Skopje City Mall

Член од
5 септември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
21
Тоа бе првата наjава през март - на FB страничката на Skopje City Mall.
До Domino's е логото на Wok to Walk.

Стварно не само тоа што го нема него јас ги немам видено ни Lagerfeld, Guess, Desigual, SushiCo и други....
Знае ли некој што е работава со овие брендови?
И да има ли слаткарница овде ајде кажете не се срамете:D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Нешто за киново има информации?

C

cige

Гостин
Бев во петокот. Ништо ново. Класичен современ трговски центар. Цените високи, освен во Керфор каде што не успеав да влезам. Најинтересно за мене беше во Нептун. Стотици изложени лаптопи, и 3D TV, имаше оставено 3D очила и гледај телевизија колку сакаш :). Имаше еден добар дуќан со Епл производи каде што можеш убаво да ги расчашкаш сите производи за разлика од останатите каде што се е макети. По бутициве слабо шетав. Во Paul&Bear знам дека го видов блузонот брат ми што си го купи од Космос за 18 евра, тука беше 2990 денари. Исто така од Зара што си изнакупивме фармерки по 15 евра од Грција, тука се по 3000 и нагоре.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Има нешто страна за киново? На официјалната страна на молот не пишува ништо за отварање
Се уште нема никаква официјална страна... Има хрватски, австриски и италијански сајт, ама не верувам тоа да ти заврши работа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Се уште нема никаква официјална страна... Има хрватски, австриски и италијански сајт, ама не верувам тоа да ти заврши работа.
Па ги видов тие,башка и бугарски има ама нема македонски :D
anyway фала :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сеуште не ми е јасно зашто луѓето не паркираат на паркинг просторо што е предвиден и изграден?
Зошто стои полиција и пренасочува. Двете улици кои водат од партизанска кон молов беа затворени, па мораше да се врти од Антико.
Очигледно е пред време отворен за да не плаќаат пенали, има уште многу многу работа. Како прво нема корпи за отпадоци и пепељари надвор.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
А сакам да прашам зашто ланецот Карфур го нарекувате Керфор.Ова личи на некаков начин да направите еден чисто френски ланец со чисто френско име да биде нарекуван на енглески. Само прашам зашто ми е интересно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Dobro ajde Karfur ke go vikame za tvoj ater.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А сакам да прашам зашто ланецот Карфур го нарекувате Керфор.Ова личи на некаков начин да направите еден чисто френски ланец со чисто френско име да биде нарекуван на енглески. Само прашам зашто ми е интересно.
А зошто ти како втор бугар на темава прашуваш за истото, тоа е толку битна информација за бугарија или? Прашувам оти стварно ме интересира оти од цел слон вие во газот му гледате.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Половина милион посетители во Скопје Сити Мол

Половина милион граѓани го посетија новиот трговски центар Скопје Сити Мол во текот на првите 4 дена од отворањето. Вистинска навалица на луѓе го преплави трговскиот центар изминатиот викенд, како и во првите 2 дена од отворањето.
- Само во првите 24 часа од отворањето имаше повеќе од 150.000 луѓе – соопштија од Скопје Сити Мол.

Од таму информираат дека големиот интерес се насетил уште во четвртокот, на церемонијата на официјалното отворање, кога љубопитните граѓани чекаа во редици да се отворат вратите, нетрпеливо очекувајќи можност да ги посетат продавниците на долго најавуваните нови брендови, рестораните, кафулињата и другите содржини во трговскиот.

Меѓу половината милион посетители покрај скопјани имаше луѓе од другите градови од Македонија како у од соседните земји,..

- Дури 500.000 посетители за 4 дена е бројка која не радува. Да бидам искрен, ги надмина нашите очекувања. Интересот во наредниот период ќе расте, посебно за време на викендите кога повторно очекуваме уште поголем број гости од соседните земји. Подготвени сме да ги дочекаме сите што сакаат да не посетат, да купуваат и да се забавуваат – изјави Ивајло Ивајлов, извршен директор на Скопје Сити Мол.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Малко преигра!
Все пак сеедно се збори за друга компаниjа.
А от името се почнува, името не е газот на слонот.
Ама вие требе подобре да го знаете тоа.
BTW, на англиjски исто е Карфур.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 13:37 ---
Половина милион посетители во Скопје Сити Мол

Половина милион граѓани го посетија новиот трговски центар Скопје Сити Мол во текот на првите 4 дена од отворањето. .
Ако е вистина тоа, на пат е да се надмине прогнозата за 7,5 милиона посетители во првата година.

Член од
4 септември 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
Него што сакав да ви пишам...А, да...Скопје Сити Мол е продавница. Служи за да се купи нешто. И толку.:sneaky:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 13:49 ---
Не е половина албанска, ЦЕЛОСНО АЛБАНСКА инвестиција е, бидејќи Fashion Group го држат Албанци од Гостивар. Тоа што извршниот директор на Fashion Group е Зоран Антиќ е само за да се се привлечат македонски потрошувачи и за да се замачкаат очи, демек Македонци се инвеститори. Балфин, вториот инвеститор, е албанска групација од Тирана, а архитектонскиот проект го имаат изработено Американци.

Па вие сега соберете два и два, од кого и за кого е молов направен.
Абе и да е така....исто као снимање на филм...дозволена е копродукција;)

М

Мартин`

Гостин
Карфур заразата се шири масовно :) прееска гледам една жена во години сигурно 45 тука некаде и запотена земала скроз се натоварила со карфур кеси внатре полни со пиво, млеко, сирење и слични работи.. искрено јас толку незнам дали ќе носев кеси а она трчаше со нив по комбето и тоа. Како успеала да ги донесе од Карпош до автобуска станица и како и се исплаќа незнам, битно комбето одеше за Штип/Струмица ..

Може наскоро ќе има организиран шопинг за градовите од внатрешноста :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom