Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.634
- Поени од реакции
- 31.849
Maстерпис.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Death_Defying_UnicornНовио албум на Kaipa, Vittjar, е одлично парче олд скул прог, али секако и со шмек на поновите прог достигнувања. Highly Recommended.
Добро шо ме потсети за албумо, бев го симнал одамна, али забравив на него скрос, така е коа симнеш миљарда албуми и после загубиш осет што кај ти е.
Исто и мене ми беше симнат по препорака на прог рок страната од причина што имаше солидна оценка, ама дури вчера го слушнав.Добро шо ме потсети за албумо, бев го симнал одамна, али забравив на него скрос, така е коа симнеш миљарда албуми и после загубиш осет што кај ти е.
Имаа многу добар албум лани, мислам дека го препорачав во темата за најдобри албуми 2011.Space rock и krautrock.
Има ги сите "You Can't do that on Stage anymore" на rutracker. Тражи торент под име:Да ве прашам колеги, има некој линк за активен торент за Frank Zappa - You Can't do that on Stage anymore vol.1-6 ? На rutracker има торент со сите 6, ама не е баш активен, па некој ако може да ми помогне.
Фала многу! Ти должам за ова едно пиво.Има ги сите "You Can't do that on Stage anymore" на rutracker. Тражи торент под име:
(progressive & art-rock) Frank Zappa (The Mothers of Invention) - Full Discography 1966-2011, MP3 (tracks), VBR 192-320 kbps
хехе жити се, не го бев забележал овоа, а го иам преслушано албумо ногу пати, иначе јак албум.
Народе на 9:20 слушнете, пред некој ден го заслушав внимателно. Има пеење на македонски, народно. Ја излези младо моме, види си стара мајка, на нивата.......нешто така пее. Ај заслушајте внимателно, чекам мислење озбилно. Песнава ми е една од појаките на Crippled.
Претходно се наслушува уште на почеток текстчето, но на крај е чисто пеењето.