Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе види, има израснато деца во хомосексуални семејства, побарај на темана доста има за тоа.
Инаку си грешка во врска со обврските при наследство. Во случај на брак, данокот е изземен и можноста да се руши тестаментот е минимална. Во случан на нерегулирани брачни односи имаш обврска да платиш данок + роднините може во секој момент да ја предизвикаат валидноста на тестаменот. А инаку ако некој си е педер сеа или во иднина , негова работа. Јас знам дека е тешко да се увидат некои работи , она што се нарекува традиционален брак долго време не е општествен двигател.
Имаш договор за доживотна издршка каде што не се плаќа данок, а тестамент дуже ако е валиден нети го руши ни бог, така да тоа околу тестаментот ти паѓа во вода...
А за деца што израснале во геј заеднциа најди ми еден што ке ми каже колку нормално му било и си живееле среќни и весели и биле прифатени од сите роднини и пријатели и најважно од самото општество!

Види вака, педерлукот никаде не е забранет па и кај нас, а тоа дека не е болест од СЗО си во право, али можеш да прочепкаш малку од кога не е болест, и од кога е тргната од листата на болести на СЗО и под влијание на кого, а и треба да ти е јасно сексуално преносливите болести каде се најзастапени и скоро редовно се јавуваат во геј заедниците, така да се што не е природно не е ниту здраво, а со самото тоа и е болест!

Констатација на место. :facepalm:

Мислиш дека е тоа невозможно?
Еве јас имам девојка, со девојката стапувам во брак. Одам во банка за сперма и зачнувам. Детето е биолошки мое и на непознат партнер, но сакам старателство да има и мојата сопруга.
Зошто да не?
Можам и скришум да го правам тоа, таа да не стане старател.
И што е подобро, од аспект на социјалната заштита и државата во целина?
Да нема поим во каква средина ми живее детето, или да знае точно и да може да контролира?

Ами ете лезбејките го решија проблемот.

Видиш можело и без да замараат со посвојување, нели?

Ај не ми ги спинувај зборовите те молам. Не го бранам спотот. Реков дека не гледам каде се повикува на спалување на хетеросексуалци. Тоа е нешто што ти го имаш посочено во твојот пост. Злоупотреба на деца во кампањи што не ги засегаат не подржувам и веќе имаше една таква прилика на форумот каде се дискутираше за тоа. Јасни сме сега?
Па друже што да ти кажам, нема послеп човек од тој што несака да види, и нема поглув од тој што не сака да чуе. Пораката од видеото е многу јасно, дете спалува две кукли кои симболизираат стрејт пар а иде во прегратка на геј пар . Симболиката на видеото све кажува ! Очигледно неможеш да го разбереш ова, и да ти нацртам ќе сакаш да ти обојам .

Не ми се верува колку ефтина финта:P

Па тие хетеросексуалци што одат на ин витро свесни се дека има некоја болештина кај едниот или двата од нив и бараат ПОМОШ од медицината.

Не излагаат на паради и не велат дека немаат проблем, туку бараат решение од медицината.

Што прават гејовите по тоа прашање?

Викаш, болештина има кај некој, а?
Дај бе читнете малце, бесплатни се информациите на интернет.
И не туку забушавај, со природата се фати како аргумент, терај си ја до крај.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:57 ---
Ами ете лезбејките го решија проблемот.

Видиш можело и без да замараат со посвојување, нели?

А пошто не се замараат, тебе ти е гајле за детето во тој случај?
Додека се пика под тепих, ок е?

Страшно!

Има хетеросексуални парови кои НЕ МОЖАТ ПРИРОДНО да имаат деца.
Дали инвитро зачнувањето треба да се забрани, затоа што е НЕПРИРОДНО?
Пума повторно не ми одговараш на прашањето, за ин витрото никој не рече ништо. Значи постојат такви стрејт парови, но воглавно од маж и жена може да се добие дете . Збориме ако се здрави и прави луѓе. Зошто од двајца здрави и прави фертилни геј мажи неможе да се добие детенце ?
Збориме за луѓе кои не се стерилни, и имаат целосно здрав и развиен репродуктивен систем .
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 17:04 ---
Мислиш дека е тоа невозможно?
Еве јас имам девојка, со девојката стапувам во брак. Одам во банка за сперма и зачнувам. Детето е биолошки мое и на непознат партнер, но сакам старателство да има и мојата сопруга.
Зошто да не?
Можам и скришум да го правам тоа, таа да не стане старател.
И што е подобро, од аспект на социјалната заштита и државата во целина?
Да нема поим во каква средина ми живее детето, или да знае точно и да може да контролира?
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:55 ---

Јас барем со нешто се замарам. А ти?
Епа со погрешна работа се замараш ...

Па друже што да ти кажам, нема послеп човек од тој што несака да види, и нема поглув од тој што не сака да чуе. Пораката од видеото е многу јасно, дете спалува две кукли кои симболизираат стрејт пар а иде во прегратка на геј пар . Симболиката на видеото све кажува ! Очигледно неможеш да го разбереш ова, и да ти нацртам ќе сакаш да ти обојам .

Постираш некој изолиран случај од кој се оградуваат сите и го генералиираш како геј популцијата да повикува на спалување на хетеросексуалците. Јебала те логика.

Постираш некој изолиран случај од кој се оградуваат сите и го генералиираш како геј популцијата да повикува на спалување на хетеросексуалците. Јебала те логика.
Не е изолиран случај, сега немам време да постирам уште мал милион вакви видеа со слична содржина, бидејќи ќе излегувам . Вечер кога ќе дојдам ќе објавам све .

Констатација на место. :facepalm:
Toa e е мое раазмислување кое многу луѓе го застапуваат, ти ако имаш аргументи да ме демантираш јас веднаш ке почнам да ги подржувам геј браковите, а ако немаш нема потреба од овие идиотски коментари!

Викаш, болештина има кај некој, а?
Дај бе читнете малце, бесплатни се информациите на интернет.
И не туку забушавај, со природата се фати како аргумент, терај си ја до крај.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:57 ---

А пошто не се замараат, тебе ти е гајле за детето во тој случај?
Додека се пика под тепих, ок е?

Страшно!

Полека бе Пума ееј:P

Убаво ти велам хетеросексуалци што одат на инвитро знаат и се свесни дека имаат болештина некоја.

И си бараат луѓето сосема нормално решение од медицината.

Оти тоа не го прават и гејовите? Нека бараат помош од медицината?

Ете ти им најде решение на лезбејките со инвитрото од непознат донор.

Toa e е мое раазмислување кое многу луѓе го застапуваат, ти ако имаш аргументи да ме демантираш јас веднаш ке почнам да ги подржувам геј браковите, а ако немаш нема потреба од овие идиотски коментари!
Гледаш пријателе, кога почнуваат да губат аргументи веднаш почнуваат со глупи коментари а веднаш потоа следуваат и личните навреди ...

Не е изолиран случај, сега немам време да постирам уште мал милион вакви видеа со слична содржина, бидејќи ќе излегувам . Вечер кога ќе дојдам ќе објавам све .
Ќе ја затруеме темата. Ако јас почнам да постирам ќе го наполнам серверот на Кајгана.

Гледаш пријателе, кога почнуваат да губат аргументи веднаш почнуваат со глупи коментари а веднаш потоа следуваат и личните навреди ...
Tоа е тоа, најверојатно ке им дојде памет па ке почнат да си тражат лек, туку гледам дека гејовите многу не се замараат со брак, туку повеќе се замараат оние либералните кои ги подржуваат, само неми е јасно недај боже такви деца да имаат пак ли ке ги подржуваат !!!

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Дотичниот Вони Варас е ЛАЖГО а еве го и доказот за тоа. :icon_lol:

Закон за семејство

Член 9
Правата и должностите на родителите и другите роднини спрема децата, како и правата и должностите на децата спрема родителите и другите роднини, се еднакви без разлика дали децата се родени во брак или надвор од бракот.
Не се они криви, толку им сече.

Мачорка мажена си??? Имаш деца???
Ако не си, не ми попувај што е брак што семејство. Не ми постирај што пишува на хартија, битно е што и како функционира во пракса.
Ситуација 1. Јас имам швалерка и таа роди дете од мене. Во изводот на детето во графа татко, стои непознат. Какви права и обврски имам јас спрема тоа дете според законот???? Да речеме сакам контакт со детето, швалерката не ме сака повеќе и ми забранува пристап до него. Кои и какви документи ми се потребни за да го остварам моето родителско право?????
Ситуација 2. Во изводот на детето сум наведен како татко, како некој во некоја институција ќе знае дали јас сеуште имам родителски права врз тоа дете без валидна венчаница??? Ако се разведам и на суд го изгубам родилеското право од Х причини, без разлика што во неговиот извод стои дека сум му татко јас немам право над тоа дете. Јасни ти се тебе овие работи???
Моја лична карта, извод од детето и венчаница се потребни и доволни документи за во институциите на државата. Во сите други случаи ти се комплицира живот за било што во врска со децата.

Околу располгањето со имотот на партнерот.
За да сопругата ја користи мојата кредитна, потребно и е полномошно заверено на нотар.
За да јас ја користам твојата кредитна, потребно и доволно ми е полномошно заверено на нотар, нит венчаница нит бутур. Каде е тука потребата од брак???

Не си крива толку ти сече. :icon_lol:

ПС. Лажење е кога ги извртуваш фактите како што направи ти во предходниот пост со извртување на моите зборови.
Постирањето на мислење и споделување на искуство не е лага.
Преиспитај си ги дефинициите.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom