Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Таквите испади тешко е комплетно да се искоренат освен ако не се прави како во Англија да ги снимиш и една година да лади глава во затвор али сепак мислам дека тоа не е решение туку криење на проблемот подалеку од камерите.

Со Хрватска една мала група на Стара Гарда Комити 90 минути пробуваше да испровоцира пцуење на Хрватите.Они свиреа на Хрватската химна пред да почне али кога почна најголем дел станаа па се заќутеа.После пак земаа да свират кога заврши али најголем дел ракоплескаше па прекинаа и не се слушна.

После цело време скандирааа "Усташки пички" и во еден момент кога Хрватите почнаа да му викат "Цигане" на Самир,помислија дека на нас ни викаат и почнаа сите да скандираат "Усташке пичке".

Цел натпревар се караа со сите околу нив и провоцираа ( а добиле карти гага и тоа од по 400 ).Неколку пати правеа и голема караница али на крај дојде еден со камера на атлетската патека почна да ги снима си седнаа на столчиња и си ќутеа.

Да не ни почнувам како Гемиџии Велес почнуваат на тапани еден ритам цела Јужна скоро ракоплеска по него и Старава Гарда на своите тапани почнуваат друг само за инает.Чим прекинаа овие од Велес и они прекинаа.

Ова е само тоа што јас го забележав,а гарант на целата трибина имало слични ситуации.

.

Ibraimi, Hasani i Demiri igraa super solidno, no ne ja peeja himnata.
AKo ne gi znaat zborovite, mozat da gi naucat, jebiga, drzavna himna, i na nivnata drzava e taa himna.
Ljufta ljufta Kosove ne e.
Sepak, kletite Albanci ne trena da se pee...mozese da se ispee klettie cetnici, osobeno so grckono zname koga se istoporija.

I aman, se peese ednas kletite Albanci. Verojatno navika na maloumni navivaci.

Kako i da e Hasani padna, Ibraimi im go votna, srbite mars u pizdu cetnicku malokurefnu materinu.
Steta za hrvatska dvete i Skotska, sami sme vinovni, ama tolku se silite zasega.

Реков јас ваква Србија да не се победи ќе биде срамота. Иако игравме мизерно прво во второ скрпивме неколку акции и имавме голема среќа со пеналот!
Другото нема да го коментирам гледам тука поинтересно кој од кај бил и што се вадело на терен дали грчки знамиња или други тракатанции нема да коментирам глупости и политички пароли... И Ибраими секоја чест за него, Тасевски дрво, Новевски и Грнчаров одлични!

Потполно заслужена победа.
Вчера, пред утакмица реков дека ќе ми биде драго кој и да победи. Денеска победи Македонија и тоа потполно заслужено, пред се ради пичкарската тактика на Михајловиќ и срцето и храброста која ја покажаа играчите.

Иначе, гледано вака, од аспект на неутрален гледач, многу досадна утакмица, без некоја лепота и шанси. Да имаше подобри играчи и на една и на друга страна, ќе изгледаше многу подборо.

Еуфоријата пак се врати, само не дај Боже да ни се одбие од глава.

Им ебам мозоците ретардирани, со педерски знамиња ќе провоцираат.....

Така ѕверу, веј го гордо знамето на оние кои ги масакрира нашите татковци, браќа, синови.
Ако сакаш да им вратиш на ист начин на нецивилизираните србенди, веј хрватско знаме, вака вршиш самоубиство...

Во петокот пред мечот со Хрватска 4 Македонци беа нокаутирани од Албанци пред Бит пазар, а Македонија кога изгуби од Шпанија во кошарка цело Тетово славеше.Дај не си правете бајрами на мозокот.Албанците ниту навивале, а ниту ќе навиваат за Македонија.Тоа ќе биде кога тилот ќе си го видам.Многу бргу заборавате дека пред неколку дена се дигна споменик на Хасан Приштина оној што заговара обединување на “ албански територии“.И муслиман од Нови Пазар игра за Србија, па тоа значи ли дека ја сака Србија?Ибраими и Хасани што се трудат толку за репрезентација не значи и дека ја сакаат Македонија.Репрезентацијата е најдобар маркетинг за секој фудбалер.Да го викнеше Албанија да игра за нив, а тој ја одбереше Македонија тогаш ќе мислев друго за него.Вака ми е рамно.
И Зидан секогаш играл најдобро за Франција, ама тој никогаш не беше Французин во срце;)
Несакам да тролам, ама тоа е вистината.Скоро 99% од Албанците ниту ја сакаат Македонија, а ниту и мислат добро.Тоа се милион пати докажало и покажало на дело.
Браво бе машко, конечно еден коментар кој не е постиран од лице што е во облаци сега со голот на ибраими па ајде "смирени" сме сега... Ма немојте да не заебавате...

Во петокот пред мечот со Хрватска 4 Македонци беа нокаутирани од Албанци пред Бит пазар, а Македонија кога изгуби од Шпанија во кошарка цело Тетово славеше.Дај не си правете бајрами на мозокот.Албанците ниту навивале, а ниту ќе навиваат за Македонија.Тоа ќе биде кога тилот ќе си го видам.Многу бргу заборавате дека пред неколку дена се дигна споменик на Хасан Приштина оној што заговара обединување на “ албански територии“.И муслиман од Нови Пазар игра за Србија, па тоа значи ли дека ја сака Србија?Ибраими и Хасани што се трудат толку за репрезентација не значи и дека ја сакаат Македонија.Репрезентацијата е најдобар маркетинг за секој фудбалер.Да го викнеше Албанија да игра за нив, а тој ја одбереше Македонија тогаш ќе мислев друго за него.Вака ми е рамно.
И Зидан секогаш играл најдобро за Франција, ама тој никогаш не беше Французин во срце;)
Несакам да тролам, ама тоа е вистината.Скоро 99% од Албанците ниту ја сакаат Македонија, а ниту и мислат добро.Тоа се милион пати докажало и покажало на дело.
Srbomania.
Da ne si od tetovo ?

Ibraimi, Hasani i Demiri igraa super solidno, no ne ja peeja himnata.
AKo ne gi znaat zborovite, mozat da gi naucat, jebiga, drzavna himna, i na nivnata drzava e taa himna.
Ljufta ljufta Kosove ne e.
Sepak, kletite Albanci ne trena da se pee...mozese da se ispee klettie cetnici, osobeno so grckono zname koga se istoporija.

I aman, se peese ednas kletite Albanci. Verojatno navika na maloumni navivaci.

Kako i da e Hasani padna, Ibraimi im go votna, srbite mars u pizdu cetnicku malokurefnu materinu.
Steta za hrvatska dvete i Skotska, sami sme vinovni, ama tolku se silite zasega.

Химната се кладам 90% од македонците не ја знаат цела.

Кој ќе ја знае,погледни какве е...на сред село тапан чука и 5 саати трае.

Сериозно,химната ни е гола вода,нека смислат нешто подобро.

Ова е више друга тема во која одбивам да навлегувам како и секогаш бидејќи не води до ништо конструктивно, само на лошо тргаат работите. Само слушнав што се пееше и мое мислење е дека не е баш најкоректно во таков момент таква песна да се пее. Али океј, секој со свое мислење. Поздрав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom