајме муабет, не за педофили, инцести, зоофили...Па, алооо, говоревме.
Гејоњ,ХомИнц, Инцхом, Инц, ПедИнц, ИнцПед, Зоо....
Pa odgovori, neli tie se bolni , Fritzl gej bese?
Тужикај колку сакаш и така сме во градинка.
Него тврдењето дека хомосексуални бракови и семејства не треба да постојат бидејќи хомосексуалноста е болест нѐ доведе овде.
А и двајцата знаеме дека хомосексуалноста не е ни заразна, ни болест.
Шокур ондак Фрицл го натопоривте?Само за гејоњ прајме муабет, не за педофили, инцести, зоофили...
Дај да видам каде е дадена таа изјава неколку пати ја среќавам во темава. Во курир? Дај ми линк да видам кој го изјавил ова, па ќе одговорам.
Фрицл беше инцестоиден педофил, болен...на куп со сите друго погоре што ги посочив. знаќи инцестоиден педофил или ИНцПед, осносно педофиличен инцестоид ИнцПед. Појасно?