Skopje City Mall

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Другар верувај дека половина од луѓето не биле надвор од државата затоа што нема ресурси за тоа и мене вакви шопинг центри ми се најнормална работа.Во Софија дур живеев киснев во Sofia Mall и не ми беше досадно затоа што беше ново и никогаш досега не сум искусил ваква работа.После одредено време ќе им здосади па нема што да прават и ќе се намали гужвата.
Лесно ти е тебе, Стеф, шетан чоек си, си живеел у Бугарија. Пробај малце да разбереш шо значи да се нема ресурси и саглам молои. Ќе ни здосади и нас као тебе, само дај ни малце време да се порадуеме.

S

Stef Bachatero

Гостин
Лесно ти е тебе, Стеф, шетан чоек си, си живеел у Бугарија. Пробај малце да разбереш шо значи да се нема ресурси и саглам молои. Ќе ни здосади и нас као тебе, само дај ни малце време да се порадуеме.
Абе јас сакам да отидам не велам дека не но од толку гужва ќе си отидам пред да влезам.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Абе јас сакам да отидам не велам дека не но од толку гужва ќе си отидам пред да влезам.
Да, ама ти си бил у мол и више знаеш како изглеа. Мене ова ми е првпут -- има огромна разлика. Остај ме да се порадујам малце и да се потепам за гаќи и веце хартија.

S

Stef Bachatero

Гостин
Да, ама ти си бил у мол и више знаеш како изглеа. Мене ова ми е првпут -- има огромна разлика. Остај ме да се порадујам малце и да се потепам за гаќи и веце хартија.
Уживај си де не реков да не уживаш :).Барем Скопје има нешто што да покаже следно се другите градови :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не си видел изгледа proper спортска продавница како изгледа.
Не биди толку строг и не пљукај по сиротиња. Не може секој као тебе да живее и работи у Енглеска.

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
Јака работа е ова Skopje City Mall. Т.е, поточно речено Карфур. Прво влегов таму, после 50 минути чекање на врата, тогаш мислев ова луѓево мутави се што чекаат по толку време за срања, ама кога влегов имаше што да видам. Најголем впечаток ми остави Carrefour Energy дринкот, кој има скоро исти вкус со Red Bull, а и доста е јак, за 19 денари :D . После од бела техника видов таму некој таблети и телевизори, тоа таблетот беше 4.999 , и вреди за тие пари со тие спецификации што ги има, дури може да се каже и евтин е. После телевизорите добро е што може да се земат на рати, 0% камата имаат. Има милјарда работи на попуст и интересни ствари што во други маркети ги нема. Секако, си има и негативности маркетот, има 15 + каси а се чека по пола саат за на каса. Ама среќа имаат стаено луѓе што ги пакуваат купените производи, и не наплаќаат кеси. Инаку пријатно ме изненади жената што работеше на каса, со доброто однесување. Така да, по мое мислење се исплати да отидете таму ако планирате да купувате повеќе. :D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Комшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.548
Поени од реакции
18.957
кој ги тера да работат таму ондак?Напушти ако има нечовечки односи,ако немаат вработени ќе кренат плата и услови..не сте ми јасни,ем им е тешко а си ќутат дур ги ебат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Комшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.
Никој нормален не би работел со ова работно време. Да не ја претера малце , тоа ти се 17,5 саата,јес да кај нас све е можно,ама толку ни у Бразил на плантажи со банани не се работи.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Никој нормален не би работел со ова работно време. Да не ја претера малце , тоа ти се 17,5 саата,јес да кај нас све е можно,ама толку ни у Бразил на плантажи со банани не се работи.
Tocno tolku prijatel.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:13 ---
кој ги тера да работат таму ондак?Напушти ако има нечовечки односи,ако немаат вработени ќе кренат плата и услови..не сте ми јасни,ем им е тешко а си ќутат дур ги ебат.
Очајот ги тера. Друго не знам што би ти пишал, гледам и на ова ке фатите сеир.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Tocno tolku prijatel.
Едина оправдана смисла би било..ајде почеток е,многу гужва,да тргне работата и сл.. тоа го разбирам,и преку време да се остане и се..ама 17 саата работно време ми е ван секаква логика,башка сите маркети имаат по 7-8 саата работно време.Ако е така секој ден,незнам што воопшто седи.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:16 ---
Tocno tolku prijatel.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:13 ---

Очајот ги тера. Друго не знам што би ти пишал, гледам и на ова ке фатите сеир.
Немој сега очајот,ова она..само луд човек би работел толку како роб..во маркетче,продавница трафика се наоѓа работа како за леб со нормално работно време,ај без падање у несвести дека очајот е причина и нож до коска е дојдено..НЕ Е прифатливо толку работно време!

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Едина оправдана смисла би било..ајде почеток е,многу гужва,да тргне работата и сл.. тоа го разбирам,и преку време да се остане и се..ама 17 саата работно време ми е ван секаква логика,башка сите маркети имаат по 7-8 саата работно време.Ако е така секој ден,незнам што воопшто седи.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:16 ---

Немој сега очајот,ова она..само луд човек би работел толку како роб..во маркетче,продавница трафика се наоѓа работа како за леб со нормално работно време,ај без падање у несвести дека очајот е причина и нож до коска е дојдено..НЕ Е прифатливо толку работно време!
Eпа не е прифатливо. Јас напишав како што се десило. Доколку има нешто ново ке пишам.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Со царините се штити домашното производство од увозот.
Лон производство го сметаш за домашно? Не ме зафркавај Над 90% од текстилната индустрија ни е лон производство ни даваат од конец до материјал кај нас само работна рака и после гледаш тој производ во Германија 80 евра, а кај нас ќар 9000 плата и гратис пот. Ако не почнат да прават сопствени марки како што беше тетекст или други , нека ја укинат царината за текстил не можеме да се тепаме вечно со Кина во ефтина рака треба бренд и квалитет да правиме во тоа да се наптреваруваме само така можат да се покачат плати во текстилната индустрија и да станат попрофитабилни тие компании додека се тепаме за странци да работиме во лон прозводство да шиеме прашање е на време само дали за 3 или 5 години тие текстилни фабрики ке одат под клуч. Не мора да идеме подалеку во Србија го исфрлаат лон производството и почнуваат да си прават сопствени марки а не некој друг да им го јаде ќарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom