Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
можам ли да качам 7-8кг со 3000+ калории секој ден,?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
пиши ако знаеш, не туку треси
Mислев си играме “глупави прашања“.
Од кај к*р да знам ја или било кој дали моеш да качиш 7-8 кила со 3000 калории жити се?
Нит кажа колкав си, ни колку висок, ни колку тежок, ни шо вежбаш...НИШТО.
На гравчиња да глеаме?

Многу големи мрзи сте, жими се.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Mислев си играме “глупави прашања“.
Од кај к*р да знам ја или било кој дали моеш да качиш 7-8 кила со 3000 калории жити се?
Нит кажа колкав си, ни колку висок, ни колку тежок, ни шо вежбаш...НИШТО.
На гравчиња да глеаме?

Многу големи мрзи сте, жими се.
возраст 16, висок 175цм, тежок 60кг, тренирам пливање+дома(склекови,згибови,стомачни), исхрана средена протеини спрема ЈХ 1:3, дневен калориски внес 3000+ калории

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
возраст 16, висок 175цм, тежок 60кг, тренирам пливање+дома(склекови,згибови,стомачни), исхрана средена протеини спрема ЈХ 1:3, дневен калориски внес 3000+ калории
Колку пати неделно, по колку време...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
2-3 pati nedelno plivanje i 4pati domasni vezbi ( domasnive vezbi 30-40min) plivanje( satipol)
3026 калории ти требаат за по 400 грама маса неделно да качуваш. (теоретски)
Зависи од твоите вежби и исхрана дали ќе бидат сало или мускул.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Ај вака, на тој не го мрзи, нека ме поправи дали треба нешто да сменам во исхранава. Цел маса:

1 Оброк (доручек):
Овошје (јаболко и сливи) + 4 цели јајца

2 Оброк (ручек):
Туна/сардина(повеќе туна преферирам) +кафеав ориз+ краставица / Месо (обично јадам пилешко варено) + црн леб + брокули/домати .

3. Оброк (пред тренинг):
Овесни снегулки со млеко и мед + банана

4. Оброк (после тренинг):
Протеински чоколатчиња(виталиа)

5. Оброк (Вечера):
Туна/Сардина +кафеав ориз+ краставица / Месо + црн леб, домат или краставица / Макарони со сирење(еднаш неделно максимум)

6. Оброк:
400мл чоколадно млеко

7.Оброк (Пред спиење)
Урда и бадеми.
Јадам (грубо) пресметано по 200грама стек, 2 лебчиња црн леб и 1 домат или 160грама туна, 100грама кафеав ориз и една краставица.

Имам 77-78 кила со 182-184 висина. Минимум 5 пати во неделата тренинг, максимум 6 .

Некој недостатоци/измени? Јас се мислам дали да го пржам месото сега дури сум на маса, нели повеќе калории. И сега ко ќе земам протеин, сакам да го пијам со млеко, ко ќе станам од спиење, после вежбање и пред спиење, а ќе го исфрлам чоколадното млеко...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Дали некој од вас има искуство со свежо млеко, дирекно од крава, не сварено, не преработено.
Свежото млеко е најхранливо, пастеризираното млеко, од крава ама сварено ги губи речиси сите хранливи состојки а тоа од тетрапак е УХТ стерилизирано (на ултра висока температура) и речиси и да нема хранлива вредност во него.

Јас се мислам да почнам да земам свежо млеко само ми е страв од бактерии и несакам да експреминтирам. Има битолско свежо млеко што го продаваат, па се мислам да го земам него крај краева

S

Stef Bachatero

Гостин
Дали некој од вас има искуство со свежо млеко, дирекно од крава, не сварено, не преработено.
Свежото млеко е најхранливо, пастеризираното млеко, од крава ама сварено ги губи речиси сите хранливи состојки а тоа од тетрапак е УХТ стерилизирано (на ултра висока температура) и речиси и да нема хранлива вредност во него.

Јас се мислам да почнам да земам свежо млеко само ми е страв од бактерии и несакам да експреминтирам. Има битолско свежо млеко што го продаваат, па се мислам да го земам него крај краева
Ништо нема лошо од кравјо млеко што е свежо исцедено.Само пази повеќе да не е вода отколку млеко.Мислиш ова ниско-калоричното е добро што ставаат скроб во него за да биде повкусно,си пробал без масти тоа е како чиста вода нема ништо вкусно во него.Има повеќе витамини калциум и масти кој го зголемуваат тестостеронот.Не знам зашто би се плашел кога се што треба да направиш е да го свариш и да си го пиеш 3 дена му е рокот само тоа е лошото.Од него можеш урда да си правиш или јогурт.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ништо нема лошо од кравјо млеко што е свежо исцедено.Само пази повеќе да не е вода отколку млеко.Мислиш ова ниско-калоричното е добро што ставаат скроб во него за да биде повкусно,си пробал без масти тоа е како чиста вода нема ништо вкусно во него.Има повеќе витамини калциум и масти кој го зголемуваат тестостеронот.Не знам зашто би се плашел кога се што треба да направиш е да го свариш и да си го пиеш 3 дена му е рокот само тоа е лошото.Од него можеш урда да си правиш или јогурт.
Финтата е што препорачаното "raw milk" не се вари, туку се пие какво што го добиваш од кравата, не чепнато :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Финтата е што препорачаното "raw milk" не се вари, туку се пие какво што го добиваш од кравата, не чепнато :)
Ама варењето има причина, ко шо сам си кажа - бактерии.
Мислам да не ризикуваш, нема потреба од екстремизам, купечко трајно млеко е доволно.

Kajgana Shop

На врв Bottom