Progressive Rock

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Може да си стаам некои пофаворити од пофаворите бендови?

Имам уште еден тон прилично за жал, не доволно познати бендови али друг пут.

П.С. А дали се прогресив или не се, според некои поделби или според вас - не ми е гајле, искрено. :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не знам каде да го ставам новиот албум на Tangerine Dream - Machu Picchu, нека шиба еве во прогресив, инаку може да се вклопи и во амбиент темата.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не знам каде да го ставам новиот албум на Tangerine Dream - Machu Picchu, нека шиба еве во прогресив, инаку може да се вклопи и во амбиент темата.

Ваквите моменти ги класифицираат прогресив ради поранешни албуми, истово го гледам со анатема иако се амбиентален рок.
Вакви артисти имаат прогресив елементи во музиката, ама па и соред мене не делува дека можеш во една спеицифна категорија да ги ставиш ради разноликост.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ваквите моменти ги класифицираат прогресив ради поранешни албуми, истово го гледам со анатема иако се амбиентален рок.
Вакви артисти имаат прогресив елементи во музиката, ама па и соред мене не делува дека можеш во една спеицифна категорија да ги ставиш ради разноликост.
Новиот на Анатема Weather System е многу добар албум, има се во него од прогресив, алтернатива до пост рок.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Новиот на Анатема Weather System е многу добар албум, има се во него од прогресив, алтернатива до пост рок.
Anathema со овој принцип почнаа од Natural Disaster.
Секој нов албум им е приказна за себе.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Anathema со овој принцип почнаа од Natural Disaster.
Секој нов албум им е приказна за себе.
Не ги следам кој знае колку Анатама, тој претходниот албум од 2010 ми беше уште подобар од овој.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Незнам кај да ги постнам, ама мислам дека на некој на кој му се свиѓа прогресивче и Meshuggah истовремено, ќе му фатат уво.

Ритмички заебано бендче со одличен тон. :)

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Нов албум на Big Big Train - English Electric кој излезе на 3 Септември и е доста фален по прог рок круговите.
Моментално се спремам да го сметнам после фудбалот, ако сака некој линк по ПП.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Нов албум на Big Big Train - English Electric кој излезе на 3 Септември и е доста фален по прог рок круговите.
Моментално се спремам да го сметнам после фудбалот, ако сака некој линк по ПП.

Не е навистина лош, но лично не преферирам толку симфониски прог.
Мислам дека би го нашле интересен сите фанови на Yes, PFM, Genesis, VDGG и слично..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Денеска од бендов на официјалната страна од фб го постираа видеово. Го изгледав спотот, песната нема да ја коментирам во топ 5 песни ми е што сум ги чул воопшто. А видеото е страшно навистина страшно!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.131
Поени од реакции
25.645
Само да ви изразам благодарност на сите учесниции што на оваа тема која е една од моите најомилени ако не и најомилена придонесовте со видеа и коментари. Доста работи преслушав, на некои се потсетив, со некои и прв пат се сретнав и научив многу нови нешта. Се арни луѓе сте ми тука, лошо не можам да кажам. На секои неколку дена си капе по еден пост, таман толку колку што е потребно. А јас оваа мора да ја ставам, една од најдобрите симфонии на 21 век
Ај и уште една
Не застанувајте со постови, со задоволство ве читам.

Kajgana Shop

На врв Bottom