Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекај, појасни:
ЛГБТ лицата живеат како хетеро семејствата?
Или како БИ?
Како може гејоњ т.е педероње, лезбачоњ, трансексоњ и бијоњ да живеат како хетероњ семејствата?
Не иде така, освен ако не се кријат како шунде под кошулче и глумат?

Си го читнал нашиот закон за семејство?

Веќе ти кажав дека во него вонбрачната заедница е скоро изедначена со брачната. Тоа остава право на ЛГБТ лицата да живеат како и другите хетеро парови.

Скоро е моментот, СКОРО.

Јад да те прашам тебе, ако може: педер си или нормален?
Онака, да знам со кого дискутирам.
Еве, јас не сум, јас сум нормален, ти?

Скоро е моментот, СКОРО.

Јад да те прашам тебе, ако може: педер си или нормален?
Онака, да знам со кого дискутирам.
Еве, јас не сум, јас сум нормален, ти?

Веќе реков дека сум хетеро во неколку постови.

За тебе знам дека си верник и хетеро, ама нормален слабо.

Веќе реков дека сум хетеро во неколку постови.

За тебе знам дека си верник и хетеро, ама нормален слабо.

Сеа, види, јас имам документ дека сум здрав и во главата.

Е, ако си нормален, барем во сексуалноста, како би се справил Шкрапјана да те залапа, онака, до утроба да провери дали петокот графче си кркал?

Или да те набркаат од работа без причина само затоа што ќе е дискриминација да го избркаат педерот неработник или недобар работик и поради тоа децата да ти гладуваат?

Уште едно прашање: кој е поривот кој те тера да си виножитосјан?

Мануелно ќе цитирам еден став од предходните страници, после кој не знам зошто има толку многу други постови: Да немал педерот нормална заедница-семејство од мајка и татко, немало да постои самиот! С(в)е си е кажано со ова!
Друго нешто што прочитав, е тоа дека, колку деца биле горени, силувани, малтретирани од мајки или татковци......хмммм, кој гарантира дека педерите нема да го прават истото со посвоените деца (и така не е негово). Педерот го направивте идеал кон кој треба да се стреми секој родител... жити се!!
ПС- не го мешајте Господ во овие дебати, срамно е да го спомнувате Неговото име во овие девијантни НЕНОРМАЛНИ појави!

остава право на ЛГБТ лицата да живеат како и другите хетеро парови.

Зошто да живеат како нив, кога не се како нив.

И шо е финтава со останативе букви од ЛГБТ. Лејзбејки, педери... и бисексуалци подржавате за да склопат заедница? Значи, тие можат со спротивен пол, but they chose not to?

А со ова Т? Шо е нивната ориентација и колку е Ок?

Значи, ставарно прашувам.

Тансвестит ваљда, оние од Филипини и Непал?! :)

Сеа, види, јас имам документ дека сум здрав и во главата.

Е, ако си нормален, барем во сексуалноста, како би се справил Шкрапјана да те залапа, онака, до утроба да провери дали петокот графче си кркал?

Или да те набркаат од работа без причина само затоа што ќе е дискриминација да го избркаат педерот неработник или недобар работик и поради тоа децата да ти гладуваат?

Уште едно прашање: кој е поривот кој те тера да си виножитосјан?

Toј документ може и да е фалсификат. Има доста сумњиви доктори во МК, сега секој абдал има медицинска диплома па можно е погрешно да ти ја проценил психичката состојба и да ти даде сертификат за нормалност. Следен пат препорачувам да одиш кај вистински стручен тим за повторна проценка.

Шкорпион не лапа стрејтери, исто како што јас како стрејт никогаш не би залапал машко.Како стрејт голем мерак ми се женските, посебно ако се би (и не се правете чесни сестри, повеќе од пола кајганџии би се сложиле со мене guy+girl+girl=good times).

Зошто те занима дали ја поддржувам македонската партија Виножито во Грција? Па нормално дека ја поддржувам, време е македонците да ја сменат ситуацијата таму.

Шкорпион не лапа стрејтери, исто како што јас како стрејт никогаш не би залапал машко.Како стрејт голем мерак ми се женските, посебно ако се би (и не се правете чесни сестри, повеќе од пола кајганџии би се сложиле со мене guy+girl+girl=good times).
.

Kако што ти не би залапал лезбејка, или малу ја утна аналогијата?

Toј документ може и да е фалсификат. Има доста сумњиви доктори во МК, сега секој абдал има медицинска диплома па можно е погрешно да ти ја проценил психичката состојба и да ти даде сертификат за нормалност. Следен пат препорачувам да одиш кај вистински стручен тим за повторна проценка.

Зошто те занима дали ја поддржувам македонската партија Виножито во Грција? Па нормално дека ја поддржувам, време е македонците да ја сменат ситуацијата таму.

Не дроби. Вие гејлорд љубители саде нешто ви пречи во МК.

Kако што ти не би залапал лезбејка, или малу ја утна аналогијата?
Двоен аршин Биафра, двоен аршин.
Поддржуваат педероњ, за да можеби некоја БИ или Лезбача му дае да ги гледа при онаквење за да може без апој да им се дигнат куренцата.

Кога ќе ти се роди дете и ти си во брак со партнерот во матично ја носиш венчаницата и врз основа на тој документ се впишуваат податоците (мајка, татко...) во изводот за родени на твоето дете. Со помош на венчаницата ти по автоматизам го добиваш родителско-старателското право над твоето дете. На мајката со самото раѓање на детето и е доделен тој статус на родител-старател, таткото го добива со помош на венчаницата. Не е битно дали си или не, ти биолошкиот татко на детето, ако си во брак со неговата мајка во моментот на раѓање, стануваш татко-родител-старател.“

Ова е делумно точно. Точно е дека ако детето се роди во брак или максимум 300 дена по престанокот на бракот, тогаш брачниот другар се смета за татко на тоа дете и се запишува во извод од матична на родените (не во венчаница). НО под услов никој не го оспори татковството. Ако тоа се случи, се прави ДНК тест и ако се покаже дека брачниот другар не е биолошки татко на тоа дете, НЕ се запишува во извод на матична книга на родени како татко.
Си читал нешто ама очигледно си го прочитал само член 50 и ништо повеќе. Читни си го делот за оспорување татковство.
А ако мислиш дека венчаницата е неопходна за да бидеш признаен како татко, многу се лажеш. Ако немаш венчаница, потпишуваш изјава дека е твое и автоматски си впишан во изводот како татко.

Децата ВОН брак ги имаат според законот истите права како и тие во брак. Цитираниот член 9 од законот за семејства.
Кои се тие еднакви права???
Дали детето го има правото да во сред ноќ дојде кај мајката во спалната „мамо сонував нешто лошо и се исплашив да легнам до вас“ ако мајката не живее со децата односно тие се доделени на таткото (иако ретко) после разводот???
Дали детето го има “правото“ да кога се враќаш од работа да ти се израдува и да ти скокне во прегратка „тато тато види што направив дненес...“ (си играл спајдермен и се качувал кај што нетреба и паднал си го одрал коленото :) ) Ако таткото нема пристап до детето поради безвезна судска одлука???

,, Има уште многу вакави “права“ на децата кои не се купуваат со пари. Не е исто “право“ кога децата секојднево се со двајцата родители во контакт и кога некој од родителите го гледаш еднаш годишно за роденден или и поретко. Правото на подарок еднаш годишно, односно “еве ти сине 500 евра купи си ајфон“ не е неопходно “право“ за среќата на едно дете. (можеби некои од овде и би ја трампале среќата од заеднички живот со “среќата“ добиена од скапи подароци :cautious: )
Факт е дека децата се најсреќни кога растат покрај двајцата родители. За да бидат среќни децата без еден од родителите потребни се вонсериски напори од родителот кој ја има обврската да се грижи за тоа дете и секогаш ќе има ситуации кога ќе се јави потреба од родителот кој недостасува.

Ја мислам дека ти веќе и не знаеш што збориш. Дечко, јас и ти се расправавме дали децата родени во брак имаат еднакви права со тие родени вон брак. Не зборувавме за разведени родители, си ги измешал ти сите лончиња. Очигледно е дека сега не знаеш и што е вонбрачна заедница.
Вонбрачна заедница =/= разведени партнери. Во вонбрачна заедница луѓето си живеат заедно, одат во луна парк и зоолошка, по одмори, прават се што прават и луѓето во брак, единствената разлика меѓу брак и вонбрачна заедница е потписот во матично.
Така да, да во вонбрачна заедница детето има право да ти се израдува кога ќе дојдеш од работа.
Во вонбрачна заедница, боту еден, ти живееш со партнерката и со децата (ако ги имаш, нормално), само немаш потпишано во матично. Во вонбрачна заедница не недостасува ниеден родител, двајцата се тука, само немаат венчаница.
Така да залудни ти се сите срцепарателни прикаски кои се обидел да ги смислиш. :icon_lol:

Се додека е валидна венчаницата ги имаш правата и обврските да се грижиш за правилниот развој на детето.
Кога венчаницата ќе престане да важи (при развод) ти за своите старателски права треба да си набавиш друг документ.

По не знам кој пат ти кажувам дека со венчаница се докажува брачен статус, не родителски права.
Тоа се докажува со извод од матична книга на родени. Што ако ти стапиш во брак со жена која има деца од претходен брак? Дали ти кога ќе стапиш во брак, автоматски им стануваш татко? И што ако жена ти се премажи со друг маж? Дали ти ќе престанеш да им бидеш татко на децата, а нејзиниот сопруг автоматски ќе им стане татко? Пошо нели има венчаница, а твојата престанала да важи.
Дај жити се постирај ми член кој го тврди ова.
Се читаш ли бе ти какви небулози пишуваш цело време?

А дали некој говори за примитивната изјава на примитивниот педер, кога изјави дека бракот помеѓу маж и жена е примитивна заедница... Па таа примитивна заедница те создала бе следен испад нема да се толерира контролирај се леандра!
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 15:11 ---
Дури и од ѓаволски аспект хомосексуалноста е ненормална :icon_mrgr:

Бидејќи од истоплов брак не може по ниеден природен закон да настане „обично семејство“ нема потреба од менување на законот за брак за да се овозможи на истополови двојки.
Во Македонија нема дискриминација по основ на сексуална ориентација и законите се еднакви за сите и сите треба да ги почитуваат.

Значи сметаш дека хомосексуалците не треба да имаат право на брак затоа што не се во можност да оформат семејство т.е да родат деца. А што е со хетеросексуалците кои од здравствени причини не можат да имаат деца? Тогаш и нив треба да им се забрани бракот. Како тоа хетеросексуалци кои не можат да имаат деца можат да бидат во брак, а хомосексуалци кои не можат да имаат деца не можат? Мене ова ми личи на дискриминација по основ на сексуална ориентација. Или сметаш дека и на хетеро луѓето кои не можат или не сакаат да имаат деца треба да им се забрани брак?

Мануелно ќе цитирам еден став од предходните страници, после кој не знам зошто има толку многу други постови: Да немал педерот нормална заедница-семејство од мајка и татко, немало да постои самиот! С(в)е си е кажано со ова!
Друго нешто што прочитав, е тоа дека, колку деца биле горени, силувани, малтретирани од мајки или татковци......хмммм, кој гарантира дека педерите нема да го прават истото со посвоените деца (и така не е негово). Педерот го направивте идеал кон кој треба да се стреми секој родител... жити се!!
ПС- не го мешајте Господ во овие дебати, срамно е да го спомнувате Неговото име во овие девијантни НЕНОРМАЛНИ појави!

Се потекнува од бога, и девијантното. Зошто бога ни ги прати девијациите?

Мачорка ти си премногу некултурна за да човек дискутира и се објаснува со тебе.
Реков венчаница е ПОЖЕЛЕН документ за едно семејство не неопходен.
Реков родител е една работа, родител-старател со сите обврски друга.
Реков несреќни семејства што не можат да имаат свои деца е една работа а геј пар што по свој избор НЕ САКА да има свое дете е друга работа.
Реков да не ми се извртуваат зборовите и да не измислуваш лаги ти продолжуваш.
Слободно скокај ги моите мислења и не се замарај со мене ОК.
Моите пишувања говорат за мене, твојот навредлив речник говори за тебе.
Ти си најубава, најпаметна, најдобра си имаш твое мислење, остај ме мене да си имам и јас свое мислење.
Ако не ти чини тоа што пишувам СКОКАЈ, не ни очекувам да имам исто мислење со сите овде на форумов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom