Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Топ, ми даде студии кои вклучуваат тинејџери и младиници. А сите знаеме дека таа е возраста кога една личност е изградена и спремна да се впушти самостојно во животот. Тамам и во тие години се склучува и брак.
Алал да ти е, ја погоди групата.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 18:38 ---
.... Каде е тука потребата од брак???
Кажи ми , по кој основ брачниот партнер го наследува имотот и кои се поволностите од правната форма?

Т
Кажи ми , по кој основ брачниот партнер го наследува имотот и кои се поволностите од правната форма?
Брачниот партнер по основ на венчаницата го наследува имотот, доколку поинаку не е наведено во тестамнет.
Невенчаниот партнер исто го наследува имотот со докажување на заедничкото живеење со помош на сведоци или со тестамент.
Заедничкото живеење треба да се заснова на љубов, почитување и разбирање.
Ккако и предходно што наведов за се останато постои мастер кард.

Мачорка мажена си??? Имаш деца???
Ако не си, не ми попувај што е брак што семејство. Не ми постирај што пишува на хартија, битно е што и како функционира во пракса..

Како и претходниот пат, ти ги побив смешните тврдења и веднаш ја смени темата. Па нели тврдеше дека вонбрачните деца имаат помалку права од брачните? Кај ти е доказот за тоа?? Па уште и се дрзна лажга да ме наречеш. :facepalm:

Не, не сум мажена и немам деца. Ама за разлика од тебе сум писмена и можам да го прочитам законот за брак и семејство. Ти тврдеше дека брак = семејство. Јас ти приложив членови од законот кои ги негираат тие твои смешни дефиниции. Ти, од друга страна не приложи никаква законска одредба што ги поткрепува твоите тврдења. Бујрум, приложи ми доказ дека твоите дефиниции за брак, семејство и фамилија се точни. Во спротивно, биди доблесен и признај дека немаш поим што бладаш. А ако мислиш дека фактот што си ја напумпал девојка ти, па си бил принуден да ја земеш за да не ти се смее комшилукот е доказ дека твоите бладања се точни , гадно си се заебал. Тие финти моеш пред децата у маало, не со мене. И кога сме веќе кај тоа, како тоа ти , хардкор верник си имал секс пред брак и си ја напумпал девојка ти? Зарем не знаеш дека предбрачен секс е строго забранет според твојата религија? Вони, Вони...Луцифер ги спрема котлите во кои ќе гориш цела вечност. На тивок огин. Како што впрочем и заслужуваат малите огорчени и тесногради квазиверници со IQ на ногарка од стол. :icon_lol:

Закон за семејство
Член 9
Правата и должностите на родителите и другите роднини спрема децата, како и правата и должностите на децата спрема родителите и другите роднини, се еднакви без разлика дали децата се родени во брак или надвор од бракот.

Еве ти го уште еднаш членот кој јасно и гласно ти укажува дека ти ги имаш истите права и должности, без разлика дали детето е родено во или надвор од брак.

Или приложи ми докази кои го побиваат овој член или престани да замараш.
А да, и уште ги чекам доказите дека дека семејство=брак и дека фамилија = самохрана мајка + дете.
Немој пак да ми менуваш тема, туку приложи докази или shut the fuck up.

Не си крива толку ти сече.
ПС. Лажење е кога ги извртуваш фактите како што направи ти во предходниот пост со извртување на моите зборови.
Преиспитај си ги дефинициите.

Лажење е кога тврдиш дека брак = семејство, фамилија = самохрана мајка со дете, лажење е и кога тврдиш дека децата родени во брак имаат поголеми права од вонбрачните, а притоа немаш никакви докази да го поткрепи тоа. Или постирај доказ за твоите тврдења или признај дека лажеш.
И да, ти треба да си ги преиспиташ дефинициите, толку ти се смешни што и забаваче би се смеело. А зборовите никој не ти ги извртува, постовите во кои ги тврдеше тие глупоштарии уште си стојат.

Ама не си ти крив, толку ти дал ГоспоТ.

И уште еднаш, не ми постирај рекла-казала муабети и не ми менувај тема, туку постирај доказ за твоите претходни тврдења.

Полека бе Пума ееј:P

Убаво ти велам хетеросексуалци што одат на инвитро знаат и се свесни дека имаат болештина некоја.

И си бараат луѓето сосема нормално решение од медицината.

Оти тоа не го прават и гејовите? Нека бараат помош од медицината?

Ете ти им најде решение на лезбејките со инвитрото од непознат донор.

Од каде тоа дека тие што одат на инвитро опција имаат болештина?
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 19:40 ---
Toa e е мое раазмислување кое многу луѓе го застапуваат, ти ако имаш аргументи да ме демантираш јас веднаш ке почнам да ги подржувам геј браковите, а ако немаш нема потреба од овие идиотски коментари!

Па тука имаш колку сакаш аргументи, а тоа што мнозинството го мисли не значи и дека е во право.
На пример, мнозинството во Македонија смета дека постои Бог, па нема никаков објективен и научен доказ за истото. И само затоа што така мислат, во право ли се?
Некогаш мислеле и дека ако грми, тоа е зошто Бог се лути, па сега ти кажи ми, само зашто мислеле така, во право ли биле?

Не се проблем аргументите, ехеее колку се напишани. Него кој да ги прочита е прашањето.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 19:41 ---
Пума повторно не ми одговараш на прашањето, за ин витрото никој не рече ништо. Значи постојат такви стрејт парови, но воглавно од маж и жена може да се добие дете . Збориме ако се здрави и прави луѓе. Зошто од двајца здрави и прави фертилни геј мажи неможе да се добие детенце ?
Збориме за луѓе кои не се стерилни, и имаат целосно здрав и развиен репродуктивен систем .
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 17:04 ---

Епа со погрешна работа се замараш ...

Но воглавно, тоа е само според твојата лична логика.
И не си ти компетентен да ми кажеш дали со правилни или погрешни работи се замарам.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 19:42 ---
Tоа е тоа, најверојатно ке им дојде памет па ке почнат да си тражат лек, туку гледам дека гејовите многу не се замараат со брак, туку повеќе се замараат оние либералните кои ги подржуваат, само неми е јасно недај боже такви деца да имаат пак ли ке ги подржуваат !!!
Да, секој ден, без двоумење.
Немам причина да не го поддржувам сопственото дете, па пази, сопственото дете да си го отфрлам ради вакви банални и дискриминаторски причини.
Ако тоа, по било кој основ го направам, заслужувам јавно бесење.

Брачниот партнер по основ на венчаницата го наследува имотот, доколку поинаку не е наведено во тестамнет.
Невенчаниот партнер исто го наследува имотот со докажување на заедничкото живеење со помош на сведоци или со тестамент.
Заедничкото живеење треба да се заснова на љубов, почитување и разбирање.
Ккако и предходно што наведов за се останато постои мастер кард.
Е топ, сеа само треба да докажеш дека 10 години сте живееле под ист кров како партнери пред суд. Пробај да видиш.
А заедничкото живеење на што треба да се заоснова во теорија и како изгледа во пракса, како прво, не секогаш кореспондира, како второ, не е зависно од типот на заедницата(хомо/хетеро)

Викаш, болештина има кај некој, а?
Дај бе читнете малце, бесплатни се информациите на интернет.
И не туку забушавај, со природата се фати како аргумент, терај си ја до крај.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:57 ---

А пошто не се замараат, тебе ти е гајле за детето во тој случај?
Додека се пика под тепих, ок е?

Страшно!
Природата создала маж и жена. И им дала и на двајцата различни улоги во создавањето и одгледувањето на приновата. Мајчинската љубов никој и ништо нема да ја замени. И околу посвоените деца, јас ќе ти кажам дека познавам многу врсници што се на моја позраст посвоени. И тие не беа исто гледани додека беа мали. Можеби малку е смешно ама веруј дека беше приметно во маало додека бевме мали дека нивните "мајки" помалку се замараа со нив, поретко ги прибираа од улица за јадење, не им се дереа "облекуј тренерките, ладно е за на шорцеви" итн итн. И да се изразам просто "цицката на мајката ништо нема да ја замени".

Природата создала маж и жена. И им дала и на двајцата различни улоги во создавањето и одгледувањето на приновата. Мајчинската љубов никој и ништо нема да ја замени. И околу посвоените деца, јас ќе ти кажам дека познавам многу врсници што се на моја позраст посвоени. И тие не беа исто гледани додека беа мали. Можеби малку е смешно ама веруј дека беше приметно во маало додека бевме мали дека нивните "мајки" помалку се замараа со нив, поретко ги прибираа од улица за јадење, не им се дереа "облекуј тренерките, ладно е за на шорцеви" итн итн. И да се изразам просто "цицката на мајката ништо нема да ја замени".

А моја па најдобра другарка е посвоена, и да ти кажам, нејзината мајка (татко немаше, брзо откако ја посвоиа почина) ја чуваше под стаклено ѕвоно, па и ден денес и се тресе за секоја ситница.
Не е муабетот животот на веќе посвоените, но факт е дека наскоро, единствени кои би посвојувале, би биле оние кои никако не можат да се размножуваат - хомосексуалците.
Што ќе правиме тогаш со сираците? Веќе и денес е тој проблем присутен, со доаѓањето на инвитрото на сцена, но еве кажи ми, што ќе правиме кога ама баш никој нема да посвојува?

Бракот претставува заедница на две лица од различен пол и како таква претставува основа за градење на семејство.

Да знаеа Камбовци и дружината доајени во врвот на македонското законодавство дека во 2012та во самостојна Република Македонија, на форум кајгана ќе наидат на либерални умови кои не познаваат за ограничување и смислата за регулирање на општествените односи, веројатно немаше да ги турат толку остро овие дефиниции и истите да ги инкорпорираат во делови од одредени области. Абе Камбовци, учени едни, како сте заборавиле да предвидите дека ваква ,,еволуција" на човечкото размислување ќе дојде и во нашево државиче....:confused:

Барам само еден одговор од сите т.н. борци за правата на геј популацијата, да ми дадат кратoк, јасен и прецизен одговор . Без извртување, без спинување, без одговор со прашање .

Ако две здрави единки од спротивен пол со целосно развиен репродуктивен систем ( значи не станува збори за ин витро оплодување, сурогат мајки и сл.) можат да создадат потомство т.е да се размножуваат, зошто тогaш две здрави единки од ист пол со нормален и развиен репродуктивен систем можат да имаат секс а неможат да се размножуваат ?

Бујрум , повелете со аргументите и елаборирајте !

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Aбе и тој си управо, овој дека е болест или мана е мое мислење што не е обврзувачко за било кого, исто така во светото како балканот, Русија и муслиманските земји ова мое мислење го делат 90 посто од популацијата така да несум јас единствен што размислува така, а пак темата е за хомосексуалните бракови на кои се противам и мислам дека се штетни за општеството!

Твое мислење е дека е болест и не е обрзувачко за никого, освен за твоите деца, кои скраја било ако ти кажат некад дека се геј - ќе ги тегнеш по психијатри и болници за да ги „излечиш“
Иначе, за никој друг не е обврзувачко! :facepalm:

Ама не си ти крив, толку ти дал ГоспоТ.

И уште еднаш, не ми постирај рекла-казала муабети и не ми менувај тема, туку постирај доказ за твоите претходни тврдења.
Лажеш и многу недолично комуницираш.
Прекинувам дискусија со тебе.

Топ, ми даде студии кои вклучуваат тинејџери и младиници. А сите знаеме дека таа е возраста кога една личност е изградена и спремна да се впушти самостојно во животот. Тамам и во тие години се склучува и брак.
Алал да ти е, ја погоди групата.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 18:38 ---

Додуше текстот е на латиница, можи то ти е проблем али барем тро да се потрудеше да прочиташ....

Data were collected on a representative sample of the Dutch population aged 18–64 years....Younger homosexuals were not at lower risk for suicidality than older homosexuals in comparison with their heterosexual counterparts.

И тоа во Холандија, прва земја која воведе геј брак, геј посвојувања, сите можни и неможни закони за геј дискриминација и каде хомосексуалноста е општествено “легализирана“ во 1811 година

Барам само еден одговор од сите т.н. борци за правата на геј популацијата, да ми дадат кратoк, јасен и прецизен одговор . Без извртување, без спинување, без одговор со прашање .

Ако две здрави единки од спротивен пол со целосно развиен репродуктивен систем ( значи не станува збори за ин витро оплодување, сурогат мајки и сл.) можат да создадат потомство т.е да се размножуваат, зошто тогaш две здрави единки од ист пол со нормален и развиен репродуктивен систем можат да имаат секс а неможат да се размножуваат ?

Бујрум , повелете со аргументите и елаборирајте !

Нема аргументи, сите ќе изумреме....:facepalm:

Е ајде и јас ....
Постојат вистински хомосексуалци кој имаат имаат вродена мана и тие што се преправаат дека се хомосексуалци.
Овие што се преправаат се многу побројни 99% и тие треба да се лечат
А овие што имаат вродена мана, треба да ја скријат својата вродена мана и да се однесуваат како другите. Ако е некој има некаква мана, не значи дека треба да ја истакнува маната, туку треба да ја скрие и да се однесува како другите.
Единствена маана е неспособноста да се свати дека различноста е проблем единствено на оние кој ја гледаат како проблем. Зошто некој треба да се крие затоа што е различен од тебе? Скриј се ти, ти си тој што има проблем, не оние кој според тебе се со "маана".
Ова е класичен "менталитет на стадото", ако некој не се однесува како сите останати, тогаш е ненормален, со маана, изопачен и што ти уште не.

Аргументот дека небило "нормално" едно дете да расте со родители/старатели од ист пол може да се дискредитира со примери од секојдневието каде деца по игра на околностите израснале со две жени или двајца мажи. На пример татко и чичко, мајка и тетка, мајка и баба...итн, итн.
Исто така "аргументите" дека детето гледајќи ги своите хомосексуални старатели ќе застранело или што ти ја знам, ќе имало трауми е чиста глупост. Зарем вашите родители водеа љубов пред вас? И ако не, зошто мислите дека тоа би го правеле и хомосексуалните парови кој евентуално би посвоиле дете?

Секоја чест за министерот! Така треба!
Се знае, мажот е за жената, и жената е за мажот!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom