Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Честито нека ни е победава. Овоа е ШАМАР за сите шо "експерти" кои се пројавија во изминатиов период. Сепак, не треба да се лета одма во облаци, да не заборавиме дека се работи за Македонија, репрезентација која во минатото едвај победуваше со едни мизерни Андора. Новата структура во ФФМ, новиот тренер и лицата задолжени за репрезентацијата докажуваат дека сакаат и ќе работат за фудбалот да оди во нагорна линија, а доказ за тоа е исфрлањето од тимот на Попов и Ристиќ поради недисциплина, со што им се дава до знаење дека нема веќе да шерифуваат како што беше претходно!! ЧЕСТИТО и да се множат!

Добро бе дечки што сте се накурчиле толку....Сме победиле- браво за радување време, ама не разбирам што толку пцуење навреди...Многу пичкарски..Што не пцуевте коа одевте у Ниш и Белград, или тогаш бевме браќа и не пречекаа како луѓе..Сеа што е работава?? Патиме од некој комплекс на пониска вредност па сеа како Бразил да сме го тепале па уште ке ги колеме, ебеме и незнам што....Колку накурчени луѓе сме на муабети а у живо како пичици....Па не се сите срби, бугари албанци грци кретени...Искулирајте малку - добивам впечаток дека сме најгнасен народ....Прочитајте коментари на Курир и слично и ке видите дека 90% Србите ја поздравуваат нашата победа и ги осудуваат идиотите кои вадеа грчко знаме..А верувам дека меѓу нив имаше и Македонци (србомани)...Ама ај

Ај да не барам по цела тема има некој да ми каже колку постови имаше во темава од стилот на "Ете го нема Пандев и одма подобро изигравме" или "Ете сите ги играа 2ка и сега ем пенал ем црвен.Пак ја наредија."

Инаку за сите хејтери на Шуми (ваљда некој го постирал ова до сега)

Шумуликоски > Меси

1. Шумуликоски никогаш нема промашено пенал, Меси има.
2. Шумуликоски има 80 настапи за Македонија, Меси нема.
3. Шумуликоски има постигнато 1 гол за Македонија, Меси нема.
4. Шумуликоски е Македонец, Меси не е.
5. Шумуликоски носи поголем број на копачки од Меси.
6. Шумуликоски не шутира на гол зошто не сака да ги повредува чувствата на голманите, Меси постојано дава голови што го прави тотално некоректен играч.
7. Шумуликоски има играно за повеќе тимови, што го прави поприлагодлив на повеќе стилови на фудбал за разлика од Меси.
8. Шумуликоски има подобра фризура од Меси.
9. Меси беше најслаб против Челзи во полуфиналето во ЛШ, Шумуликоски не.
10. Шумуликоски никогаш нема изиграно слаб натпревар во Ла Лига, Меси има.
11. Шумуликоски може да игра без Чави и Иниеста.
12. Шумуликоски менува клубови затоа што сака сите да осетат дел од неговата игра, а Меси не мрдна од Барселона.
13. Шумуликоски има изиграно повеќе квалификациски натпревари за Европско од Меси.
14. Првото име на Шумуликоски е Величе, што е далеку по кул од Лионел.
15. Шумуликоски може да игра и стопер, Меси не може.
16. Меси заработува повеќе од Шумуликоски, што го прави алчен
:pos::pos::pos:

Химната се кладам 90% од македонците не ја знаат цела.

Кој ќе ја знае,погледни какве е...на сред село тапан чука и 5 саати трае.

Сериозно,химната ни е гола вода,нека смислат нешто подобро.
Дарданиа како си?Добар си?Што се криеш толку?

Што да му биде школа? Со Пандев ќе имавме едно 5-6 зицери плус. Без него одвај ја победивме оваа бедна србија... ако веќе мислиш дека испуштил да се радува на терен ради "намерен" жолт, океј , но не се сите убедени дека беше свесно изнуден жолтиот против Хрватска.....

И јас немаше да бидам убеден, но откако ПРЕДВРЕМЕ се врати во клубот од кој што беше ослободен до овој четврток заради репрезентативни обврски, сигурен сум дека е намерно добиен.

Го доби ради приговор! Фаул на сред центар, алооо! Или си екстремно глуп, или навистина интелигентен.
''капитенски'' одиграно, нема што.

Ова не е точно. Ни еднаш не се запеа „клетите Албанци“.
По одличните игри на Албанците во македонската репрезентација, никој нема „лице“ да ја пее оваа глупа песна. Да, почнаа да пејат „Абре Македонче“, ама одма престанаа уште пред да стигнат до делот „клетите душмани“. :)

Се пееше.. ја баш бев на запад и се пееше.. Ама само еднаш се испеа пошо никој друг не ја пееше!

Што е до мене,најубаво цела химна да се испее цакум пакум,па после неа и Бисер Балкански,да се изјачаат играчите :D

За Попов не се слагам за тоа што е избркан, човекот е ѕвер физички и во воздушни дуели е сега малку трансферот во премиер направи да се чува за репрезентација што е неоспорен факт. Ама таков играч е потребен за Македонија. Тој и Пандев. Треба да се размислува и за нови креатори тука е и Бабунски и/или Ѓуровски. Како и да е добра е победава за поткревање на атмосферата во репрезентација. Реално не можеме да очекуваме чуда.

Така ѕверу, веј го гордо знамето на оние кои ги масакрира нашите татковци, браќа, синови.
Ако сакаш да им вратиш на ист начин на нецивилизираните србенди, веј хрватско знаме, вака вршиш самоубиство...
Излив на нервоза. Ептен ме изнервира потегот нивни. Не размислував многу дур пишував.....

Се пееше.. ја баш бев на запад и се пееше.. Ама само еднаш се испеа пошо никој друг не ја пееше!

Како што пееја цела јужна педери што да очекуваш од мочковците собрани на запад, навивачка група биле, абе ќотек и за нив.

За Попов не се слагам за тоа што е избркан, човекот е ѕвер физички и во воздушни дуели е сега малку трансферот во премиер направи да се чува за репрезентација што е неоспорен факт. Ама таков играч е потребен за Македонија. Тој и Пандев. Треба да се размислува и за нови креатори тука е и Бабунски и/или Ѓуровски. Како и да е добра е победава за поткревање на атмосферата во репрезентација. Реално не можеме да очекуваме чуда.
Никој не вика дека Попов не е физички моќен, али треба да знае дека нема повеќе шерифување како претходно, ако направил трансфер во ПЛ не е господ!

Дајте бе некако да им укажеме дека ни го уништуваат меракот од срце да си ја испееме химната. Па не сум јас Наум петрески ебате беља. Ако требало да биде толку спора, Скаловски таква ќе ја направел.

Ми текнува кога им ја пуштија Гочева да им ја испее химната на англичаните, овие 5 минути пред неа си завршија со пеење и си дадоа аплауз, а оваа пее ли пее:pos:

Сеа мејл ќе им пишам жими се.

Како што пееја цела јужна педери што да очекуваш од мочковците собрани на запад, навивачка група биле, абе ќотек и за нив.

Не беа комити иначе.. Војводи беа тоа.. Ама освен тоа добро навивање водеа.. А и браво за Велешеани од кога дојдоа на Јужна цело време пееа!
Иначе после голот имаше инзворедна атмосфера.. гласот уште ми е фатен од дерење..

602427_370846886332355_1768995476_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom