Мачорка мажена си??? Имаш деца???
Ако не си, не ми попувај што е брак што семејство. Не ми постирај што пишува на хартија, битно е што и како функционира во пракса..
Како и претходниот пат, ти ги побив смешните тврдења и веднаш ја смени темата. Па нели тврдеше дека вонбрачните деца имаат помалку права од брачните? Кај ти е доказот за тоа?? Па уште и се дрзна лажга да ме наречеш.
Не, не сум мажена и немам деца. Ама за разлика од тебе сум писмена и можам да го прочитам законот за брак и семејство. Ти тврдеше дека брак = семејство. Јас ти приложив членови од законот кои ги негираат тие твои смешни дефиниции. Ти, од друга страна не приложи никаква законска одредба што ги поткрепува твоите тврдења. Бујрум, приложи ми доказ дека твоите дефиниции за брак, семејство и фамилија се точни. Во спротивно, биди доблесен и признај дека немаш поим што бладаш. А ако мислиш дека фактот што си ја напумпал девојка ти, па си бил принуден да ја земеш за да не ти се смее комшилукот е доказ дека твоите бладања се точни , гадно си се заебал. Тие финти моеш пред децата у маало, не со мене. И кога сме веќе кај тоа, како тоа ти , хардкор верник си имал секс пред брак и си ја напумпал девојка ти? Зарем не знаеш дека предбрачен секс е строго забранет според твојата религија? Вони, Вони...Луцифер ги спрема котлите во кои ќе гориш цела вечност. На тивок огин. Како што впрочем и заслужуваат малите огорчени и тесногради квазиверници со IQ на ногарка од стол.
Закон за семејство
Член 9
Правата и должностите на родителите и другите роднини спрема децата, како и правата и должностите на децата спрема родителите и другите роднини, се еднакви без разлика дали децата се родени во брак или надвор од бракот.
Еве ти го уште еднаш членот кој јасно и гласно ти укажува дека ти ги имаш истите права и должности, без разлика дали детето е родено во или надвор од брак.
Или приложи ми докази кои го побиваат овој член или престани да замараш.
А да, и уште ги чекам доказите дека дека семејство=брак и дека фамилија = самохрана мајка + дете.
Немој пак да ми менуваш тема, туку приложи докази или shut the fuck up.
Не си крива толку ти сече.
ПС. Лажење е кога ги извртуваш фактите како што направи ти во предходниот пост со извртување на моите зборови.
Преиспитај си ги дефинициите.
Лажење е кога тврдиш дека брак = семејство, фамилија = самохрана мајка со дете, лажење е и кога тврдиш дека децата родени во брак имаат поголеми права од вонбрачните, а притоа немаш никакви докази да го поткрепи тоа. Или постирај доказ за твоите тврдења или признај дека лажеш.
И да, ти треба да си ги преиспиташ дефинициите, толку ти се смешни што и забаваче би се смеело. А зборовите никој не ти ги извртува, постовите во кои ги тврдеше тие глупоштарии уште си стојат.
Ама не си ти крив, толку ти дал ГоспоТ.
И уште еднаш, не ми постирај рекла-казала муабети и не ми менувај тема, туку постирај доказ за твоите претходни тврдења.